SURİYE’DE KİME DESTEK VERMELİYİZ?

SURİYE’DE KİME DESTEK VERMELİYİZ?

İletigönderen mehmetgarip » Pzr Tem 28, 2013 21:00

Bilindiği üzere uzun zamandır Suriye’de iç karışıklıklar var. Uluslar arası mecra ise kim hangi tarafı tutacağı kargaşaya uğramış durumda. Amerika müdahale etmeyi düşünmüyor birileri müdahale etsin isterken bunu da bir Müslüman devlete bir Müslüman devlet, Türkiye’nin yapmasının taraftarı. İran, Rusya, Çin ise orada bir müdahalenin kesinlikle karşısında. Diğer batılı ülkeler ise durumdan kendilerine pay çıkarmanın peşinde hazır beklemekteler.

Peki gerçekten Suriye’de olanlar bir özgürlük mücadelesi mi? Kesinlikle bir özgürlük Mücadelesi olduğunu düşünmüyorum. Peki soruyorum size Orta doğuda ki bu karışıklıktan kim kârlı? İsrail değimli? İsrail’in başına musallat olan onun huzurunu bozan ülke Suriye ve Esat yönetimi değimliydi. Golan tepelerinde verilen bir mücadele yok mu idi. Söz İsrail olunca yapmacık kızmalar ve rest çekmeler ile İsrail karşıtı gibi görünüp ama İsrail’in en huzurlu dönemini yaşatmak neyin nesi? Yoksa İsrail Müslüman oldu, bizden odluda haberimiz mi yok? Yoksa ABD İsrail’in huzuru bozulursa kendi huzurunuzu siz düşünün mü dedi?

Evet Suriye’de beklide demokrasi olmayabilir ama bu yeni bir şey değil. Sonuçta bir çoğunsuzunda söylediği gibi seçimle gelmiş bir Esat yönetimi var. Seçim olur halk Esatı gönderir buna ne üzülürüz ne seviniriz. Bir başka devletin iç işleri bize ne. Orada muhalif kesim olduğunu iddia edilen teröristler ile Suriye yönetiminin savaşı yaşanmakta. Ülkende bir şeyleri beğenmeye bilirsin. Yönetimi beğenmeyebilirsin muhalefet edebilirsin çıkarsın sokağa yürürsün, eylem yaparsın, protesto edersin ama eline silah aldığın an sen terörist olursun. Meşru yönetimin sana silah kullanması kaçınılmaz oldur.

Peki kos kocaman Türkiye şimdi neden teröristleri destekliyor? Diyeceksiniz ki desteklemiyoruz. İddiadır ki geçtiğimiz günlerde Isparta Şarkikaraağaç ilçesinde hastanede sıra beklerken tanımadığım birisi ile konuşurken “teyze oğlunun Özgür Suriye ordusu saflarında savaşmaya gittiğini ve orada vurulup öldüğünü söyledi.”

Şimdi birde PYD (PKK’nın Suriye kolu) harekata geçti özgür Suriye ordusuna karşı savaşmaya başlamış idi çağırıp Özerklikten şimdilik vaz geçin ve Esat yıkılana kadar Esat’a karşı savaşın denildi. Peki bizim kârımız ne olacak? ABD Esat yıkılırsa sizi de yıkıp bin yıllardır olamayan bir devlet kuracağız sözümü verdi? Umarım bu gidişat bin yıldan fazla zamandır bu topraklarda hakim olan Türklerin, Türklüğün yok olması ile sonuçlanmaz.
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Mehmet GARİP

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x