Talât Paşa Komitesi Bildirisi

Aydıncıkların özürlü kampanyasına karşı bir kampanya ve verdiğimiz tepkiler!

Talât Paşa Komitesi Bildirisi

İletigönderen Ram » Pzr Ara 21, 2008 0:04

Talât Paşa Komitesi'nin, özür dileyenlere karşı bildirisi



TALAT PAŞA KOMİTESİ

20.12.2008

TALAT PAŞA KOMİTESİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU

Sayın Rauf Denktaş’ın başkanlığında kurulan ve “Ermeni soykırımı” yalanlarına, geçtiğimiz yıllarda Lozan, Paris, Berlin gibi Batı merkezlerinde düzenlediği etkinliklerle yanıt veren TALAT PAŞA KOMİTESİ olarak;

Bir grup sözde “aydın”ın, Batı desteği ve Abdullah Gül’ün himayesinde başlattıkları “Ermeni kardeşlerimizden özür diliyoruz” kampanyasını kınıyor ve şu tarihi gerçekleri bir kez daha hatırlatıyoruz:

    1. 1914-1922 yılları arasında büyük devletlerin paylaşım ve işgal girişimlerine karşı vatan savunması için mücadele ederek çağımızın ilk milli kurtuluş savaşını verdik. Mazlum milletlere önderlik ettik.

    2. O dönemde İngiliz, Fransız ve Çarlık Rusyası tarafından Türkiye’yi paylaşmak amacıyla kurulan ve ateşe sürülen Ermeni çetelerinin yok edilmeleri, cephe gerisinde çıkarılan isyanların bastırılması ve bu isyanlara destek sağlayan unsurların zorunlu göçe tabi tutulmaları uluslararası hukukun öngördüğü meşru müdafaa hakkıdır.

    3. Bu hakkın kullanılması sırasında meydana gelen karşılıklı kırım gibi büyük acıların, göçlerin ve felaketlerin sorumluları emperyalist devletlerdir.

    4. Paylaşım ve işgal tehdidine karşı kendimizi savunduk. Geçmişte yaşanan, bizim açımızdan haklı, istilacılar ve ateşe sürdükleri unsurlar açısından ise haksız bir savaştır.

    5. Sorun, Kurtuluş Savaşında silahla; Lozan’da antlaşmayla çözülmüştür.

    6. 100 yıl sonra sözde “Ermeni soykırımı” iddialarının yeniden gündeme getirilmesi, eski emperyalist emellerin günümüz koşullarına uyarlanmasıdır. Amaçları, Türk Kurtuluş Savaşı’nı mahkûm etmektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna yol açan büyük devrimi “soykırım” ilan etmeleri, ırkçı bir anlayışın ifadesidir.

    7. Türkiye, yalnız Batı parlamentolarında alınan sözde “Ermeni soykırımı” kararlarıyla değil, çok yönlü bir tehditle karşı karşıyadır. Kuzey Irak’ta fiilen kurulan kukla devlet, ordumuzun Kıbrıs’ta “işgalci” kabul edilmesi, vatanımızın güneydoğu bölgesine yönelik açık müdahaleler, tehdidin kapsamını ortaya koyan olgulardır.

    8. Türkiye’nin karşılaştığı bu durum yerel değil, küresel bir tehdittir. Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da, Orta Asya’da ve Afrika’da yaşananlar, etnik ve dinsel grupları birbirlerine karşı kışkırtma girişimleri bunu göstermektedir.

    9. Milletlerarası hukuk, ülkelerin toprak bütünlüğünü ve devlet egemenliğini güvence altına almaktadır. Emperyalistler, bu uygulamaları ile milletlerarası hukuku çiğnemektedirler.

    10. “Ermeni soykırımı” yalanlarını desteklemek, aslında bu emperyalist saldırganlığı desteklemekten başka bir anlama gelmiyor. Bu nedenle milletimizi ve bütün insanlığı “Ermeni soykırımını tanıma” örtüsü altındaki girişimlere karşı uyanık olmaya, Türkiye’nin haklı davasını kararlı olarak desteklemeye ve dayanışmaya çağırıyoruz.


Av. Mehmet Cengiz

TALAT PAŞA KOMİTESİ

Genel Sekreter Yrd.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Özürlü Kampanya ve Tepkiler!

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x