(Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler

Helsinki Yurttaşlar Derneği

(Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler

İletigönderen Ram » Cmt Oca 10, 2009 5:05

New Tactics, in Human Rights / (Sözde) İnsan haklarında yeni taktikler

İnsan Haklarında Yeni Taktikler Kitapçıkları

Editör: Liam Mahony.
Çeviri: Balaban Cerit, Kaya Genç, Gülay Kuş. 2004

“İnsan Hakları Mücadelesinde Yeni Taktikler” projesi kapsamında toplam 29 adet kitapçık hazırlandı. İnsan hakları alanında kullanılan taktikleri ayrıntılarıyla anlatan kitapçıklar, bu alanda çalışan ve benzer yöntemleri farklı koşullarda kullanmak isteyenlere yol gösteriyor.

Taktik kitapçıklarının, aralarında kütüphanecilerin, sağlık görevlilerinin, kadın hakları savunucularının da bulunduğu yazarları, kişisel tecrübelerini ayrıntılarıyla bu kitapçıklarda anlatıyor. Her biri farklı koşullara sahip olsa da, hepsi insan haklarıyla ilgili acil bir sorunu çözmek için kullanılan yaratıcı taktikleri anlatan bu kitapçıklar, bir taktiğin uygulanmasında hangi etkenlerin rol oynadığını ve bu süreçte karşılaşılan zorlukları görme fırsatı sağlayabilir.

Orijinali İngilizce olan 29 taktik kitapçığından beşi, sempozyumdan önce Türkçe’ye çevrildi ve sempozyumdaki Türkiyeli katılımcılara dağıtıldı. Susurluk kazası sonrasında geliştirilen kitlesel eylemi konu alan Yozlaşmaya Son Verme Çağrısı: Sürekli Aydınlık İçin Bir Karanlık adlı taktik kitapçığı, Yurttaş Girişimi üyeleri tarafından kaleme alındı. Türkçe’ye çevrilen diğer dört kitapta ise eğitimin, enformasyon hizmetlerinin ve popüler kültürün insan hakları için nasıl kullanılacağına dair örnekler yer alıyor.

Kitapçıkların tamamını aşağıdaki linklere tıklayarak PDF olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

          Resim

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.hyd.org.tr/?pid=104
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: HYD

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x