Tank-Palet fabrikasında tam olarak ne yaşanıyor? / Levent BULUT

Tank-Palet fabrikasında tam olarak ne yaşanıyor? / Levent BULUT

İletigönderen Oguzhan34 » Çrş Ara 18, 2019 10:47

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın işletme hakkının 25 yıllığına yüzde 50 Türk, yüzde 50 Katar sermayeli bir ortaklığa devriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Kılıçdaroğlu bu işlemle fabrikanın "peşkeş" çekildiğini ısrarla söylerken fabrika arazisindeki her türlü taşınmazın mülkiyetinin devlete ait olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Kaldı ki burada yapılan iş özelleştirme de değildir; işletme hakkının belli şartlar, belli süreler, belli kısıtlamalar karşılığında BMC’ye devredilmesidir." diyor.
*
Bir okurum Tank-Palet farikasıyla ilgili olarak, "Niye sesin çıkmıyor?" diye sorunca bu konuya tekrar değinmek istedim.
Daha önce bu konu hakkında görüşlerimi şu şekilde ifade etmiştim:
"Dünyada ilk ve tek, ne yaparsan yap sorumluluk alma modelinin başarılı bir şekilde uygulandığı ülkemizde, gün geçmiyor ki; ‘Faiz sebep enflasyon sonuçtur’ ya da OHAL ile anayasal bir hak olan grevi engellemek gibi, ekonomide tarihe geçecek yeni modeller sunmayalım.
***
Artık alıştım daha da şaşırmam dememe rağmen, inanın şaşırtacak bir konu her zaman çıkıyor. Şimdi Türkiye olarak ekonomi bilimi ve yönetimine yeni bir model sunuyoruz. Bu ekonomik modele ‘Satmıyor işletmesini devrediyoruz’ modeli deniyor.
Ben de bu modelden yola çıkarak köşemi devretmeye karar verdim!
***
Bu ne kardeşim diyorsanız eğer hemen izah edeyim.
Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Satılık değilim! Köşem de kalemim de satılık değil! Bu yazıdan sonra bunu iddia edecekler müfteridir. Sadece değişen dünya ve yeni ekonomi modellerine ayak uydurmaya çalışıyorum! Bu yüzden köşemin işletmesini devrediyorum!
Şöyle ki;
Köşemdeki mevcut durum korunacak. Yani adım ve resmim kalacak. Fakat içeriği devralan belirleyecek. Haftada bir ya da iki yazıyordum ya; artık şahıs, şirket, kurum, kuruluş, dernek vesaire kim devralacaksa mevcudun üstüne koyarak her gün yazı yazacak. 2 sütuna yazdığım köşemde devrettikten sonra isterse 3-4 sütuna çıkabilecek yazılar üretebilecek. Yani satma, köşemde adımın kalkması resmimin değişmesi kesinlikle söz konusu değil. Sadece belli alanların işletme devri var.
***
Bunun karşılığında ben devrettiğimden bir şey alacak mıyım?
Vallahi bilmiyorum!
Fakat adam içerik üretecek, yerime yazacak, bir de utanmadan para isteyecek değilim herhalde.
Ama şunu biliyorum. Bundan sonra ‘Ne olacak bu devlet, ne olacak bu millet!’ diye sıkıntı etmeyeceğim.
Üstelik yazdıklarımdan dolayı başıma bir iş gelir mi diye de korkmayacağım.
Devralan da kâr edecek.
İçeriği istediği gibi belirleyebileceği için, parti basın bültenini mi yayınlar, börtü böcek konularına mı girer, tamamen kendine kalmış bir şey.
Şunu yine hatırlatayım; köşemin ya da kalemimin satılık olma gibi bir durumu yok; sadece devrediyorum. Defaten bunu iddia edecek olanlar müfteridir diyorum!"
***
Şimdi uzun uzun tekrar yazmayacağım. Ama merak ediyorum: Madem burada satış yok... Madem mevcut tanklarımızın ve paletlerimizin tamiri ve bakımı olacak... Madem buraya 50 milyon dolar yatırım yapılacak ve içerideki bütün makineler yenilecek...
Peki bu işler için ihale niye yapılmadı?
***
İhale yapılsa ve duyurulsaydı belki farklı bir firma, bunların hepsini yapıp üstene 50 değil 150 milyon dolarlık yatırım yapacaktı!
Öyle değil mi?
Şimdi soruyorum neden ihale yapılmadı?
Yok yapıldıysa ihale ilanı nerede?
Kullanıcı küçük betizi
Oguzhan34
Üye
Üye
 
İletiler: 214
Kayıt: Cmt Eyl 08, 2012 0:34

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x