Siyasiler Ankara'daki Cumhuriyet Mitingini Değerlendirdi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Siyasiler Ankara'daki Cumhuriyet Mitingini Değerlendirdi

İletigönderen Panzehir » Pzr Nis 15, 2007 6:41

Muhteşem bir manzaraydı!

Ankara Tandoğan Meydan’ında gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi’ne katılan mitingin katılan siyasi parti liderleri, izlenimlerini aktardı. CHP lideri Deniz Baykal, mitingin Ankara’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük toplantı olduğunu belirterek, “Gerçek bir coşku, çok büyük bir katılım... Çok etkileyici, muhteşem bir manzaraydı. Ankara’da yaşanmış en görkemli, en kapsamlı siyasi gösteri buydu” dedi.


‘Bir araya gelin’ mesajı

DSP lideri Zeki Sezer de Türkiye’nin her yerinden gelen Atatürk cumhuriyetine bağlı vatandaşların Tandoğan Meydanı’nda buluştuğunu ifade ederek, “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bugün bu, çok net gözüktü” dedi. Mitinge katılanların bugün yönetimde bulunanların ülkeyi götürmekte olduğu çizgiden memnun olmadığını açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Sezer, yüzbinlerin dayatmalara tehdit ve tehlikelere karşı olduğunu büyük bir sağduyuyla ortaya koyduğunu kaydetti. Sezer, mitingte vatandaşların “Biraraya gelin” temennisini dile getirdiklerine de işaret ederek, “Vatandaşlar güçlü, çağdaş bir yönetimin önümüzdeki dönem işbaşında olabilmesi için güç birliğine işaret etmiş oldular” diye konuştu. Hürparti lideri Yaşar Okuyan ise, halkın Ankara’da biraraya gelerek “Cumhuriyet’e sahip çıktığını gösterdiğini belirterek, “İktidar bu mitingi hafife almamalı. Buradan çıkan mesajı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Dayatmayla demokrasi olmaz, demokrasi uzlaşmayı gerektirir” ifadesini kullandı.


Halk isteğini gösterdi

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) lideri Mümtaz Soysal da, mitinge Türkiye’nin her yerinden kendiliklerinden gelen sıradan vatandaşların katıldığını ve ülkenin başında nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini ortaya koyduklarını söyledi. Soysal, “Katılım gösterdi ki cumhuriyetin sahipliği artık vatandaşa mal olmuştur. Başkalarının ayrıca korumasına da gerek yok” dedi.



Ağar: Hükümet mesajı almalı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Titreyengöl turizm merkezinde düzenlenen ” Belediye Başkanları Toplantısı “ndaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. DYP lideri Ağar, Ankara’da düzenlenen ” Cumhuriyete Sahip Çık Mitingi “yle ilgili soruya ” Türkiye’de herkes toplantı, yürüyüş hakkına saygı gösterecek. Orada mesaj çıkarsa onu siyaset alacaktır. Oralardan ürkülmez yeter ki şiddet bulaşmasın. Bu mesajlar devlet, Hükümet tarafından değerlendirilecektir “ cevabını verdi.



Şandır: Korkunun ecele faydası yok

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, partisinin Kayseri İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, AKP hükümetini eleştirdi. Şandır, “Hükümet, kendi boynuna geçirdiği ipi, yabancı güçlere teslim etmiştir. Önümüzdeki dönemde kesinlikle AKP iktidarı olmayacaktır.” dedi. Şandır, gazetecilerin Ankara’da düzenlenen “Cumhuriyet Mitingi” ile ilgili sorularına ise şu cevabı verdi: “Bu miting, milliyetçi bir duruştur. Milletin milli egemenliğine sahip çıkma duruşudur. TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın bu mitingin yapılmasına niye karşı çıktığı da otaya çıkan tablodan anlaşılmaktadır. Korkunun ecele faydası yoktur” cevabını verdi.



Mumcu: Dünyaya bir meydan okumadır


Partisinin Aydın Merkez İlçe Teşkilatının Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği 9. Olağan Genel Kurulu’na katılan Anavatan lideri Erkan Mumcu, Ankara’da düzenlenen mitingi değerlendirdi. Mumcu, mitingde yüz binlerce insanın toplandığını ve buradaki mesajın yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Mumcu sözlerine şöyle tamaladı: “Orada bir meydan okuma varsa, o içeriye bir meydan okuma değildir. O bütün dünyaya bir meydan okumadır. Bunun anlamı şudur: Biz tam bağımsız bir ülke olacağız. Bizi köleleştirmeye çalışanlara boyun eğmeyeceğiz.”

Resim

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x