Serdar Ateş : KÜLLİYE DEĞİL :KÜL-İYE !

Serdar Ateş : KÜLLİYE DEĞİL :KÜL-İYE !

İletigönderen A. Serdar Ateş » Pzr Kas 08, 2015 22:15

Resim


Külliye, cami ile birlikte hamam, medrese, mektep, imaret, türbe, kütüphane, aşevi, darüşşifa, kervansaray, çarşı, tekke, zaviye binalarından oluşan yapılar topluluğu olarak ifade ediyor tüm sözlükler ..

Külliye, İslam toplumlarında; vakıf hukuku sistemi ve sosyal hayır kurumunun geliştirilmesiyle ortaya çıkmıştır.Merkezindeki yapı camidir. Cami en az cuma namazlarındaki zorunlu toplanma yeri olması yanında bir forum ve ilim, tören ve müzakere merkeziydi.

Külliye bu merkezi tamamlayan yapılardan oluşur. Sosyal hizmet olarak üretilen külliye kavramının temelinde; halka parasız hizmet ilkesi vardır diye de eklemiş, tarihin perdesi...


Atatürk 1930'larda ; ABD merkezli Tek Adam Yönetimini, şu sözlerle eleştirmiş ve yorumlamıştır:
“Arkadaşlarımız içinde başvekillik yapacak zevat çoktur. Fakat, bütün arkadaşlarım dahil olduğu halde milletin umumi temayülü benim, şu ve bu zaruret karşısında başvekil olmamı icap ettirirse, bu vazifeyi Kemal-i tevazu ve minnetle ifaya müheyyayım. Bu takdirde benim, riyaset-i cumhuru uhdemde bulundurmanın elbette imkan-ı manisi yoktur.

Benim alacağım bu yeni vaziyeti muhtelif tarz ve manalarda sui tefsir etmek Türk milletinin efkarını teşviş edecek tarzda izaha kalkışmak hiç de makul ve mantıki değildir.

Amerika sistemini memleketimizde tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda reisi cumhurlukla, başvekaleti birleştirmeyi asla düşünmedim. Ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur zannederim.

Bugünkü şerait içinde bir hükümetin millet ve memleket menfaati için takviyesi ile masruf herhangi sözümü bin türlü malayanilerle istismar etmeye kalkışmak isteyenler, çok bedbaht adamlardır. Akşam Gazetesi başmuharririne söylediğim sözler, benim ağzımdan çıkmış ve icabında daima tekrar olunacak sözlerdir”.(*)

Resim


Halka açılmamış,aksine kapanarak ;tek kişinin korunma -barınma ve toplantı yeri haline getirilmiş bir yerin, külliye ismine gizlenmesinin amacı :
Türkiye Cumhuriyeti'nin , Yeni Türkiye isminde monarşik bir despotluğa dönüştüğünü gizleme istemidir !

Resim


Padişah özentileri'nin ilk bilmesi gereken ;
bu milletin padişah kulu olma özelliği'nin cumhuriyet ile bitirildiğidir !

Milletin olmayan yer :külliye değildir!
Kül-iye ; her hainin , söneceği yerdir !

Çünkü; saraylar, korkak kralların yeridir !
Oysa , vatan ;korkmayan bir millete aittir !


Serdar Ateş
08.11.2015

*Son Yıl 1938 - Orhan Çekiç - sayfa.67-68-69
Kullanıcı küçük betizi
A. Serdar Ateş
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Pzt Eyl 24, 2012 5:32

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x