Senatodaki Savaş Baronları Suriye'de Daha Çok Kan İstiyor! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Senatodaki Savaş Baronları Suriye'de Daha Çok Kan İstiyor! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Şub 04, 2014 3:40

Daily Beast'de yayınlanan makalede Kerry'nin Münih Güvenlik konferansında, “Suriye konusunda yeni bir strateji belirlenmesi gereğinden” söz ettiği belirtiliyor.

Bu “strateji” Türkiye’yi Suriye’deki kan denizinin “'derinliklerine” çekme stratejisi olmalı. Üstelik koltuğu sallanan Erdoğan ile pazarlıklar için zaman çok elverişli !

Senatörler diyor ki: Kerry, Obama’nın Suriye politikasının çöktüğünü itiraf ediyor

Kapalı kapılar ardında iki senatör, Dışişleri Bakanı’nın, Suriye krizinin çözümünde Amerikan yönetiminin yaklaşımının işlemediğini itiraf ettiğini söylediler. Barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını kabul etti, “El-Kaide militanları Amerika’ya saldırmaya kalkışmadan, ılımlı muhalefeti silahlandırmanın zamanı geldi”, diyor.
Dışişleri Bakanı John Kerry, özel bir görüşmede onbeş Kongre üyesine, yayınlamamak kaydıyla, kendi hükümetinin Suriye politikasından ümidi kestiğini söyledi.
John Kerry, açıkça, muhalif militanları destekleme ve silahlandırılma konusunda konuştu. Doğrudan bir tehdit olan El-Kaide’ye karşı bir koalisyon oluşturulmasından bahsetti.

Kerry, Ulusal İstihbarat şefi James Clapper’ın Kongre’de verdiği ifadede, Suriye’de El-Kaide yandaşı grupların ABD topraklarına saldırı niyetleri olduğunu anlattığını, sözlerine ekledi.
Senatör Grahama göre, Kerry’in Kongre üyelerinin dikkatini çektiği ilk noktanın, “El-Kaide tehdidinin gerçek olduğu ve giderek kontrolden çıktığı idi”.

Ulusal İstihbarat şefi James Clapper, Suriye’de gittikçe büyüyen aşırı El-Kaide militanlarının sayısının 26 bini geçtiğini söylüyor; Senatör McCain ve Graham, bunlara karşı ABD’nin hazırlıklı olması konusunda Kerry ile aynı görüşteler.
Graham, “sonunda bunlarla yüzyüze gelmeye hazır olmalıyız” diyor. “Bana göre seçenekler şöyle: ya onlar bizi vurduktan sonra biz onları vururuz, ya da onlar bizi vurmadan biz onları vururuz.” (Bu, McCain ve Graham’ın uzun zamandır süren tutumları. Bu iki senatör, baştan beri ABD’nin Suriye’ye askeri müdahalesini savundukları gibi, Amerikan askerlerinin Irak ve Afganistan’a gönderilmesinde de öne çıkan kişiler.)

McCain ABD’nin, halen Türkiye’de konuşlanmış Patriot bataryalarının himayesinde Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bir bölge oluşturmasını istiyor. Graham, ABD’nin İnsansız Hava Araçları kullanarak doğrudan Suriye içindeki aşırı militanlara saldırması taraftarı. McCain, aynı fikirde değil bu konuda.

Senatörler, Başkan Obama’nın da, Bosna’da yıllarca askeri güç kullanmaktan çekinen fakat Sırpların gaddarlıkları ortaya çıktığında Sarayevo’yu ve Slobodan Miloseviç’in hükümetini bombalama kararı alan Bill Clinton’un izinde gidebileceğini söylüyorlar.



Kaynak: http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/03/senators-kerry-admits-obama-s-syria-policy-is-failing.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x