Siyasal Partilerin "Yurtdışı Temsilcilikleri" Hakkında

Siyasal Partilerin "Yurtdışı Temsilcilikleri" Hakkında

İletigönderen sair » Pzr Eki 31, 2010 17:57

Arkadaslar, Bilindigi uzere PKK uzantisi B.D.P Partisi 7 Mayis 2010 da Washington ABD de temsilcilik acmistir. Daha once diger partilerin boyle bir girisimi olmadigi icin Burdaki Turk Konsoloslugu icinde yeni bir konudur.(pek bilgili degiller yani ) Bu sebeble mevzuat acisindan bunu nasil basardiklarinin arastirmasini yapmaktayim bu konuyla ilgili faydali linkler hatta ve hatta internet dedikokularina kadar bilgilerinizi paylasirsaniz sevinecegim
Simdiden tesekkurler
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye
 
İletiler: 104
Kayıt: Cum Kas 27, 2009 20:49

Re: Yardim lutfen

İletigönderen Ram » Pzr Eki 31, 2010 21:27

SİYASİ PARTİLER KANUNU

Madde 7- (Değişik: 21/5/1987 – 3370/1 md.) Siyasi partilerin teşkilatı; merkez organları ile il, ilçe ve belde teşkilatlarından; Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu ile il genel meclisi ve belediye meclisi gruplarından ibarettir. (Ek cümle : 12/8/1999 – 4445/3 md.) Siyasi partilerin tüzüklerinde ayrıca kadın kolu, gençlik kolu ve benzeri yan kuruluşlarla, yabancı ülkelerde yurtdışı temsilciliği kurulması öngörülebilir.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.tbmm.gov.tr/genser/kanun3.html
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Re: Siyasal Partilerin "Yurtdışı Temsilcilikleri" Hakkında

İletigönderen sair » Pzr Eki 31, 2010 23:14

Ram, Bilgi icin cok tesekkur ederim fakat sanirim ben sormak istedigimi iyi izah edememisim. Sormak istedigim partiler yasasi acisindan washington da nasil kuruldugu degil. Amerikada temsilcilik acabilmek icin Amerika dan bunun yasal iznini hangi Amerikan kanunlarina gore aldigidir ..Yani ABD deki hangi yasal mevzuata gore bu temsilciligi oraya acmistir CHP ya da MHP de ornegin acabilirmi yoksa bu partiye verilen farkli imtiyazlarmi vardir acaba?
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye
 
İletiler: 104
Kayıt: Cum Kas 27, 2009 20:49


Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x