Tahran'da bombaların patladığı gün sarayda yapılan acil toplantı... / Ahmet TAKAN

Tahran'da bombaların patladığı gün sarayda yapılan acil toplantı... / Ahmet TAKAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Haz 09, 2017 16:34

Tahran'da bombaların patladığı gün sarayda yapılan acil toplantı...

Kahpe terörün İran'ın kalbini vurduğu saatlerin hemen ardından (İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Ankara'ya gelmeden önce) sarayda acil koduyla çok üst düzey önemli bir toplantı yapıldı. R. Erdoğan, Müsteşar Hakan Fidan ile birlikte MİT'in daire başkanlarını saraya çağırdı. Toplantının gündemi "güvenlikti."

Tahran'da Meclis binasında ve Humeyni'nin türbesinde bombaların patlatılmasının çok özel ve açık mesajları var. Sadece İran'ı değil ülkemizi de direkt tehdit eden unsurları var Katar krizinin. Oralara daha sonra değineceğim ancak kahpe terör örgütü PKK'da Katar krizi ardından hareketlenme arttı. Özellikle, yaz aylarına büyükşehirlerde eylem hazırlıkları yaptıkları biliniyor. İstihbarat birimleri, terör örgütünün TAK kanadına ait mesaj trafiğini çok yakından takip ediyor. Güvenlik birimlerinin raporlarına yansıyan, hainlerin sadece şu mesajına bakmanız yeterli;

"Tüm dünya bilmelidir ki; TC, tarihten bu yana yaptıkları ile bitirmeye yeminli olduğumuz düşmanımızdır. Kürdistan'da halkımıza yapılanlar savaş, intikam ve eylem gerekçemizdir.

..... Türkiye'yi yatırım ve turizm için güvenli bir ülke sananları uyarıyoruz; TC'nin tüm şehirleri, megapol ve metropolleri, turistik alanları bizlerin savaş alanıdır ve eylemlerimiz geçmişten çok daha yoğun olacaktır.

Savaş kararı verilmiş, fedai bir savaş ordusu kurulmuştur. Bu ordunun adı; Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK)'dır. Gerekçelerini düşünerek ve göze alarak başlatmış olduğumuz bu savaşta TC'ye bugüne kadar çok ciddi darbeler vurduk. Bugüne kadar yaptıklarımız başlangıç düzeyindedir."

Şerefsizler!..

Bu it sürüsünü, cesaretlendirip önüne kemik koyanın ABD olduğunu bilmek için herhalde daha fazla belge toplamaya gerek yok!..

Bölgedeki gelişmeleri çok yakından takip eden ve Ankara koridorlarını iyi bilen bir uzman ismin Tahran'daki patlamaların ardından değerlendirmesini aktaracağım;

"Dünyaya mesajı ABD veriyor. Müslüman ülkeleri ikiye böldü gereğini yaptı, İran'a da mesaj verdi, Meclis'inin içinde terör eylemi yaparlar, bomba patlatırlar dedi. Anlaşılması gereken şu; Dünyadaki parasal ilişkileri ben düzenleyeceğim, size bir gücü verdim, asker olarak destek oldum, bu bölgede kontrolü ben sağladım, korudum şimdiye kadar, bunda sonra da bana biat edeceksiniz. Mesaj bu.

Katar'dan 500-600 milyar dolar parayı söğüşleyecekler, sen parayı ABD tarafına kaydır diyecekler.

Yapan kendileri, yıkan kendileri bir organizasyonun içine girdiler. Önemli olan bu bölgeye çok silah satacaklar. Bunların hazırlık ve pazarlığını yapıyorlar. İran'a sıkıntı yaşama dikkatli ol mesajı verdiler. Adam Orta Doğu'da ben varım dedi. Kılıç dansı da yaparım, petrol yolunu enerji yolunu da çeviririm dedi. PYD ile Rakka'ya gideceğim dedi, kim ne diyebildi. Türkiye'nin akıllı dış politika yürütmesi lazım.

Katar ile Suudi Arabistan arasında savaş olmaz. İran da bir hamle yapamaz. Şehirlerini kan gölüne çeviririm diyor adam. Kendi güvenliğini sağlayamıyorsun. Senin şehrinde bombalar patlarsa sana güvenmez Yemen. ABD'ye güvenir. Koltuğumuzdan, makamımızdan, mevkimizden oluruz dikkatli olalım diyecekler."

Ülke olarak çok dikkatli ve hassas olmamız gereken yeni bir dönemin içinden geçiyoruz...

* * *

CHP'nin FETÖ raporu...

15 Temmuz darbe girişimini araştıran Meclis Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Reşat Petek'in kendine özgü açıkladığı raporun hali ortada!.. Bazı AKP'lilerin bile rapordan rahatsız olduğunu cümle alem biliyor.

Gözler, CHP'nin rapora yazacağı muhalefet şerhinde. Aslında buna muhalefet şerhi denemez. Çünkü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin komisyon üyeleri ve uzmanlardan çok ciddi bir rapor hazırlamalarını ve titizlikle çalışmalarını istedi. CHP'nin Pazartesi günü Meclis Başkanlığına sunup Salı günü de bir basın toplantısı ile açıklanması beklenen muhalefet şerhi aslında 2'nci rapor niteliğinde. Çarşamba günü MYK toplantısında enine boyuna tartışılan rapora Cumartesi ve Pazar günü son şekli verilecek.

Kamuoyunda çok tartışma yaratan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" çıkışının ardından bazı gazete yazarlarının köşelerine farklı yorumlar yansımıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkıştan geri adım attığına dair yorumlar yapılıyordu. CHP'nin FETÖ raporu son şeklini almadı ama merak ettim; "kontrollü darbe" iddiasından vazgeçilip geçilmediğini sordum. CHP'li kaynaklar ellerinde güçlü deliller olduğunu bunu rapora ciddi şekilde yansıtacaklarını söyledi. CHP'de bir üst düzey kurmayın söyledikleri;

"Hain darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye'de tam 530 noktada hareketlilik tespit ettik. Bu hareketlilikler, AKP'nin söyledikleri, sanık ifadeleri ve savcılık iddianameleri arasında ciddi çelişkiler var. Bunların hepsini tek tek rapora koyacağız. Sorulan ve yanıt alınamayan sorular var. Çok uzun bir rapor olacak ciddi bilgi ve belgelerle dolu."

CHP'nin FETÖ raporu önümüzdeki haftanın gündemine ciddi olarak damgasını vuracak...

Ahmet TAKAN, 9 Haziran 2017
ahttakan@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x