Sevr Anlaşmasındaki Sınırlara Hizmet Etmektesiniz!

Yazılar, www.mudafaai-hukuk.com.tr adlı genel ağ sitesinden alınmıştır.

Sevr Anlaşmasındaki Sınırlara Hizmet Etmektesiniz!

İletigönderen Ram » Sal Eyl 08, 2009 4:26

KÜRDİSTAN BÖLGE DEVLETİ SEVR ANLAŞMASININ MEŞRUİYETİNE (!) DAYANDIRILIYOR

TÜM TARAFLARA UYARI SEVR ANLAŞMASINDAKİ SINIRLARA HİZMET ETMEKTESİNİZ!


Güneydoğu Anadolu'da Amerikan askeri birlikleri konuşlanacak. Yani hassas bölgede güç odağı oluşacak! Anlaşmamız var demeyin. Anlaşmalara bağlı kalma gibi bir geçmişi olmayan devlete, hele ulus adına, güvenmek en büyük tehlikedir. İnanmıyorsanız Irak'ta ilan edilen "Kürdistan Bölge Devleti" Anayasası'nın giriş maddesini okuyarak başlayın:

    "Anavatanları Kürdistan'da binlerce yıl yaşamış eski bir halk olan Kürtler, tıpkı dünyanın diğer ulusları ve halkları gibi, self-determinasyon hakkını kullanabilecek niteliklere sahip bir ulustur. Self-determinasyon hakkı, Birinci Dünya Savaşı sonunda çıkarılan ve ilkeleri uluslararası hukukun temeli haline gelen Woodrow Wilson'ın On Dört Maddelik prensiplerinde kabul edilen bir haktır.


    1920 yılında imzalanan Sevr Anlaşması'nın 62-64 nolu maddeleri Kürtlere self-determinasyon hakkını tanımasına rağmen, uluslararası çıkarlar ve siyasal dengeler Kürtlerin bu hakkı elde edip uygulamaya geçirmelerini engellemiştir. Sevr Anlaşması'na konulan maddelerin tersine, Güney Kürdistan 1925 yılında, kendi halkının iradesi dikkate alınmadan, dört yıl önce, yani 1921 yılında kurulmuş olan Irak devletine müsadere edilmiştir. Sevr Anlaşması, Kürtlerin kendi topraklarındaki yönetim için Kürt kökenli memurların atanmasını ve eğitim, hukuk ve sağlanan tüm hizmetlerin dilinin Kürtçe olmasını şart koşmuştur. O tarihten bu yana Kürdistan'ın bu kısmı Irak Kürdistan'ı olarak bilinegelmiştir. 25 Aralık 1992 tarihinde, İngiliz ve Irak hükümetleri Kürtlerin kendi yönetimlerini kurma hakkını tanıyan bir açıklama yayınlamışlar ve Kürt temsilcilerinden, hükümet biçimini, coğrafi sınırları ve Irak ile siyasal, ekonomik ilişkilerin biçimini belirlemeleri istenmiştir.
    "

"Kürtler kafa tutuyor" gibi şamatayı bir yana bırakırsak, "Kürdistan Bölge Devleti" denilen oluşumun anayasasından iki önemli sonuç çıkıyor:

  1. Kürdistan Bölge Devleti tarihsel - siyasal dayanağını Emperyalizmin işgal anlaşmasından almatktadır
  2. Kürdistan Bölge Devleti egmenlik alanı Sevr anlaşmasında belirlenen sınırlar içinde kalan bölgedir.


Şimdi açıkça soruyoruz:

Bu sınırlar Türkiye Cumhuriyeti'nin neresini kapsamaktadır?

Bunu fazlaca araştırmaya gerek yok! Açarsınız bir İlkokul kitabını bakarsınız Sevr anlaşmasına, sonra da dönersiniz ABD'nin Doğu'da çizdiği Ermenistan ve Kürdistan haritasına.

TBMM üyeleri onaylamanız istenen işte bu haritadır!

ABD bunu istemiyor demeden önce Irak Bağımsız Devleti'nin kuzeyinde 10 yıldır çalışan Amerikalı danışmanların, NGO'cuların, ABD'li uzmanların katılımıyla düzenlenen Georgetown, Erbil, Belçika Kürt Konferanslarını anımsayınız.

Doğu illerimizin milletvekilleri, olacak olanın basit bir kararın sonunda varılacak demokrasi olmadığını, emperyalizmin bölgeye el koymasıyla yaşanacak acıları fazlaca düşünmeye gerek yok! Şu ABD-Barzani-Talebani yapımı giriş bölümüne bakın yeter.

Mustafa YILDIRIM - 7 Mart 2003
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Müdafaa-i Hukuk Yazıları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x