Sivas Katliamı = 'Vahşet' + 'Cehalet' + 'Yobazlıktır'

Sivas Katliamı = 'Vahşet' + 'Cehalet' + 'Yobazlıktır'

İletigönderen umitdoganci » Prş Haz 30, 2011 23:22

Bazı olayların unutulması yenilginin kabulü degil midir?

Ancak Mustafa Kemal'in evlatları asla yenilmez, bu yüzden Sivas katliamı bizlerin asla unutmaması, unutturmaması gereken olaylardan biridir.

Sivas katliamı ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, varoluşumuzu borçlu olduğumuz tüm değerlere yönelik bir saldırıdır!

Çünkü yargı kararında yazdığı gibi, 2 Temmuz 1993 'Sivas Katliamı' ne tahrik sonucu meydana gelmiş olay, nede 'sadece' bir Alevi-Sünni çatışmasıdır. Düpedüz Madımak Oteli önünde ''Cumhuriyetin temelleri burada atıldı, burada yıkılacak!'' diye bağıran zihniyetin, Türkiye Cumhuriyet'ine karşı bir ayaklanma girişimidir!
(⇒ Cehalet!)

***

O gün yaşanılanlar, aslında yüzyıllardır seyrede seyrede ezberlediğimiz bir oyunun başka bir sahnesiydi!

Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hunharca saldırının hala aydınlatılamamış olması ve kimliği belli faillerinin aramızda dolaşıyor olmaları yüreğimizdeki acıyı unutturur mu hiç?

Sivasta bir insanlık suçu işlendi!

Çünkü sivas’ın ortasında onlarca aydın, sanatçı ve insan, yüzyıllar öncesinde Hızır paşaların idam ettiği Pir Sultan Abdal’ı anıyorlardı.

Ve suçları sadece toplumu aydınlatmaktı!

Toplumun her yaşta ve hemen her kesiminden insanlar hiç uğruna katledildi!
(⇒ Vahşet + Yobazlık!)

***

18 yıldır sessiz kalarak, bu suça ortak olan devlet, şayet Madımak’la yüzleşmek istiyorsa, yapacağı tek şeyin Madımak Oteli’ni, Madımak Utanç Müzesi olarak düzenlemesi gerçeğidir!

Orada hayatlarını kaybeden canlar yaşasalardı, bu dünyanın çocukları için, insanlık için, sanat ve doğa için kim bilir neler yapabileceklerdi!

Örneğin Hasret Gültekin müzik ve kültür dünyamıza neler katabileceğini hiç düşündünüz mü?

Onca yazarın, çizerin, her biri dünyalara bedel gencimizin neler yapabileceğini ve bu dünyaya neler sunabileceklerini hiç düşündünüz mü?


Belki bu yazdıklarımın onlara bir faydası yok ama en azından yaşayan değerlerimize sahip çıkmamız ve onlara kol kanat germemize neden olur. Yoksa haksız mıyım?

***

Sivas Katliamı bilincimizde açılmış, sürekli kanayan bir yaradır. İnsanın bilincinde açılmış yaralar sarılamaz, sadece unutturulabilir. Ama bizler unutmayacağız ve unutturmayacağız!

Bir daha öyle acıları yaşamamak, yaşadıklarımızı unutmamak, unutturmamak için olan biteni anlamımız için tüm yazdıklarımı tekrar okuyup ve ardından düşünmenizi istiyorum..

Sivasin soğuk günlerinde insan bedenlerini yaktılar, imamın 'blue çağında ki' ordusu. Ama bilmiyorlardı ki düşünce bedenden daha güçlüdur Mustafa Kemalin memleketinde!

O zihniyete ve ordusuna buradan seslenmek istiyorum. Hayatda herşeyi yaka bilirsiniz, insanları bile! Fakat yaktıklarınızdan cıkan dumanın anlamını da bilirmisiniz?


Ümit DOĞANCI
1 Temmuz 2011


Resim

NOT:
Kullandığım resimde ki Karikatüristi tanıdınız mı? Ben kendisini tanıdınım ve unutmadım, peki ya siz?




.
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x