Sıfır! / Necati DOĞRU

Sıfır! / Necati DOĞRU

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Mar 22, 2017 13:03

Sıfır!

Adalet, adaleti korursan var. Vatandaşına eşit davranan laik devlet, laikliği korursan var. İyi ahlak, ahlakı korursan var. Cumhuriyet, cumhuriyeti korursan var. Demokrasi, demokrasiyi korursan var. İnsanlık, insanlığı korursan var. Ticarete ve politikaya alet edilmeyen İslam, korursan var. Kız çocuklarını, tecavüzden korumak için Aile Bakanlığı var.

14 yaşındaydı.

Aile içi tecavüze uğradı.

Jandarmaya sığındı.

Devlet kızı korumadı.

Ailesine teslim etti.

Gülden Aydın'ın haberi:

“14 Mart günü karnındaki ağrıların şiddetlenmesi üzerine babasıyla devlet hastanesine gittiğinde 32 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Hastane yetkililerinin haber vermesiyle jandarma ve savcılık harekete geçti. Küçük, babasına teslim edilerek evine gönderildi. 17 Mart günü S.O gözaltına alındı. Ama küçük kız, yine devlet korumasına verilmedi…”

* * *

Yüzüncü haber değil.

Bininci haber de değil.

Toplumda sapık, hastalıklı, bulaşıcı bir eğilim geriletilmeden duruyor. Bu damar varlığını devam ettirme gücünü nereden, hangi geri kültürden, hangi ilkel inançtan, hangi “söyleme duyulmasın- kapat görülmesin” soysuz, sorumsuz anlayıştan alıyor?

Sapıklığı geriletecek.

Bitirip yok edecek.

Kız çocuklarını koruyacak.

Bir aile bakanlığı var.

Bakan ne yapıyor?

Hollanda'da particilik.

Bakan, particilikten az bir zaman ayırıp bir yol Kiraz ilçesine de uğrayabilseydi, sorunun üzerinde düşünebilseydi… Aile Bakanı, Hollanda'ya “evet oyu istemek için propaganda konuşmaları” yapmaya gitti, uğradığı başarısızlığı “zafer kazanmış edasıyla …” günlerce anlattı. İşte bu Bakan'ın bakanlığı döneminde 476 kız çocuğu cinsel istismara uğradı. Bunlar polise, jandarmaya, savcıya haber verilenler. Gizlenenler, kapatılanlar bilinmiyor.

* * *

Şeyma Paşayiğit'in haberi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirdi?” sorusuna cevap arayan bir rapor yayınlandı. Bu rapora göre Aile Bakanı, sadece “Çanakkale Zaferi için 81 ilde mevlit okutma” hedefini tam tutturabildi. 110 bin imam kadrosu olan Diyanet varken Aile Bakanlığı, mevlit okutma görevi de üstleniyor.

Mevlit okutmada: 100.

Çocuğa şiddeti önlemede: 0.

Ücretsiz bakımevinde: 0.

Çocuk gelişim programı: 0

Boşanma danışmanlığı: 0

Adı Bakanlık.

Elde var sıfır.

Fakat oy avlamada hedefi 100'den vuracak “yoksullara para dağıtımında” Aile Bakanlığı, tam isabet. Bakan, Meclis'te bütçe konuşmasında “2016 yılında yoksullukla mücadele için 33 .7 milyar TL dağıtıldığını” açıklamıştı.

Yoksulluğu bitirmede: 0.

Kız çocuğu korumada: 0

Hazine parası dağıtmada: 100.

HAYIR demek için 60 neden (34)

BABASININ GAZETESİ YETMEDİ!


Kamu kaynaklarını, devlet olanaklarını, halkın vergisiyle alınan VIP uçakları, makam Mercedeslerini, belediye imkanlarını “evet propagandası” için kullandıkları yetmedi. Adaletsizlik, eşitsizlik, haksızlık şaha kalktı. Cumhurbaşkanı bir yandan, Başbakan öbür yandan haksız, adaletsiz, eşitsiz propaganda avantajını kullanmaktayken Futbol Federasyonu Başkanı da, kamu parasıyla var olan kurumunun toplantısında Cumhurbaşkanı'na şirin görünmek için “evet” diye bağırdı. Babasının gazeteleri yetmedi, oğlu da Federasyon koltuğundan kırmızı kartlık “evet dalışı” yapıverdi. Cumhurbaşkanı'na yağcılık yapan işadamları ve onların oğulları, “bu anayasa değişikliği geçerse” onun ölünceye kadar ülkeyi yöneteceği hesabını yapıyorlar.

Necati DOĞRU, 22 Mart 2017
necatidogru@sozcum.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x