Sözde Ötekileştirmelere Karşı Bölücülük Anlayışı

Açık Toplum Enstitüsü'nün "yerlileştirilmiş", "sorossuzlaştırılmış" hali imiş

Sözde Ötekileştirmelere Karşı Bölücülük Anlayışı

İletigönderen Ram » Çrş Haz 17, 2009 2:56

Seçkinler, Kimleri, Neden, Nasıl Ötekileştiriyor ?

Açık Toplum Vakfı olarak, Bilgi Üniversitesi ile birlikte, Prof. Dr. Füsun Üstel ve Doç. Dr. Birol Caymaz’ın “Seçkinler ve Sosyal Mesafe” başlıklı araştırmalarına destek vermiş bulunuyoruz.

Araştırma, “prestijli” orta ve yüksek öğretim kurumlarından mezun, orta üst sınıf mensubu, iyi mesleki pozisyonlara sahip kişiler ile gerçekleştirilen derinlemesine görüşmelerden hareket ederek, Türkiye siyasetinin güncel konuları üzerinden, söz konusu kesimlerin, Lozan azınlıkları, Kürtler ve İslami kesimlere bakışlarını ve ötekileştirme söylemini anlamayı amaçlıyor.

Temmuz - Aralık 2008 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen görüşmeler, eğitimli kesimlerin önemli bir bölümde gözlemlenen eğilimlerin ve toplumun farklı kesimleri arasında hissedilen ayrışmaların ve derin kutuplaşmaların izini sürüyor. Araştırma, kendilerinin geleneksel olarak Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısı olduğunu düşünen bu kesimde oluşan batı şüpheciliğinin nedenlerini tespite çalışıyor.

Bir yandan görüşmecilerin söylemlerine hakim olan “özcü” bakış açısı ve ötekileştirme süreçlerindeki milli eğitim sisteminin izlerini ortaya koyan araştırma, bir yandan da, görüşmecilerin pozisyonlarının kendi içinde gösterdiği çeşitliliği yansıtıyor.

Farklı kimliktekilere karşı önyargı ve ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına ve toplumsal barışı sağlayacak empatik ve akılcı çözümlerin devreye girmesine katkıda bulunacağını umduğumuz araştırmanın tam metni web sitemizin Yayınlar bölümünde, Desteklediğimiz Yayınlar başlığı altında yer almakta.

Açık Toplum Vakfı

Seçkinler ve Sosyal Mesafe


Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.aciktoplumvakfi.org.tr/guncel-haber-3.php
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Açık Toplum Vakfı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x