Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Ara 17, 2009 22:16

Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyor

Selçuklu hükümdarı Alparslan’ın 937 yıldır kayıp mezar yerinin Türkmenistan’ın Merv kentinde olduğunu belirten Prof. Yusuf Halaçoğlu, “Bölgeyi şimdi açıklamam, yoksa talan ederler. Mezarın bulunması dünyayı yerinden oynatacak” dedi.

‘Alparslan’ın mezarını Türkmenistan’da buldum’

Türklere Anadolu’nun kapısını açan Sultan Alparslan’ın mezarını Merv bölgesinde yaptığı incelemelerde bulduğunu belirten Halaçoğlu, “Ama bölgeyi açıklayamam, talan ederler” dedi.

DOĞU Roma İmparatoru Romen Diyojen’in ordularını 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Savaşı’nda yenerek Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan’ınmezarının nerede olduğu konusundaki belirsizlik sürerken, eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, mezarın yerini bulduğunu iddia etti. Türkmenistan’ınMerv şehrinde yerinde inceleme yaparak mezarı bulduğunu belirten Halaçoğlu, “Mezarın yerini elimle koymuş gibi biliyorum. Ama yerini açıklamam, çünkü talan ederler” dedi. Yıllardır bu konuyla ilgilendiğini ve her türlü kaynağı incelediğini anlatan Halaçoğlu, mezar yeri konusunda en net bilgilerin Arap kaynaklarında yer aldığını söyledi. Sultan Alparslan’ın vasiyeti üzerine babası Çağrı Bey’in mezarının bulunduğu Merv bölgesine defnedildiğini belirten Halaçoğlu, “Kaynaklarda belirtilmesine rağmen bugüne kadar mezarının yerini bir türlü kimse bulamıyor. Ama ben babası Çağrı Bey’in mezar yerini inceleyerek, Alparslan’ın mezarını aşağı yukarı tespit ettim” dedi.

RÖNTGENİ ÇEKİLECEK

Merv’de mezarın bulunduğu bölgenin krokisini çıkaran Halaçoğlu, “Fotoğraf çektim. Oradaki tuğlaları bile inceledim. Şimdi yapacak çok basit bir iş var. ODTÜ veya TÜBİTAK’tan yerin altının röntgenini çeken bir cihaz alacağız. O cihazla sadece iki bölgede araştırma yapacağız. Bilindiği gibi Türk sultanları kılıç ve kalkanıyla gömülür. Muhtemelen kılıç ve kalkanın sesinden nokta atışı yaparak, mezarın tamyerini bulacağız” diye konuştu. İlkbahardan sonra kazı işlemleri için harekete geçileceğini belirten Halaçoğlu, mezarın açılması için Dışişleri Bakanlığı ile Türkmenistan arasında protokol yapılmasını beklediğini söyledi. Prof. Dr. Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nın son üç yılından itibaren kendisini Alparslan’ın mezarını bulmaya adadığını vurguladı.

ANIT MEZAR YAPILACAK

Sultan Alparslan’ın mezarının bulunduğu yere büyük bir türbe yapılması planlanıyor. Bir süre önce Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz ve TTK Başkanı Ali Birinci, Türkmenistan’ın Merv şehrine giderek Halaçoğlu’nun bulduğu mezar yerinde birlikte incelemelerde bulunmuşlardı.


Haberiniz.com, 16 Aralık 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

İletigönderen Türkiyeli » Cum Ara 18, 2009 1:31

"DOĞU Roma İmparatoru Romen Diyojen’in ordularını 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Savaşı’nda yenerek Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan"

Avrupanın bir yalanı daha ,Türkler Anadoluya 1071 de geldi masalı.Zaten sevr in dayanak noktasıda bu "siz buraya 1071 de geldiniz ,sizden önce pontus rumu ,kürdü ,ermenisi bu topraklarda yaşıyordu" bu yalanı malesef hala okullarımızda çocuklarımız öğretiyolar.Tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur ,o yüzden tarihimiz bize hep yanlış öğretiliyor.

Sayın Haluk Tarcanın kitaplarını okursanız 1071 tarihinin Türklerin anadoluya ilk değil son geliş tarihi olduğunu görürsünüz.

Saygılarımla
Kullanıcı küçük betizi
Türkiyeli
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 0:55

Re: Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

İletigönderen İlteriş » Cum Ara 18, 2009 10:22

Sayin Türkiyeli arkadasim,

1071 tarihinin Turklerin Anadolu'ya ilk gelis tarihi olmadigi hususunda hemfikirim sizinle. Ancak yazinizi bitirirken yazdiginiz "Son gelis tarihidir" ifadesine de katilmam mumkun degil!

Turkler Anadoluya defalarca kitlesel olarak gocmuslerdir tarih boyunca, 1071 bunlardan birtanesidir, ama sonuncusu asla degildir. Oguz boylari (Afsarlar, Varsaklar vs..) , Yorukler, Karakalpaklar, Kazaklar, Kirgizlar, Uygurlar, Tatarlar vs surekli olarak Iran ve Kafkasya uzerinden Anadolu'ya gelmislerdir. Hatta bu durum hala devam etmektedir. Turkiyeye sadece 2 kusak once gocmus olan Kazak aileler, Kirim tatarlari, Azeriler mevcuttur.

Bu yukarida saydigim Turk topluluklarindan en kalabaligi kendilerini Oguz Boylarindan olarak tanimlayanlardir. Bu konuda daha kapsamli arastirma yapmaniz icin Ali Riza Yalman'in "Cenupta Turkmen Oymaklari" eserini onerebilirim.

Saygilar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

Re: Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

İletigönderen İL-BARS » Cum Ara 18, 2009 12:44

Yüce Türk Milleti'nin en büyük kahramanlarından ve Başbuğlarından olan Sultan Alparslan'ın kabrinin bulunmuş olmasına çok sevindim. Ata Yurdumuzu bir gün mutlaka ziyaret edip, Orkun Anıtlarını, Sultan Alparslan'ı, Sultan Sancar'ı ve diğer tüm Ata yadigarlarımızı ziyaret edip, onlara olan sevgimi, saygımı, minnettarlığımı muhakkak göstereceğim. Onlar TÜRK adını var eden, TÜRK BUDUNU için çarpışmış tarihimizin ölmez kahramanlarıdırlar.

Ruhları Şad, Mekanları TANRIDAĞI olsun !
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye
 
İletiler: 135
Kayıt: Cum Eki 09, 2009 11:21

Re: Sultan Alparslan'ın mezarı bulundu, 1000 yıllık sır çözülüyo

İletigönderen efrasyap1923 » Cum Ara 18, 2009 13:33

Üstadım bu nasıl site, bu nasıl seviye mükemmelsiniz valla... İşiniz gücünüz rast gelsin Allah yar ve yardımcınız olsun... Yıllardır açmışım gibi bir türlü doymak bilmiyorum... Emeği geçen herkese teşekkür ederim... Saygılarımla
Ülkeleri düşmana karşı koruma gücü on kısma ayrıldı : Bunun dokuzu TÜRKLERE ve biri diğer milletlere verildi. Yine böyle, cimrilikte on kısma ayrıldı ; bunun dokuzu İranlılara ve biride diğer milletlere , cömertlikte on kısma ayrıldı ; dokuzu ehli Sudana biride diğer insanlara , haya da on kısma ayrıldı ; dokuzu kadınlara , biride diğer insanlara , hased ( nifak ) de on kısma ayrıldı ; dokuzu Araplara biri diğer milletlere , kibirde n kısma ayrıldı ; dokuzu rumlara biri diğer milletlere verildi.
Kullanıcı küçük betizi
efrasyap1923
Üye
Üye
 
İletiler: 23
Kayıt: Sal Tem 28, 2009 19:16


Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x