Tamamen Ermeni palavrası

Ermenilerin soykırım iddialarını çürüten ve asıl katliam sahiplerinin onlar olduğunu gösteren bölüm.

Tamamen Ermeni palavrası

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 23, 2008 15:03

Tamamen Ermeni palavrası

Ermeni yalanına tokat gibi cevap

ABD’nin önde gelen tarihçilerinden Guenter Lewy, arşivlerde yaptığı araştırmalar neticesinde, Ermeni iddialarının doğru olmadığı sonucuna vardı

Dünyanın dörtbir yanında sözde soykırımı yalanlarıyla Türkiye’yi karalamaya çalşıan Ermeni diasporasına bir tokat da ünlü tarihçi Guenter Lewy’den geldi. ABD’nin önde gelen tarihçi ve siyaset bilimcilerinden Guenter Lewy, İngiliz, Alman ve Amerikan arşivlerinde yaptığı araştırmalar sonucunda, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının doğru olmadığı sonucuna vardığını bildirdi. Lewy, New Jersey’deki Stevens Teknoloji Enstitüsünde konuştu.

Yer değiştirmeye izin

Merkezi Washington’da bulunan Türk Çalışmaları Enstitüsü Müdürü Dr. David Cuthell tarafından takdim edilen Lewy, 1915 yılında ve sonraki dönemde ölümlerin, dönemin şartları ve savaş ortamındaki yokluk içinde meydana geldiğini kaydetti. Lewy, savaş dönemindeki ekonomik koşulların, olaylarda önemli bir etken olduğunun altını çizdi. O dönemde, Osmanlı ordusu askerlerinin yüzde 40’ının, salgın hastalıklar ve bakımsızlık yüzünden hayatını kaybettiğini anlatan Lewy, “kendi askerlerinin yiyecek ve giyecek ihtiyacını karşılayamayan bir yönetimin, yer değiştirme sırasında Ermenilere iyi bakamamış olduğunu” söylemenin anlamsız olacağını ifade etti. Yer değiştirme sırasında parası olan Ermenilerin, gidecekleri yere trenle gitmelerine izin verildiğini kaydeden Lewy, “Osmanlıların soykırım gibi bir niyetleri olsaydı böyle bir şeye izin verilmeyeceğini” vurguladı.

Devlet peşindeydiler

Lewy, 1. Dünya Savaşı sırasında, İngiliz, Fransız, ve Rus ordularında önemli sayıda Ermeni bulunduğunu ve hizmetleri dolayısıyla kendilerine ait bağımsız devlet beklentisine girdiğini de belirtti. Lewy, konunun uluslararası mahkemede görüşülmesine ilişkin bir soruya ise “Ermenilerin buna yanaşacağını zannetmiyorum” dedi.

Guenter Lewy, 1915 olaylarıyla ilgili 2005 yılında kitap yazdı.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

Şu dizine dön: Ermeni Meselesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x