Taraftara Serbest Emekçilere Yasak yer: TAKSİM

Tartışma Alanı

Taraftara Serbest Emekçilere Yasak yer: TAKSİM

İletigönderen atikta » Sal Nis 29, 2008 16:41

DİSK BAŞKANLAR KURULU: DEMOKRASİ İÇİN TAKSİM’DEYİZ!

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin, 1 Mayıs gündemiyle olağanüstü toplanan DİSK Başkanlar Kurulu’nda yaptığı basın açıklaması.

DEMOKRASİ İÇİN TAKSİM’DEYİZ!

DİSK Başkanlar Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs gündemi nedeniyle sendikaları ve emekçileri hedef alan açıklamaları ve 1 Mayıs organizasyonunu değerlendirmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Başkanlar Kurulumuz öncelikle, bu yıl 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması yönündeki kararlılığını bir kez daha teyit etmektedir.

Taksim Meydanı, değişik meslek gruplarının, çeşitli kurum ve kuruluşların etkinlik ve gösterilerine açık olduğu gibi, emekçilerin bütün dünyada özgürce kutlanan birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs kutlamalarına da açık olmalıdır.

Hükümet, hiçbir gerekçeyle bu hakkın önüne yasak ve engel koyamaz.

Bu artık temel bir demokrasi ölçütüdür.

Artık sendikal ayrım olmaksızın, bütün emekçiler ve onlarla birlikte demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri ve siyasi partiler, mimarlar, mühendisler, tabibler, diş hekimleri, veteriner hekimler ve daha birçok meslekten yurttaşlar,

Taksim’i 1 Mayıs alanı olarak görmekte ve birlikte 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararlığını halkımıza ilan etmektedirler.

Bu, ülkemizde gerçek bir demokrasi yolunda atılmış büyük bir adımdır.

Bu 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak demokrasiye sahip çıkmaktır.

Emekçilerle birlikte 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak ise demokratlığın temel ölçütüdür.

Çünkü 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak, 1977’de 1 Mayıs katliamı ile başlayan, Maraş ve Çorum ile devam eden, ve bugün hâlâ devlet içindeki çetelere kadar uzanan, demokrasi dışı müdahalelere karşı, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak demektir.

1 Mayıs’ta Taksim’de olmak, emeğe yönelik ekonomik ve sosyal hak gaspına karşı, sosyal adaletten ve eşitlikten yana olmak demektir.

“Provokasyon olur” gerekçesiyle Taksim’in yasaklanmak istenmesinin hiç inandırıcılığı yoktur. Son 15 yıldır her 1 Mayıs’ta bu gerekçe öne sürülmektedir.

Ama her yıl 1 Mayıs giderek artan bir kitlesellikle kutlanmaktadır.

Bu bayat gerekçeyi öne süren hükümet bilmelidir ki, bu 1 Mayıs’ta yaşanabilecek en ufak olumsuzluğun siyasi sorumluluğu doğrudan AKP hükümetine ait olacaktır.

Bizler, 1 Mayıs’ın tam bir emek ve demokrasi şöleni içinde kutlanacağına yürekten inanıyor, tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz.

Binlerce otobüs ile yüzbinlerce emekçi 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaktır. Başkanlar Kurulumuz bu kararlılığını bir kez daha ilan etmektedir.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “ayaklar başı yönetmeye kalkarsa kıyamet kopar” şeklindeki açıklamasını kınıyor ve protesto ediyoruz. Bizim demokrasi anlayışımız, herkesin eşit yurttaşlar olduğu bir hukuk düzeninden yanadır.

Anlaşılan Başbakan, cumhuriyetin ve demokrasinin bu temel ilkesini içine sindirebilmiş değildir. Anlaşılan Başbakan, toplumun “efendiler ve köleler” şeklinde ayrıldığı bir kast sistemini istemektedir; yaşadığımız ülkeyi de bu şekilde yönetmeye çalışmaktadır.

Başbakan, bu ifadesiyle “kendine demokrat” olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.

Onun “ayak takımı” dediği insanlar bu ülkenin eşit haklara sahip yurttaşlarıdır. İşçileri, kamu çalışanları, köylüleri, mimarları, mühendisleri, doktorları, hemşireleri, emeklileri kısacası emekçileridir.

Üstelik bunların önemli bir bölümü de Başbakan’ın partisine oy vermiştir. Oy aldığı insanları “ayak takımı” olarak niteleyen Başbakan suçluluğunun telaşı içindedir.

Çünkü Başbakan bu ülkeyi iyi yönetemiyor. Ekonomik kriz bütün ülkeye yayılmış durumda, Türkiye’nin sanayisi yok oluyor, fabrikaları kapanıyor, çalışanlar işsiz kalıyor, işsizlik ve yoksulluk artıyor. Yüzbinlerce genç işsiz ve umutsuz.

Hükümet, en iddialı olduğu alanda, ekonomide giderek çuvallıyor. Bunu geciktirmek için de gözünü emekçilerin haklarına dikmiş, elimizde ne varsa gaspetmeye çalışıyor.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızı yok ediliyor. Kıdem tazminatı hakkımız elimizden alınmak isteniyor.

Ama buna rağmen ekonomik kriz, her kesimi derinden etkilemeye başladı.

Başbakan, “mağdur” rolüne bürünerek “demokrasi” havarisi görünmeye çalışıyor ama emeğe yönelik haksız tutumları maskesini yere düşürüyor.

Türkiye’nin siyasi tarihi açıkça göstermektedir ki emekle kavga eden hiçbir siyasi iktidar başarılı olamamıştır, sonları hüsran olmuştur.

Bu nedenle Başbakan’a çağrımız, emekçilere yönelik yakışıksız söylemleri nedeniyle özür dilemesi ve 1 Mayıs’ta Taksim alanını emekçilere açmasıdır.

Bizler, bu ülkenin “ayak takımı” olarak 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız.

Emekten ve demokrasiden yana olduğunu iddia eden tüm siyasi partileri, tüm siyasetçileri, demokrat olduğunu söyleyen aydınları 1 Mayıs’ta Taksim’de emekçilerle birlikte olmaya çağırıyoruz.

KAYNAK
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye
 
İletiler: 19
Kayıt: Pzt Nis 28, 2008 7:08

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 22:06

Diyelim Çağlayan veya Kadıköy'de yapılsa bu gösteriler provokasyona açık olmayacak mı orası?Kadıköy'de dükkanların tahrip edildiği,arabaların yakıldığı 1 Mayıs kutlamalarını unutmadık sanırım.
E unutmadıysak ve hala valilik ve hükümet buralarda bayram kutlamalarının yapılmasını istiyorsa,demek ki provokasyonlara karşı önlem almışlar demektir.
E o zaman aynı önlemleri Taksim'de alsınlar.

Valilik ve hükümet ciddi olmalılar.Olmayan suça ceza keserek yapılan yönetim,olması gereken yönetim değildir.

Yılbaşı eğlenceleri için,çeşitli zamanlardaki konserler için veya milli takım ve diğer takımlarımızın başarılı sonuçları sonrası Taksim meydanı onbinlerce kişi ile dolup taşarken provokasyona açık olmuyor da bu Taksim Meydanı;sıra 1 MAYIS KUTLAMALARI'na gelince mi sakıncalı oluyor?

Ciddiyet yahu!!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen 1652 » Çrş Nis 30, 2008 0:27

1 mayısta taksimdeyiz,ayakları baş yapıcaz...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye
 
İletiler: 98
Kayıt: Sal Kas 13, 2007 1:42

İletigönderen ceviz ağacı » Pzr May 18, 2008 13:24

Emek düşmalarına bir yazı en uygun yeride burası "bu ülke mavi olsun istedik belki. belki kırmızı, sarı, eflatun. ama siyah değil. "rağmen"ci değil, "için"ci düşünce istedik. sadece 1 mayıs 2008 için değil, 2009'lar,2100'ler, 2500'ler için.

77'de kan kırmızısına boyadıkları meydanı, bu yıl polis koyuluğuna, korkunçluğuna büründürdüler. yarın, aç kalmış çocukların ellerine ekmek tutuşturup vicdanlarını aklayacaklarına adım gibi eminim. koşturup savaşlar yapan, koşturup ormanlar yakan bu otorite, gün gelecek vicdanını bu küçük, meleklere karışmış çocuklarda aklamaya çalışacak.

dünya mavi olsun istedik lan, çok muydu yani ? 24 bin ytl'lik tatillerde tek dertleri, mutfak fayanslarının rengi olanlardan ziyade, boyumuzu aşan dertlerimizle boy ölçüşebilmek için, birbirimizin omuzlarında, ellerinde yükseldik havaya ve siz, hep en alttakilerin kafalarına sıktınız.

türban dediniz, allah dediniz, iman dediniz, devlet, bayrak, vatan dediniz uyuşturdunuz. alevi sünni dediniz öldürttünüz, türk kürt dediniz kırdırttınız. ne içindi lan ? fabrikalarınızın bacasından duman, sofranızdan keman eksik olmasın diye mi ?

ben geleceğimi istiyorum, hemen, şimdi. kimse bana çıkıp "anın tadını çıkar" demesin. 1 ocak 2009 gecesi o meydanda yılbaşı tacizcilerini, o çocuklarını görürsem "ya sev ya terket"cilere çekeceğim süper bir hareket olacak.

1 mayıs 2009'da taksim'de, savaşmak üzere."
Kullanıcı küçük betizi
ceviz ağacı
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Cmt May 17, 2008 15:25

İletigönderen shadow39 » Pzr May 18, 2008 13:36

Devrim yap devrim :mrgreen:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen ceviz ağacı » Pzr May 18, 2008 14:09

sözüm var şadov birlerine o yüzden cevap vermeyecem sana.. sözüm var sözümü tutacam
Kullanıcı küçük betizi
ceviz ağacı
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Cmt May 17, 2008 15:25


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x