Spartaküs’te Özgürdü Zaten / Teoman ALİLİ

Spartaküs’te Özgürdü Zaten / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 17, 2011 22:44

Spartaküs’te Özgürdü Zaten

TEOMAN ALİLİ

Özgürlük kaç zamandır insanlığın en büyük rüyası. Bu rüya için bilinen ilk savaşçı Spartaküs’tü, kölelerin özgürlüğüne inanan adam. O zaman O’nunla dalga geçenler oldu ama ne zamanki kendi güçlerinin farkına vardılar köleler ayaklanıverdi ve aslında sadece bir boyadan ibaret olan ihtişamlar imparatorluklarını yıktılar. Köleleri yenmek için ancak korsanların ihaneti gerekliydi. Haklı olanı yenmek için koca Roma, korsanların ihanetini kullanmıştı. Ne tesadüf bugün de hırsızlık yapmaları için el feneri yeterli olmayan deniz fenerli korsanlar ki malum gemicikleri ve dahi gemi filoları var koca Roma’nın yerini alan kızılderili katillerinin emirlerini yerine getiriyorlar. Günümüzün Spartaküsleri’ni mahpuslara atıyorlar.

O ELBİSE BİZE DAR

Bütün mesele Spartaküs’e özgürlüğünün sınırlarını çizme meselesiydi aslında, emir alan gladyatör, emirleri ne kadar yerine getirirse o kadar sarayda dolaşabilirdi, yıkanabilirdi hatta ve sarayın kadınlarıyla bile yatabilirdi. Tıpkı bugün bize sunulan özgürlük gibi değil mi? Mesela “Küçük Sırlar”ımız olabir bizim, yada aile ocağını söndüren “paran varsa evlen benimle” programlarımız. Duvarı beyaz, ruhu siyah sarayın istediği kadar özgürlüğümüz var tabi. Yeter ki o içi siyah dışı beyaz sarayın içindeki, dışı siyah içi beyaz kralın istediğini yapalım. Kralın subayı ne isterse verelim, mesela onlar isteyince onların hesabına kardeş kanı dökelim, onlar isteyince topraklarımızı majestelerinin askerlerine açalım, onlar isteyince komşularımızla düşman olalım, onlar hangi müziği dinlememizi isterse onu dinleyelim, hangi lokantada yemek yememizi isterse orada yiyelim v.s... Ha istediklerini yapmazsak mesela tezkereyi reddedersek anamıza, sülalemize hatta köpeğimize bile küfür ederler. Yalan mı? İmparatorun subayı Babil kapısını açmayan milletimize “fuck Turkey, fuck their mother, fuck their family, fuck their dogs” demedi mi? Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak işgali sırasındaki başkomutanı Tommy Franks tarafından söylenmiş. Söylenmiş diyoruz; çünkü biz bu sözleri Amerika'da piyasaya çıkan bir kitaptan öğrendik. Amerika Birleşik Devletleri'nde 17 Mart günü piyasaya çıkan Cobra-2 isimli kitap Irak işgali öncesi ve başlangıcında yaşanan olayları içeriyor. Gerçek ifadeler ve olaylardan yola çıkarak yazılan kitabın "Hacı" başlıklı bölümünde Türkiye'nin 1 Mart tezkeresini reddetmesi konu ediliyor. Tommy Franks'in 1 Mart tezkeresinin reddedildiğini öğrenince ülkemize ettiği iğrenç küfürler de bu bölümde yer alıyor.

AMA SPARTAKÜS’ÜN İNANCI BİTMEDİ

Belki Spartaküs Roma Sarayı’nın bahçesinde çarmıha gerildi ama bedeninden akan kan özgürlüğün rengi oldu. Kıpkızıl direniş katıksız mücadelenin azmini boyadı. Spartaküs’ün ruhu Fransa meydanlarında dolaştı, Marks’ın fikrine ulaştı, Lenin’le devrim oldu, Mustafa Kemal’le bağımsızlık, o artık bir hayaletti Doğu Avrupa’da gezdi, Balkanlar’da, Çin’e ulaştı, Berlin’e vardı, imparatorun sarayının bahçesine kadar girdi. Evet Spartaküs özgürdü, özgür öldü ama hayaleti dolaşmaya devam etti. Bu yüzden deniz fenerli hırsızlar “basın özgürdür” derken aslında korkularını deşifre ediyorlar. Unutmayın Kuran’da yeri vardır: “hainler korkak olur.” Hayaletten korkmaları normal tabi... ODATV’ye son baskının ardından bir kez daha aklıma geldi: aydınlık olan devrimdir, devrim AYDINLIK’TIR... Amerikan tezkeresi 1 Mart’ta reddedilmişti, Aydınlık’ta 1 Mart’ta çıkıyor... Nerde kalmıştık???


TEOMAN ALİLİ, 16 Şubat 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x