Şu akıllı gençler! / Arslan BULUT

Şu akıllı gençler! / Arslan BULUT

İletigönderen Balasagun » Prş Nis 14, 2016 13:43

Şu akıllı gençler!


Resim
Tayyip Erdoğan, “Bölücü terör örgütü, Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde Temmuz ayından bu yana, insanlık ve ahlak dışı yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bölgedeki belediyeler de halka hizmet için kullanması gereken araç ve makineleri teröristlerin emrine vererek bu zulme destek oldu” diyerek açılan çukurlardan, kanallardan bahsetti..

Evet ama Erdoğan, gerçeğin sadece bir bölümünü söylüyor. PKK, geçen Temmuz ayına kadar, seçtiği ilçelerde özyönetim ilan edebilmek için kaç yıl hazırlık yaptı? Bu sorunun cevabına hiç girmiyor?


* * *

Açılım sürecinin koordinasyonuyla görevli Beşir Atalay, “Çözüm süreci, Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır konuşmasıyla 2005 yılında ilk işareti verilen paradigma değişikliğinin ve 10 Kasım 2009’da başlatılan Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin devamı niteliğindedir” demişti!!

Süreç 16 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de “Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” adıyla yayınlanarak kanunlaşmıştı.

İşte bu süreç içinde PKK hazırlık yapmış, AKP iktidarı yetkiyi valilere vererek güvenlik kuvvetlerini terörle mücadeleden alıkoymuştur. Bunu bizzat Tayyip Erdoğan da itiraf etmiştir.


* * *

Peki bu sürece aktif olarak karşı çıkan kimdi?

Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü aleyhine bir operasyon yapılıyorsa herkesin beklediği yerden değil ama 2006 yılında kurulan Türkiye Gençlik Birliği’nden ilk tepki geldi. Meclis’e getirilen açılım projesine karşı localardan bir ses yükseldi. Osman Erbil ve İlkay Alpkaya adlı iki TGB’li genç, “Amerikan açılımına geçit vermeyeceğiz” diye bağırdı. Yaka paça götürüldüler ama onları gözaltına alan polisler de “aferin, çok iyi yaptınız” diyordu. Aileleri onları tebrik ediyor, yurdun dört bir yanından “milletin sesi oldunuz” masajları geliyordu.

Bugün, açılım projesinin bir Amerikan projesi olduğu artık net bir şekilde anlaşılmıştır. Öyle ki ABD, PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD için “bölgedeki kara kuvvetlerimiz” diyebiliyor! Ve Obama’nın, son görüşmede de Tayyip Erdoğan’a “açılım sürecine geri dönün” dediği konuşuluyor.


* * *

Bu tür eylemler, ciddi bir kararlılık, doğru zamanlama ve plânlama ister. TGB’li gençler işte bunu yaptılar. 10 yıllık eylemlerini, “Şu Çılgın Gençler” adlı kitapta topladılar ama kararlarını, kurdukları “Akıl ve Fikir Kulübü”nde tartışarak aldılar!

Türkiye’nin ve özellikle siyasi partilerin de “Akıl Fikir Kulüpleri”ne ihtiyacı yok mu? AKP’nin CHP’nin, MHP’nin ve HDP’nin kendi ilân ettikleri politikalarına aykırı icraat yapmaları belki bu şekilde durdurulabilir.

Beni her ziyaret edişlerinde veya konferans için davet ettiklerinde partilerüstü kalmaları ve bütün gençliğe açık olmaları konusunda TGB’li gençlere uyarılar yaptım. Son ziyarette, Damla Tatlıpınar ve Meltem Ayvalı adlı iki TGB’li genç kızımıza da aynı tavsiyede bulundum.


* * *

Bakınız, bugün AKP iktidarı terörle mücadelenin meyvelerini topluyor ama Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Türk Hava Yolları’nın Diyarbakır-Erbil arasında başlayan direkt seferlerinin, ilişkilere ve bölgenin iktisadi hayatına önemli katkı sağlayacağını söylüyor.

Yani Irak’ın PKK’sı olan Barzani grubunun, bağımsızlık ilan etmelerine katkı sağlamış oluyorlar. Zaten, Kuzey Irak’ın alt yapısını kuran da Türkiye olmuştur!

Erbil Valisi Nevzat Hadi, THY’nin Erbil ve Diyarbakır arasında güçlü bir köprü kurmayı başardığını söyledi! Tayyip Erdoğan da Neçirvan Barzani’yi kabul etti..

Barzani’nin projesi, Erzurum’dan, Bağdat’a kadar uzanan bölgeyi önce tek bir ekonomi bölgesi sonra tek bir siyasi bölge haline getirmek değil midir?

Özellikle gençlerin dikkati bu konuya yönelik olmalı. Açılımın arkasındaki proje işte budur.


Arslan BULUT, 12 Nisan 2016
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x