“Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim veriliyor!” / Arslan BULUT

“Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim veriliyor!” / Arslan BULUT

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eyl 08, 2011 23:47

“Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim veriliyor!”

Foreign Policy Dergisi, Suriye’den Türkiye’ye geçen muhaliflerin Türkiye’de eğitildiğini videolar ile gösterdi. Bu yönde bir haber, AKP gençlik kolları kaynaklarından bana da gelmişti ama somut veri elde edemediğim için yazamamıştım. Bana gelen iddia, Türkiye’nin 30 şehrinde Suriyeli muhalifler için kamplar kurulmakta olduğu şeklindeydi. Her kampta 10 bin kişinin eğitileceği, toplam 300 bin Suriyeli’nin silahlı eğitimden geçirileceği söyleniyordu. İnanılır gibi değildi ama işte doğru çıkıyor.

Konuyu inceleyen Bülent Esinoğlu, “Suriye’den gelenlerin silahlı eğitim yapması, Amerikan silahlarını ve teçhizatlarını kullanır hale getirilmesi kısa zamanda olabilecek bir husus değildir. Zaten, Suriye’ye yapılacak bir askeri müdahalenin, büyük direnç ile karşılanacağını ve hazırlıkların yeterli olmadığını anlayan NATO tarafı, Suriye işini orta vadeli işler içine aldı.. Bu arada, zamanı yeterince iyi kullanmak adına, Suriye içinde yürüttükleri ajanlaştırma, mezhep ayırımı, etnik ayırımı ve militanların silahlı eğitimi olarak değerlendiriyorlar” diyor.

* * *

Mezhep ayırımı denilince AKP Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik’in, “CHP, Türkiye’nin Baas Partisi’dir. Baas’la CHP yönetimi arasında genetik bağ vardır. Kılıçdaroğlu mezhepsel bağlardan ötürü mü Suriye’deki Baasçı yönetimi savunuyor” sözleri akla geliyor.

Hüseyin Çelik, Suriye yönetiminde bulunanların mezhebi üzerinden Türkiye’de mezhep ayırımcılığı yapıyor.

Seçimlerde de Kılıçdaroğlu’nun Aleviliğini gündeme getirmişler, hatta yuh çektirmişlerdi!

Oysa, Suriye’deki rejimi savunan kimse yok. Kemal Kılıçdaroğlu dahil, Suriye’ye Amerika adına müdahaleye karşı çıkanlar, “Türkiye, İsrail’i ve ABD’nin Orta Doğu’daki çıkarlarını korumak için kendisini kullandırmasın” görüşünü savunuyor, hepsi bu!

Üstelik, Suriye’nin baş müftüsü, Hanefi mezhebine mensuptur.

* * *

Kılıçdaroğlu ise kimin İsrail avukat olduğu meselesini kısa cümlelerle özetledi:

“İsrail’in avukatlığını yapan kim? Amerika’da Yahudi lobisinden üstün hizmet madalyası alan kim? Hiçbir zaman, hiçbir yerde papaz elbisesi giymedim. ’Papaz elbisesini gerekirse giyerim’diyen Erdoğan’dır. Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanı da ben değilim. Irak’ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Amerikan askerlerine başarılar dilemedim. Açık ve net söylüyorum, yapılan ’cambaza bak’ olayıdır. Hem İsrail’in karşıtıymış gibi bir politika güdeceksiniz hem de füze kalkanını getirip Türkiye’ye konuşlandıracaksınız. Kimin için geldi füze kalkanı? İran’a karşı İsrail’i korumak için. O zaman İsrail’in avukatı kim? Halkı kandırıyorlar.”

Deniz Feneri soruşturması ve savcıların görevden alınmasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saygı Öztürk’e “Şundan herkes emin olsun ki soruşturmayı yürüten 3 cumhuriyet savcısı, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın kendi kararıyla değil, doğrudan Başbakan’ın talimatıyla görevden alındılar. Eğer doğrudan emir veren Başbakan olmamış olsaydı, bu kadar eleştiriler karşısında sessiz kalmazdı” dedi.

Görünüyor ki, artık her şey açık açık konuşulmaya başlandı. Bunlar olumlu işaretlerdir.


Yaylaları da satacaklar!

Bir de meraların satılması konusu var.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Fahri Özten, milletvekili seçimlerinden önce kanun hükmünde kararname ile kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilerini eleştirdi.

Bakanlığın ülkedeki tüm topraklar üzerinde yetki sahibi olduğunu belirten Özten, toprakların yabancılara da tahsis edilebileceğine dikkat çekti. Özten, “Biz 648 sayılı yasada iki nokta üzerinde duruyoruz. Bir tanesi mera alanları ile ilgili. Mera alanlarının yapılaşmaya açılabildiği ve 49 yıllığına tahsil edilebileceği konusu. Burada bu tahsisin kime yapılacağı konusunda kısıtlama yok” dedi.

Biz yıllar önce özellikle Karadeniz köylülerini “Bunlar yaylaları da satarlar” diye uyarmıştık. İşe başladılar bile!


Arslan BULUT - 9 Eylül 2011, YENİÇAĞ
arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: “Suriyeli muhaliflere silahlı eğitim veriliyor!” / Arslan BULUT

İletigönderen Kurt » Pzr Eyl 11, 2011 10:23

2009 yılında Libya ile vizelerin kaldırılmasının ardından bu ülkeye sistematik olarak Türkiye üzerinden ajan provakatörler gönderildi. Suriye ile vizelerin kaldırılması ile aynı işlem Suriye için de gerçekleştirildi. Sessiz sedasız Suriye'yi dinlemek için Antakya'ya 15 km. mesafede Amanos dağlarının zirvesine ABD'ye ait bir dinleme tesisi inşa edildi.
MİT ; Suriye'deki Müslüman Kardeşler Örgütü ile olan bağlantılarını CIA 'ye devretti. Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgelerde militarist örgütlenmesini pekiştirmesi amacı ile bu örgüte kojistik destek sağlandı. Ancak Suriye'de Halep ve köylerinde Latikya'da ( Lazkiye) ve köylerinde yaşayan türkmenleri yeterince ikna edemediler. Çünkü tıpkı Kuzey Irak'taki türkmenler gibi Suriye'deki türkmenlerin büyük bölümü alevi .

Suriye'deki kalkışmaların, arap baharı safsatalarının çok önceden planlanmış , lojistik desteği sağlanmış, emperyalistler güdümündeki eylemler olduğu bilinmelidir.

AKP dış politikası ortadoğuda halklara özgürlük ya da monarşilerin alaşağı edilmesi gibi hedefler taşımıyor. Yoksa monarşinin ağababası Katar'ın başkenti Doha'dan kalkan uçakların Libya'ya demokrasi taşıdığını söylemek büyük bir safdillik olur.
AKP Ortadoğu'da sünni oligarkları, radikal grupları destekliyor. Bu anlamda CHP için yaptıkları BAAS benzetmesi normal karşılanmalı.

Suriye kıta sahanlığı üzerinde petrol ve doğalgaz bulunması İngilizleri de harekete geçirdi. Kıbrıs'ta ingiliz üslerinin bağımsız devlet olarak tanındığı ve bu devletin kıta sahanlığı olduğu açıklandı .

Oyun bu.

Emperyalist ülke ekonomilerinde ne zaman durgunlaşma yaşansa bilinizki sömürülen coğrafyalarda kan oluk gibi akmaya başlar.
Kullanıcı küçük betizi
Kurt
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzr Eyl 11, 2011 9:51


Şu dizine dön: Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x