Seri katillerden dehşet itiraflar

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Seri katillerden dehşet itiraflar

İletigönderen Efe » Cmt Nis 07, 2007 15:53

Türkiye'yi dehşete düşüren ve çeşitli illerde bir hafta için 7 kişiyi öldüren seri katillerin itirafları tüyler ürpertti.


Çeşitli illerde 7 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin yaralanması olaylarına karıştıkları iddiasıyla tutuklanan Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan'ın, Gölbaşı'nda bir benzin istasyonunda çalışan Necati Yücel ve Enver Ayçik'i öldürdükleri iddiasıyla ilgili olarak yargılanmasına başlandı. Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan'ın duruşmasına, bir annenin feryadı damgasını vurdu. Gölbaşı'daki bir petrol istasyonunda öldürülen Enver Ayçık'ın annesi Ayşe Ayçık, 'Anneler benim gibi acı görmesin, ne olur af çıkmasın' diyerek hakime yalvardı. Mahkeme Başkanı Şaban Kırcı, sanıklar Bekçe ve Karahasan hakkında Gölbaşı'nda işledikleri iddia edilen 2 cinayete ilişkin iddianameyi okudu. Sanık Yiğit Bekçe, iddianamede yazılanların doğru olduğunu belirterek, cinayetlerin gasp amaçlı olarak sanık Mehmet Karahasan tarafından işlendiğini, kendisinin de olay yerindeki boş kovanları topladığını söyledi.


Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan ile öldürülen Necati Yücel ve Enver Ayçik'ın aileleri katıldı. Sanık Yiğit Bekçe için Adana'dan gasp ettikleri araçla Gölbaşı'na geldiklerini ve her ikisinin de yüksek dozda çeşitli uyuşturucular aldıklarını anlatan Yiğit Bekçe, olay yerine geldiklerinde Mehmet Karahasan'ın araçta bulunan pompalı tüfeği alarak benzinliğin ofisine girdiğini ve daha sonra 3-4 el silah sesi duyduğunu, kendisinin bu sırada araçta olduğunu kaydetti.

KANLAR YÜZÜNE SIÇRADI

Silah seslerinin ardından kendisinin de kuru sıkı tabancayla ofise doğru yöneldiğini ve kapı önündeki yaralı bir kişinin Mehmet Karahasan'a, ''ne istiyorsanız alın, beni öldürmeyin'' diye yalvardığını gördüğünü belirten Yiğit Bekçe, Karahasan'ın bu kişinin kafasına yakın mesafeden ateş ettiğini, kanların kendi yüzüne de geldiğini ve çıkan barut nedeniyle sol gözünden yaralandığını sandığını ifade etti.

Yiğit Bekçe, kovanları topladığı sırada Karahasan'ın da öldürdüğü kişilerin paraları ve diğer kıymetli eşyalarını aldığını ve daha sonra olay yerinden uzaklaştıklarını kaydetti. Bir dinlenme tesisinde üzerlerindeki kan izlerini temizlemek için durdukları sırada jandarmanın aramasına takıldıklarını ve Mehmet Karahasan'ın yeğenine ait ehliyeti jandarma komutanına verdikten sonra buradan kaçtıklarını söyleyen Bekçe, aşırı hız nedeniyle aracın şarampole kaydığını, aracı kurtaramayan Karahasan'ın aracı yaktığını söyledi.

Ormanlık alanda sabaha karşı otostop yaparken jandarma aracını durdurduklarını ve böylelikle yakalandıklarını belirten Bekçe, Gölbaşı'ndaki cinayetleri kendisinin işlemediğini savunarak, olay yerinde varsa kamera kayıtlarının izlenmesini istedi.

Öldürülen Necati Yücel'in ağabeyi Kasım Yücel, Yiğit Bekçe'nin yalan söylediğini iddia ederek, yakalandıkları sırada Bekçe'nin üzerinde bulunan kazağın kardeşine ait olduğunu ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Yücel ailesinin avukatı da öldürülen kişilerin eşyalarının Yiğit Bekçe'nin üzerinden çıktığını ve sanığın yakalandığında kıyafetlerinde bulunan kan lekelerinden olayı işlediğinin belli olduğunu kaydetti.

Enver Ayçik'in babası Ali Ayçik ise sanıkların her ikisinin de cinayeti işlediğine dair olay günü televizyonlara konuşan tanıklar olduğunu ifade ederek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

"YAPMAYIN NE İSTİYORSANIZ YAPAYIM"

Tanık Recep Aypek de daha önce verdiği ifadelerini tekrarlayarak, öldürülen Necati Yücel'in zanlılara, ''Yapmayın abi ne istiyorsanız vereyim'' dediğini, bundan sonra ise daha fazla silah sesi duyduğunu, sanıkların birbirlerine ''sen kaç el sıktın'' diye sorduklarını, birinin 5 el, diğerinin de 7 el ateş ettiğini söyledikten sonra boş kovanları sayarak topladıklarını ve olay yerinden ayrıldıklarını anlattı.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların üzerine atılı suçun niteliğine göre tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Mehmet Karahasan'ın ifadesi avukatı duruşmaya katılmadığı için alınamadı.

Mahkeme Başkanı Şaban Kırcı da sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Gölbaşı jandarma komutanlığı ve emniyet müdürlüğünden olayın meydana geldiği benzinlikte görüntü elde edilmiş ise bu görüntülerin mahkemeye gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.

Kırcı, sanık Mehmet Karahasan için Ankara Barosu Başkanlığı'ndan görevlendirilen avukatın da gelecek duruşmaya katılmasına ve katılmaması halinde gerekli yasal işlem yapılacağını dair uyarı yazısı yazılmasına karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında öldürülen Enver Ayçik'in anne ve babası oğullarının fotoğrafını göstererek, gazetecilere açıklama yaptı.

Seri cinayet sanıklarının 3 gün boyunca 2 bin kilometre yol alarak katliam yaptıklarını savunan baba Ali Ayçik, sanıkların ''geç yakalanmasında'' emniyet güçlerinin ihmalinin bulunduğunu iddia etti. Konunun hiçbir milletvekili tarafından gündeme getirilmediğini de savunan Ali Ayçik, ''Çünkü onların çocuklarının can güvenliği var. Onların çocukları Avrupa'da, Amerika'da okuyor. Bizim çocuklarımız işçiydi'' diye konuştu.

Ayçik, daha sonra oğlu için yazdığı bir şiiri okudu.

2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Bekçe ve Karahasan hakkında, ''kasten adam öldürme'' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 82/1. maddesinin (h) fıkrası gereği, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ''gece vakti birden fazla kişiyle silahlı yağma'' suçundan TCK'nın 149/1. maddesi uyarınca 2'şer kez 10'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, sanıkların ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçlarından da cezalandırılmaları isteniyor.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x