Sezen Aksu Şarkıları ve O Kadın(14 Aralık)

Sezen Aksu Şarkıları ve O Kadın(14 Aralık)

İletigönderen |Cansu| » Pzr Eki 21, 2007 9:31

[img]http://i227.photobucket.com/albums/dd29/ecr1990/okadinteaser2.jpg[/img]
Filmin Konusu

Yeşim, varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent ile uzun zamandır süregelen beraberlikleri evlilikle sonuçlanmak üzere iken, müzisyen Okan’la karşılaşır. Okan’ın sınır tanımaz özgürlük anlayışı Yeşim’i cezbeder. İlişkiler ağı, üç insanın hayatını bilinmeyen bir kadere sürükler. Aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntülerle anlatan film, Sezen Aksu şarkıları ekseninde işleniyor.


Yönetmen Korhan Bozkurt

Senaryo Korhan Bozkurt

Oyuncular Selin Demiratar, Tardu Flordun, Burak Hakkı, Burhan Öçal, Şebnem Dönmez Erol Günaydın Nefise Karatay

Filmin Türü Drama, Romantik

Orijinal Adı Sezen Aksu Şarkıları ve O Kadın

Yapımcı Firma Videotek Productions

Yapım Yılı 2007

Yapım Ülkesi Türkiye

Orijinal Dili Türkçe

Filmin Süresi Belli Değil

Dağıtıcı Firma Kenda Film

14 ARALIK 2007'DE SİNEMALARDA.

Diyalogsuz olarak çekilecek aşk filmi ‘O Kadın’


Bütün aşıkların duygularının tercümanı olan Sezen Aksu şarkıları, bir filmde oyuncular yerine konuşacak! Diyalogsuz olarak çekilecek aşk filmi ‘O Kadın’, Minik Serçe’nin 19 şarkısı ile dile gelecek .

Televizyon yapımcısı Ahmet Çelenk, sinema sektöründe daha önce örneği görülmeyen diyalogsuz bir sinema filmine yapımcı olmak için kolları sıvadı! Çekimleri 1 Ağustos’da başlayıp 6 hafta devam edecek olan ‘O Kadın’ adlı filmde, duygular oyuncuların konuşmalarıyla değil; Sezen Aksu’nun şarkılarıyla anlatılacak!
Hiç diyaloğun yer alamayacağı bu aşk filminde, seyirci hikayeyi her sahneye uygun olarak seçilip çalınacak 19 Aksu şarkısıyla hissedecek. Filmin yazarı ve yönetmeni olan Korhan Bozkurt, Sezen Aksu’dan onay aldıktan sonra Ahmet Çelenk’in yapımcı olarak projede yer almayı kabul ettiğini söylüyor. Hazırlıkları 2 yıldır devam eden filmde tek sözlü anlatım, 5 dakika süreyle usta oyuncu Erol Günaydın’ın olacak. Ocak ayında gösterime girmesi planlanan ‘O Kadın’da başlıca rolleri Göksun Çam, Tardu Flordun, Burhan Öçal, Burak Hakkı ve Şebnem Dönmez paylaşacak. Film, küçüklüğünde bir aile dramı yaşamış olan genç ve başarılı bir moda tasarımcısı kadının, büyüdükten sonra yaşadıklarını konu alıyor.
İki aşk arasında kalan kadının geçmişindeki yaralar onda büyük çelişki yaratır. Bütün bu yaşananlar kadın için tek bir çözüm yolu bırakır. Eğer hayatta seçim mecburi ise, acı sabittir! Filmde kadının hangi acıyı seçeceği; mantıkla mı yoksa duygularıyla mı hareket edeceği güçlü bir anlatım ile işleniyor.
Sezen beğenmezse yeni baştan çekeriz!
Televizyon programları, reklam filmleri ve video klip yapımıyla uğraşan Videotek’in sahibi Ahmet Çelenk, ilk kez bir sinema filmine yapımcı olduğunu ve bu projeye çok güvendiğini anlatıyor: “Dünyada ilk kez çekilecek diyalogsuz filme çok güveniyorum. Filmi Sezen Aksu’nun beğenmemesine ihtimal vermiyorum ama beğenmezse de yeniden çekeriz!”
* Neden Sezen Aksu şarkıları?
O, bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi sanatçılarından. Şarkılarını 10 yaşındakiler de dinliyor 70 yaşındakiler de. Bu toprağın insanlarının duygularını anlatan bir kadın. Böyle bir film yapılacaksa bu ülkede Sezen Aksu’dan başkasının şarkıları için yapılamazdı.
* Filmde hangi sahnelerde hangi Sezen Aksu şarkıları kullanılacak?
Detayı anlatmayalım şimdiden ama 19 Sezen şarkısı arasında ‘Farkındayım’, ‘Gidemem’, ‘Herkes Yaralı’, ‘Git’, ‘Ahdım Olsun’, ‘Yanmışım Sönmüşüm Ben’ gibi şarkılar var. Mesela bir hastane sahnesi var; duygulu ve iç parçalayıcı bir sahne. Orada ‘Yarası Saklım’ çalacak.
Filmde sadece toplamda 4-5 dakika olacak bir anlatıcı konuşması var. Aralarda da Erol Günaydın anlatacak. Mesela bir filmde hapishaneden çıkan adam “Ben 5 yıl içeride yattım kardeşim” diyor. Anlıyoruz ki, 5 yıl içeride yatmış. Biz bunu diyalogsuz anlatacağız. Bu yaptığımız Türk Sineması için de bir dönüm noktası olabilir! Biz de diyalog basitliğine kaçılarak güçlü anlatımlardan uzak duruluyor. Öyle etkili bir sahne konulur ki; diyaloglu filmde olandan daha güçlü anlar seyirci. Filmi reklam kalitesinde çekeceğiz biz… Konusu gereği zengin yerlerde geçecek. Durumu iyi insanların hikayesi biraz. Çok sayıda kostüm yapıyoruz. Herhangi bir cast ajansından gelenlerin kullanılamayacağı bir film bu. Yüksek bir bütçeyle çekilecek

Fragman
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ara 16, 2007 17:33

19 Sezen sarkisini dinleyip mest olmamak elde mi... Bir yeni sarkisi olacakmis filmde.

|Cansu|, tesekkürler canim. :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x