Suriye’den Çin’e uzanan kara delik / Arslan BULUT

Suriye’den Çin’e uzanan kara delik / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Ağu 21, 2011 23:56

Suriye’den Çin’e uzanan kara delik

Kısmetse bugün Suriye’de olacağım. Önceki yıllarda da Şam’a iki defa gitmiştim. Son gidişimizde, Uluslararası Çalışma İçin Şark Merkezi’nde yapılan yuvarlak masa toplantısına katılmıştık. Nuray Mert, 11 Eylül ile başlayıp Afganistan ve Irak’ın işgalini ve Lübnan’a İsrail saldırısını hatırlattıktan sonra “Türkiye’den bir takım çevreler, hâlâ olup bitenleri gerçek olarak kavramış değil. Irak işgali sırasında tezkerenin reddedilmesi ile başlayan eğilimin süreklilik arz etmesini ümit ediyorduk, ancak son Lübnan meselesinde öyle olmadı. Bugün Türkiye’de medyaya da hakim olan güçler, ’ABD süper güçtür. Onun yarında yer almak gerekir. Suriye’den yana mısınız, yoksa medeni dünyadan yani ABD ve AB’den yana mısınız?’ diye soruyor ve Suriye’yi uzak durulması gereken bir veba gibi gösteriyor. Tablo budur” demişti.

Aradan yıllar geçtikten sonra da tablo değişmedi.

* * *

Ben de konuşmamda konu başlığı olan “Değişen Orta Doğu” kavramının yanlış olduğunu, ortada kendiliğinden bir değişmenin olmadığını, aksine Orta Doğu’nun değiştirilmeye çalışıldığını anlatıp sormuştum:

“Değişen değil, değiştirilen Orta Doğu! Peki değiştiren kim? Özne kim? Araplar mı, İranlılar mı, Türkler mi? Yani bu coğrafyanın kendi sahipleri mi değiştiriyor Orta Doğu’yu? Hayır. Peki kim değiştiriyor? Yabancı güçler? ABD, İngiltere ve İsrail.. Ardından Avrupa Birliği!

Bu bölgeye yönelik küresel saldırıyı üzerinde güneş batmayan İngiltere İmparatorluğu başlatmıştı, savaşın sonunda imparatorluğunu kaybetti.

Şimdiki saldırı ABD önderliğinde yapılıyor. ABD imparatorluğu da bu savaştan gücünü kaybederek çıkabilir.

Türk-Suriye ilişkilerine gelince, öteden beri Batılı güçler Türkiye ile İran’ı ve Türkiye ile Suriye’yi savaşa tutuşturmak istemiştir. Türkiye basınında ABD’den destek alan işbirlikçiler devamlı İran ve Suriye aleyhtarı yayın yapıyor. Tabii İran ve Suriye de geçmişte bu kötü niyetlilere malzeme vermiştir. Suriye, Türk kamuoyunu, Türkiye de Suriye kamuoyunu kazanmaya çalışmalıdır.”

* * *

Şam’daki Şark Merkezi Başkanı Samir Seifan ise Yuvarlak Masa Toplantısı’nda Suriye’nin stratejisini; “ABD’ye karşı tavır almanız; almamanız halinde ödeyeceğiniz bedelden çok daha ucuzdur” diye özetleyip devam etmişti:

- “Burada yapmak istedikleri, bölgesel ittifakları, ulusal kimlikli devletleri çökertmektir. Yemen’de, Sudan’da, Somali’de, Irak’ta ve Lübnan’da bunu görüyoruz. Mısır’da bile devlet tasfiye ediliyor, devlet çürüyor. Bu ülkelerde, devletin halkın gözünde zayıf düşürülmesi lazım ki küresel güçler at oynatabilsin. Devletlerin büyüme oranlarındaki başarısızlığı, onların üzerine fırtına bulutu olarak geliyor. Devletin inisiyatif kullanmadığı yerde halk kullanıyor. Devletler, halkları temsil etmediği zaman sonuç budur.

- ABD’nin Orta Doğu projesi ise tamamen çıkmaza girmiştir. ABD, bu bölgeye Irak’taki gibi askeri müdahale yapamayacak. ABD, her yerde kendi dostlarını zayıflatıyor, düşmanlarını güçlendiriyor, bölgede tedricen bir boşluk oluşuyor. Bu boşluk karşısında yeni siyaset ürütemeyecekler.

- Lübnan’da ABD’yi kahrettiler diyemeyiz ama ABD politikalarına galip geldiler. ABD, bu durumu değiştirmek için bir şeyler yapacaktır ama daha da gerileyecektir. Hizbullah kaybetseydi Şam’a giden yol İsrail’e açılmış olurdu. Fakat böyle bir şey olsaydı, bölgede bir kara delik oluşurdu; Doğu Akdeniz’den Çin’e kadar.. Bir ihtimal, Avrupa da bu kara deliğe dahil olurdu.

- Biz aynı geminin yolcularıyız; bu bölge ya açık bir savaşa gidecektir veya varolan durum bir bölgesel işbirliği veya ittifakla korunacaktır. Uzun süreli bir barışın tesisi için yeni bir dönem başlayacaktır.”


Arslan BULUT - 22 Ağustos 2011, YENİÇAĞ
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Suriye’den Çin’e uzanan kara delik / Arslan BULUT

İletigönderen usta » Pzt Ağu 22, 2011 13:38

Esk Genelkurmay Başkanımız Yaşar Büyükanıt açıklamaıştı görevdeyken Ulus Devlet Modelleri sona erdiriliyor buna yönelik Psikolojik Asametrik Savaş uygulanıyor istenilen Reformlar bunun içindir sadece Suriye'den değil aynı zamnda İran islam Cumhuriyetinden ve Türkiye Cumhuriyetinden. AB dayatmaları ile Ulus Devletden Türkiye olarak zaten çok uzaklaştırılıdık demek ki bu coğrafyada bop kapsamında uluslararası Etnik ayrımcılık temelinde Uluslar Fedartiv yada başka Modeller biçilmiş. Alınacak tedbirler Rejimi ya istedikleri kıvama getirmek yada bu Psikolojik Savaş metodlarına ebedi mücadelle etmek burada ki azim ve kararlılık önemli o nedenle Türkiye Komşu Devletlerinle ortaklaşa Anlaşmaya ve Sınır Güvenliğinden tutun iç Güvenliğe kadar bir çok konuda anlaşmlar yapabilir Türkiye Ankaradan yönetilebilse değil mi?

:alkolik:
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR
Kullanıcı küçük betizi
usta
Üye
Üye
 
İletiler: 34
Kayıt: Çrş May 26, 2010 23:13


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x