Sınavlara Neden Dinamit Atıldı? / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Sınavlara Neden Dinamit Atıldı? / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 09, 2010 22:30

Sınavlara Neden Dinamit Atıldı?

Geçirilmekte olduğumuz yeni sömürgecilik düzeni var ya, işte o nedenle merkezi sınavlar kaldırılacak, önce sular bulandırılıyor.

Yöntemi budur ABD emperyalizminin. O sömürgeci düzende eyaletler vardır, eyalet belediyeleri vardır, ulus devlet sistemi yoktur. O sistemde sınavları belediyeler yapar, hatta her kurum kendi işe alacağı elmanı kendisi seçer.

Oyladığımız yeni anayasa paketinde saklı olan şey, birkaç ay sonra getirilecek olan büyük pakette yer alacak olan eyalet sistemi, plebisit denilen oylamanın yer almasıdır.

Yeni seçmen görevli kağıtlarında, bugüne kadar ülkemizde olmayan “PLEBİSİT Görevlisi” sözcüğü yer aldığının belgeleri internette dolaştırıldı. Halkımız sinsice bölünmeye hazırlanıyor. Bir sonraki oylama bu olacaktır, hazırlıklar onadır.

Eğitimin merkezden değil eyaletlere göre düzenleneceği, hatta Muharrem İnce’nin de konferanslarında önerdiği şekliyle, yerel yönetimlere bağlanacağı, okulların Mütevelli Heyetleri tarafından yönetileceği, öğretmen alımlarının da ders seçmenin de, hatta kıyafetlerin de onlar tarafından düzenleneceği, doğal olarak elman alımlarını kurumların kendilerinin yapacağı vaadleri GATS sözleşmesiyle Dünya Bankasına söz verilmiştir.

Türbandan sorun yaratmak bunun parçasıydı. Bulunan çözüm de okulların belediyelere bağlanmasıdır.

Değerleri okurlarım, kaostan piyasacı düzene geçiş yöntemlerini artık biliyorsunuz. Suyu bulandırmaktan maksat, “yeter artık ne olacaksa olsun” dedirtmektir.

Ne yapmak istediklerini onlar çok iyi biliyorlar ama bizim gözümü türban gibi suni yaratılmış sorunlarla kapatıldığı için olacakları seçemiyoruz.
YÖK’ün en parlatılmış başkanları zamanında ya sınav kitapçıkları çalındı, ya yanlış sorular çıktı, ya yerine adam sokuldu… Hedef aynıydı; merkezi sisteme güveni sarsmak! Bugüne hazırladılar insanları, eyalet sistemine geçişe evet der hale getirmektir maksat.

Ankara’da on bin tane dağıttığım bir el ilanı var. Bu ilanda bir eğitimci yazar olarak neden referandumda HAYIR diyeceğimi anlatıyorum. Arabaların sileceklerine takıyorum, oradan evlere kadar gidiyor. El ilanına şimdi merkezi sistem sınavlarının neden dinamitlendiğini ekledim.

    Değerli Anne ve Babalar

    Bu yıl 4.sınıfta başlayan ders seçme sistemi nedeniyle İlköğretim fiilen 3 yıla indirildi. Lise grup dersleri parçalandı, fakülteler lise müfredatına çekildi, diplomalar kaldırıldı. Bir yandan da müfredat azaltıldı; örneğin Dil Bilgisi Türkçe’den, Geometri Matematikten çıkartıldı ve bunlar yapılırken sizin onayınıza hiç başvurulmadı.

    Ülkemizde artık insan kaynaklarımız kuruyacak, doktor, mühendis gibi hizmetler dışarıdan gelecek demektir, ki bu, Tansu Çiller’in 1995’de GATS Sözleşmesiyle ABD’ye verdiği taahhüttür. Okulların ve hastanelerin belediyelere devredilmesi buna dahildir. Yapılan anayasa değişikliği, Türk ulusuna kendi isteğiyle harakiri yaptırmaktır.

    Danıştay ve Yargıtay, daha önce dışarıdan mühendis doktor gelmesini “bizde bu eleman yetişiyor” (yerellik) kuralıyla durduruyordu. Anayasa paketinde ise, Danıştay’ın eli kolu bağlanıyor, dışarıdan hizmet getirilmesinin önü açılıyor. Sırada, KPSS, YGS, OSYM gibi tek merkezli sınavların kaldırılıp yerel yönetimlere (eyaletlere) devredilmesi vardır. Sınavların dinamitlenme nedeni budur. Aynı nedenle 2006-5544 sayılı işe girerken sınav yasasının işletilmesi ve ihtiyaç kalmadığı için YÖK’ün kaldırılması gündemdedir. Acilen 1980 öncesinin planlı eğitimine dönülmelidir ve hatta eski ders kitaplarını sıkı koruyunuz.

    2005 yılında, “kullan at” ders kitaplarıyla başlatılan eğitimin enkaza döndürülmesi işi, YÖK aracılığıyla, SPAN adlı Amerikan şirketi tarafından yürütüldü ve bu sırada dikkatimiz sinsice türbana çekildi. Yaratılan bu sunî sorun hep ötelenerek kullanıldı. (Okulların eyalet belediyelerine bağlanmasına kadar ötelenecektir.)

    Değerli veliler! İlköğretimde bu yıl, 4. sınıftan itibaren Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Din Kültürü dersleri okulda verilen ders olmaktan çıkartıldı, parçalanarak, spor, enstrüman gibi piyasada parayla satın alınan dersler oldu. Böylece, temel eğitimde “Eğitimde Birlik” ilkesi fiilen yok edildi.

    Biliniz ki, liselerde parçalı seçmeli ders, dersi seçilmeyen öğretmeni işsiz, öğrenciyi bilgisiz bırakır.

    Çocuklarınızın bu eğitimden zarar göreceğini düşünüyorsanız, 60 gün içerisinde Danıştay’da dava açabilirsiniz. Referanduma sunulan Anayasa paketiyle bu hukuk yolu size kapatılmaktadır.

    Getirilen parçalı eğitimin mağduru olan çocuklarınızla ve öğretmenlerle birlikte, bilimi, bilimsel eğitimi korumak için, okulların belediyelere bağlanmaması için, okul bahçelerinde direniş çadırları kurabilir, okul yöneticilerini bu programı uygulamamaya davet edebilirsiniz.

    Sevgili anne ve babalar; “Parçalı Eğitime Hayır” diyorsanız, ABD’den dayatılan karşı devrim anayasasına da HAYIR deyiniz.




Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL, 7 Eylül 2010
mahiye@gmail.com
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Sınavlara Neden Dinamit Atıldı? / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Deli Haydar » Pzr Eyl 12, 2010 17:12

Mahiye Morgül yazdı:Ne yapmak istediklerini onlar çok iyi biliyorlar ama bizim gözümü türban gibi suni yaratılmış sorunlarla kapatıldığı için olacakları seçemiyoruz.
YÖK’ün en parlatılmış başkanları zamanında ya sınav kitapçıkları çalındı, ya yanlış sorular çıktı, ya yerine adam sokuldu… Hedef aynıydı; merkezi sisteme güveni sarsmak! Bugüne hazırladılar insanları, eyalet sistemine geçişe evet der hale getirmektir maksat.
Ey vatandaş, alet olma bu oyuna!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x