Sevr ve BOP özlemi…

Sevr ve BOP özlemi…

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Nis 08, 2016 18:45

2003’de ABD Adana Konsolosluğu’ndan bir grup Güneydoğu’da, alışılagelmiş “yoklama ziyaretleri” yapıyorlar.

Hazırladıkları raporu özetleyen Büyükelçinin merkeze gönderdiği mesajdan kısa bir alıntı, iki şeyi apaçık ortaya seriyor.

Birincisi, 11 Eylül 2001’de yıkılan ikiz kuleleri kimin yıktığını bilmeyen kalmadı.

Diğeri de, Güneydoğu’da yaşayan “Kürt vatandaşlarımız”, ABD’yi kendi topraklarında istemiyorlar fakat ABD’nin Türkiye’nin iç işlerine doğrudan müdahale ederek onları Türk Devleti’nden korumasını istiyorlar.

Bitlis, Doğu’da İslam’ın Kalesi

Bitlis ve ilçelerinde yaşayanların çoğu politika olarak İslamcı, AK Parti taraftarı.

Pek çok belediye başkanı, ABD’nin Irak’ı işgalini eleştirdi ve kinayeli bir şekilde “Bundan sonra Türkiye mi; yok, sizi buraya sokmayız”, dediler.

Tatvan belediye başkanı uzun bir nutuk çekerken belediye çalışanları da odasını doldurdu.

“CIA, Bin Laden’le birlikte ikiz kuleleri yıktı, İslam Dünyası’na saldırmanız için bir sebep yarattı. Bizim buna karşı geleceğimizi bilmelisiniz.”

Bu noktadan sonra, Belediye başkanının iddiaları, bölgenin yetersiz medya kültürünün çarpıtmaları yüzünden iyice sapıttı.

Belediye binası, polis ve AKP ileri gelenlerden uzak mesafede, pek çok işadamı, konuşmalarının gizli kalmasını, duyulduğunda başlarına geleceklerden korktuklarını söyleyerek, “İslam Sorunu” ile endişelerini dile getirdiler.

Sokakta sıradan vatandaşlar, işveren toplulukları, PKK/KADEK hakkında ne düşündüğümüzü sordular; bunların ABD’de terör örgütü olarak tanımlandıklarını söyledik.

Ve bize sordular: “Neden ABD, Türk Devleti’nin uyguladığı terör ve şiddeti engellemiyor?


Görünen, 1920 Sevr antlaşmasında Batı himayesinde hayata geçirilmek istenen ve ABD’nin BOP, Büyük Ortadoğu Projesi’nde sınırları yeniden belirlenen Kürdistan’ın özlemi hâlâ hayatta.

Kardeş dediğinizi tanıyor, kim olduğunu biliyor musunuz?

________________________________________
https://wikileaks.org/plusd/cables/03ANKARA6858_a.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x