Siyasi Parti İsimlerinin Ortak Özelliği / Selçuk TINAZ

Siyasi Parti İsimlerinin Ortak Özelliği / Selçuk TINAZ

İletigönderen Selçuk Tınaz » Cum Ara 14, 2012 22:41

Parti isimlerinin okunması daha önce hiç sorun olmamıştı. Bu sorun AKP ile başladı.

AKP'yi kuranlar, yandaşları ve başbakanın şerrinden ödü kopanlar "Ak Parti" demeyi tercih ederlerken, hükumet politikasını ve uygulamadaki gerçekleri görüp partiyi desteklemeyenler "Allahla Kandırma Partisi" , "Adaleti Kaldırma Partisi" gibi isimler takıyorlar.

Türkiye'de kurulan siyasi partilerin isimleriyle ilgili ilginç özellikler var ve bunun bir rastlantı olup olmadığı araştırılmalı.

Türkiye'deki anayasa mahkemesi'nin [b]ANAYASA MAHKEMESİ[/b] olduğu dönemde, onunla başı derde girmiş bütün partilerin ortak noktaları nedir diye baktığımızda, hepsinin de Lozan'a muhalif ve Sevr'e yandaş olduklarını görüyoruz.

Bu da çok doğal çünkü, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, iç içe geçmiş iki ayrı cumhuriyet olarak varlığını sürdürüyor.
1- Lozan Cumhuriyeti
2- Sevr Cumhuriyeti

Bu iki cumhuriyetin kökleri, imparatorluk dönemine kadar gidiyor. Sevr Cumhuriyeti vatandaşlarının söylemlerinde, Avrupa'nın himayesine girmeyi savunan mandacılık AB'ciliğe dönüştü, Amerikan mandacılığı da BOP'çuluğa.

Türkiye'nin kendi sınırlarının bütünlüğü içinde güçlü, bağımsız, laik ve demokratik bir yapıya sahip olması, Lozan düşmanı Sevr yandaşlarının hiç işine gelmiyor. Çünkü arkalarına saklanıp onları öne doğru iteklemeye çalışan Avrupalıların ve Amerikalıların bütün derdi, Lozan'ı ortadan kaldırıp Sevr'i uygulamak.

Silahlı gücü Asala, PKK, DHKP-C, Hizbullah vs. gibi isimler alan Sevr yandaşlarının kurdukları siyasi partilerin hepsinin de hedefi aynı ; Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluş felsefesinden uzaklaştırmak ve Avrupa'nın veya Amerika'nın çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırmak.

Temel özellikleri Sevr hemşeriliği olan bu partilerin isimleriyle ilgili çok ilginç bir ortak özellik var, o da ; [b]Türkiye'de neleri yok etmeyi amaçlıyorlarsa, onları kendilerine isim olarak seçmeleri.[/b]

Aslında Güneydoğu'daki feodal yapının temsilcileri olan ama, söylemde etnik ırkçılık yapan partilerin isimleri ; HADEP (Halkın Demokrasi Partisi), DTP (Demokratik Toplum Partisi), BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) şeklinde.

Bu partilerin ne halkla, ne demokrasi ile ve ne de barış ile en ufak bir alâkalarının olmadığını bilecek kadar yaşadık bu ülkede. Hepsinin de varlığının demokrasiye aykırı olduğunu idrak etmekle birlikte, yaptıkları bütün işlerin halkın ve barışın yararına olmadığını görecek kadar da akıllı ve bilgiliyiz. Tam aksine, Türkiye'de bir iç savaşın çıkması için ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Alman Milli Görüşçüsü veya Amerikan Milli Görüşçüsü ılık İslam partileri de, Sevr yandaşı partiler grubuna giriyorlar.

"Milli Felâket Partisi", "Rezalet Partisi" gibi lâkaplar takılan Almancı İslami partiler, artık geride kaldılar. Şimdi meydan, İslamik soslu Siyonist Amerikancı partiye kaldı.

Kalkınmayı, sıcak dolar cinsinden gelen dış rüşvete bağlayan AKP'nin, adaleti ne hale getirdiğini görüyoruz. Evrensel hukuka uygun ceza davalarının yerini, Lozan'ın öcünü alan intikam ve tasfiye davalarının aldığı bir Türkiye'de, adaletin varlığından kim söz edebilir ?

AKP'liler, o kadar kötü işler yapıyorlar ki, görüşü bulanıklaştırmak için parti isminin okunuşundan bile medet umuyorlar. Oysa, siyaset ciddi bir iştir ve içinde böyle şaklabanlıklara yer verilmemesi gerekir.

Parti isimleri, "yanları kısalt, ense uzun kalsın" diye berbere tıraş tarif eder gibi, yarı kısa-yarı uzun okunmaz. Ya tamamı uzun, ya da kelimelerin baş harfleriyle kısaltılarak okunur. Yani, "Cumhuriyet Halk Partisi"nin kısaltılışı "CEH Parti" değil "CHP"dir.

Akılları sıra, bizi temiz insanlar oldukları yönünde kandıracaklarını düşünen AKP'liler, partilerinin isimlerini söylerken yaptıkları kelime oyunu ile bütün kirlerini ve lekelerini temizlediklerini zannediyorlar ama, biz çok haklı olarak, onlar [b]"Ak, parti...ak, parti..."[/b] dedikçe, [b]partinin para olup ceplerine akması için, dua ettiklerini düşünüyoruz.[/b]

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x