Sinan'dan McColl'a cevap!

Diğer spor dalları

Sinan'dan McColl'a cevap!

İletigönderen Ayberk » Pzt Haz 11, 2007 19:39

Resim



Sinan'dan McColl'a cevap!

Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonası finaline yükselmek için ABD'li Oliver McColl ile karşılaşacak Türk boksör Sinan Şamil Sam, rakibinin kendisi hakkında yaptığı 'Sinan, ya benimle erkek gibi dövüşecek ya da bir tavuk gibi ringde kaçacak' açıklamasına sert cevap verdi.


19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki boks salonunda çalışmalarını sürdüren Sinan Şamil Sam, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ''Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik'' diyen Sam, şöyle konuştu:
''Biz şu anda bunu yaşıyoruz. Benim kariyerim ve her açıdan çok önemli bir maç. Rakip çok güçlü. Biz de çok iyi hazırlandık. Profesyonel boks hayatımda ilk kez Türkiye'de bir maç yapacağım. Türkiye'de 30 yıl sonra ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Takım olarak elimizden geleni yaptık. Bundan sonra maçı beklemeye başladık. Maçta inşallah sonuç bizim lehimize olur.''

-''42 YAŞ DEZAVANTAJ''-
Maçın sonucuna göre dünya şampiyonluğu için kendisine büyük bir şans doğabileceğini kaydeden Sam, şöyle devam etti:
''Bu maçı kazanıp onu değerlendirmek istiyoruz. Rakibin 42 yaşında olması tabii ki dezavantaj. 42 yaş o kadar da ilerlemiş bir yaş değil. Bazı şampiyon boksörlerin de aynı yaşlarda olduğunu düşünürseniz ilerlemiş bir yaş değil. Boks stiline göre yaşı pek problem yaratmayacak. Benim de kendime göre avantajlarım var. Ringde göreceğiz.''

-HER İKİSİNİN DE LAKAPLARI ''BOĞA''-
Her iki boksörün lakabının da ''boğa'' olması polemik konusu olurken, Sinan Şamil Sam, yaptığı değerlendirmede, ''Lakaplar insanlara yakıştırılan isimlerdir.
O 'boğa' olsun. Ben 'boğa' olmaktan vazgeçerim. İnternette okudum. 'Benden tavuk gibi kaçacak' diye konuşmuş. Onun o tarz bir konuşma yapacağını sanmıyorum. Etrafındakilerden böyle bir şey çıkmıştır diye düşünüyorum'' dedi.

Sinan Şamil Sam, Oliver McCall'un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara ise sert cevap verdi. Oliver McCall'un kendisi hakkında yaptığı 'Sinan, ya benimle erkek gibi dövüşecek ya da bir tavuk gibi ringde kaçacak' şeklindeki açıklamasına Sinan Şamil Sam, "McCall 42 yaşına gelmiş. McCall'un önceden beyni, vücudu ve yüreği çalışıyordu. Şimdi ise sadece çenesi çalışmaya başlamış. Bu tip açıklamalar bir sporcuya yakışmıyor. McCall, büyük bir boksör ve ona saygı duyuyorum, ama yaşlanınca böyle açıklamalar yapabiliyorlar" şeklinde cevap verdi.

-ÜLKE TANITIMI-
Tanıtma ve olimpiyat fonunun kendisini fazla ciddiye almadığını savunan Sinan Şamil Sam, sözlerini şöyle tamamladı:
''Yine de biz ülkemizi tanıtalım. Benim amacım, yabancılarda Türkiye hakkında olumsuz düşünceler varsa, bunu silebilmek, ev sahibi olduğum için buraya gelen sporculara en iyi ev sahipliğini gösterebilmek. Aynısı McColl için de geçerli. Büyük boksör. Her zaman önünde eğilebileceğim bir boksör. Eski dünya şampiyonu. Yaşlanınca böyle konuşuyorlar diye düşünüyorum.''
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye
 
İletiler: 1400
Kayıt: Prş Mar 01, 2007 21:04

Şu dizine dön: Diğer Spor Dalları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x