Tarih konusunda “ezber bozma” saçmalığı

Aydıncıkların özürlü kampanyasına karşı bir kampanya ve verdiğimiz tepkiler!

Tarih konusunda “ezber bozma” saçmalığı

İletigönderen kgursu » Sal Ara 23, 2008 23:28

Tarih konusunda “ezber bozma” saçmalığı

rmengi@gazetevatan.com



Ermenilerden özür dilemek üzere yola çıkan bir grup gazeteci ve akademisyenin açtığı imza kampanyası sürüyor.

Bildiğiniz gibi 21 Aralık Pazar günü öncesinde ve Her Açıdan’ın yayını sırasında bu gruba çağrıda bulunduk. Tek tek gelmek istemiyorlarsa 10 kişilik gruplar halinde bile ekrana çıkarak millete “hangi belgelere ve bilgilere dayanarak” özür dilemeye kalktıklarını ekranda açıklamalarını istedik. Onlara “dürüstçe dayandıkları bilgileri paylaşmaları için” fırsat verdik. Tek bir kişi telefonla bile açıklama yapmadı. Yapamadı.

İşte Türk Tarih Kurumu aylarca, yıllarca Ermeni tarihçileri ve Türkiye’deki bu ekipte bulunan tarihçileri masaya oturmaya çağırdığında da olan aynen buydu. Onlar tarihi konuşmak değil, peşin peşin soykırım iddiasının kabulünü istiyorlardı.

Şu anda da “masum ve kişisel bir özür dileme” olarak tanıtılan bu kampanyanın sonucunda olacaklar hiç de masum ve tehlikesiz gelişmeler değil.

Kampanyaya katılanların sayısı üç beş kez aynı isimlerin yazılmasıyla, bizlerin isminin hatta Ermeni teröristler tarafından öldürülen Türk büyük elçilerin isimlerinin bile listeye ilave edilmesiyle onbeşbinin üzerine (herhalde şu anda öyledir) çıktığında Ermenistan’dan önce ABD’nin bunu hemen kullanacağı Amerikan Ermeni Asamblesi Direktörü Ardouny’nin “Artık Türkiye soykırım geçmişiyle yüzleşmelidir. Obama da bunu istiyor” çıkışından açıkça bellidir.

Bu imza kampanyasını başlatanlar ve gazete köşelerinde kampanyayı destekleyenler, yapılanın “Türkiye’nin tarihine ve toplumuna ihanet derecesinde bir yanlış” olduğunu söyleyen ve karşı çıkanları “milli hissiyatla, milliyetçi görüşle, liberal anlayışa karşı çıkmakla” filan suçluyor ve bunun “ezber bozmak” olduğunu söylüyorlar.

Oysa bu eylem eğer ezber bozmak ise “Mustafa” filmindeki “belgelere değil kişisel yorumlara dayalı” ezber bozmadan hiçbir farkı yoktur. Tarih ancak belgelerle anlatılabilir, belgelerle kabul edilebilir.

Sadece bu nedenle, ellerinde yaptıkları işin mantığını açıklayacak hiçbir kanıt, hiçbir belge bulunmadığı için özür kampanyasını başlatanlar tartışarak, açıklayarak ortaya çıkmak yerine kaçıyor, binde bir çıkabilenler ise tarihi anlatmıyor, karşılarındakilere hakaret yolunu seçiyorlar.

Babacan ve Gül skandalı!

Türkiye yıllardır 1915’teki tehciri ve tehcir sırasındaki olayları, bunun öncesi ve sonrasında Ermenilerin Türklere uyguladığı katliamlarla birlikte tartıştı. Arşivlerini açtı, tarihçileri “toplu mezarlar”ı görmeye davet etti. “Biz tüm arşivleri, bilgileri araştırdık, soykırım yoktur” diyen yabancı tarihçiler “Türkiye bu iddiayı kabul ederse tarihine ihanet etmiş olur” dediler.

Ermenistan’ın ilk başbakanı Kaçaznuni’nin 1923 yılında Bükreş’te yapılan Taşnak Partisi toplantısında sunduğu ve “Biz barışı sabote etmek için savaştık. İtilaf devletlerinin bize vadettiği ‘Büyük Ermenistan’ hayaliyle Türklere karşı bu devletlerin safına geçtik. Tehcir doğruydu ve Osmanlı’nın tek çaresiydi” dediği raporu da Pazar günü ekranda okudum.

Bunun gibi yüzlerce belge varken, olup bitenler yalnız Türk değil Alman, Rus, İngiliz, Amerikan arşivlerinde de yer alırken, Türkiye olanca şeffaflıkla “masaya oturmaya” davetler yaparken birilerinin çıkıp kendi ülkelerini “inkarcılıkla, suskunlukla, resmî tarih dayatmakla” suçlaması akıl alır gibi bir durum değildir.

Bunlar resmî tarih ise diğer ülke arşivlerini taradınız mı? Taradıysanız ne buldunuz, buyrun açıklayın... “Yok açıklamayız, yalnızca suçlar ve hakaret ederiz. Bunun adını da ezber bozma koyarız”... Böyle “aydın” nerede görülmüştür.

Azeri kökenli Türk tarih uzmanı Prof. Dr. Aygün Attar’ın programda söylediği gibi “Neden Ermenistan’dan ezber bozan kimse çıkmıyor? Orada hiç aydın yok mu?”.. Tehcir durup dururken mi oldu? Peki örneğin Van’ı tehcirden önce bir ucundan öbürüne kim yakıp yıkmıştı?

Orada katliama uğrayanları, canını kurtarmak için yürüyerek yollara dökülenleri düşünerek neden kimse özür dilemiyor? Bu özürcüler neden katledilen Türklerin adını, Azerbaycan’daki katliamları hiç anmıyorlar?

Dışişleri Bakanı Babacan “Ermenistan ile çözüme hiç bu kadar yakın olmamıştık” demiş ama Dışişleri’nin böylesine hayati bir konuda “Türkiye’nin, bütün geleceğini ilgilendiren haksız bir suçlamayı asla kabul etmeyeceğini” açıkça söylemek yerine önce “tepki vermeyi uygun bulmuyoruz” demesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün ise “Türkiye adına konuştuğunu unutarak” kampanyayı destekleyen açıklama yapması tam bir skandaldır.

Haklıyken haksız duruma düşürülmek ancak böyle olur işte... Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve özürcüler önce oturup tarihi okusunlar. Onlar adına biz utanç duymayalım.


[img]http://haber.gazetevatan.com/images/vatanLogo_yeni.jpg[/img]

Not: Ruhat Mengi'nin programı ile bilgi aşağıdadır:

Ruhat Mengi'yle Her Açıdan Pazar 12:30


Ruhat Mengi’nin farklı ve cesur soruları ile ekranların beğenilen tartışma programlarından biri olan Her Açıdan bu hafta “ Ermeni soykırım iddiası için özür dileyenler” konusunu mercek altına aldı.

Yurt içi ve dışında soykırım iddiasına destek veren yazar ve akademisyenler tarihçilerle masaya oturmaktan hala neden kaçıyor?
“ Kampayaya katılanlar” listesi yalan isimlerle mi dolduruldu?
Bu kampanya Türkiye’nin , hitlerin Yahudi soykırımından önce “ Yirminci yüzyılın ilk soykırımcı ülkesi olarak tarih kitaplarına geçmesine yardımcı olacak mı?

“Bir imzadan ne çıkar?” diyerek başlatılan kampanya ya anında hangi uluslararası tepkiler geldi?
Türkiye bunun sonucunda hangi tehlikelerle karşılaşabilir?

Bunlar ve daha bir çok sorunun cevabı: Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi Uzmanı Prof. Dr Nurşen Mazıcı, Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkiler Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, ve soykırım iddiasını 20 yıldır araştıran Azeri kökenli tarih araştırmacısı Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Aygün Attar’ın katıldığı Her Açıdan’ da yer buldu.
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye
 
İletiler: 495
Kayıt: Çrş May 21, 2008 4:47

İletigönderen soydan » Çrş Ara 24, 2008 1:08

slm,
bu yazilar ve diyer basinda yazildigi gibi, bu asil ne sonuc vericeyi aciktir.
bunu ermeniler ABD yi buna evet demesidir. aslinda ne isterse etsinler, cünkü biz T.C Milleti olarak bu sacmaliga kabul etmicegimiz aciktir. ABD-AB-RUSLAR-YUNANLAR-ARAPLAR vesayire devletler bizim milliyonlarca insanimiz öldürmüs oldugu halde, helle almanya gibi pis bir devletin bizi zamaninda 1ci dünya savasina sokkup insanlarimizin ve devletimizden milletin ayrilmasina karsi hic özür dilememisdir, ve hic biride özür dilemiyecek.
acikca söyliceyim su = Bizim devletimizde veresiye toprak yok, almak istiyen para politikasiylan, yani devletimizi borclandirip, dis devletine baglatmis oldugu halde, hic bir zaman bizi, ne bölebilir ve savasa bilir.
o sacma adamlar ve ülkeler ve bu özür dileme sacmaligin bir parcasi olup oy verenler, bilsinki bizi yok edicek ne bir devlet-Tarikatci-DINCI-Komunist devlet bu dünyada olusmamisdir.
biz kimseye medyada olsa, boyun eyip kacmayiz, cünkü biz bir Türk Milletiyiz.

slm
soydan
Kullanıcı küçük betizi
soydan
Üye
Üye
 
İletiler: 75
Kayıt: Cum Şub 15, 2008 18:05
Konum: her yerde


Şu dizine dön: Özürlü Kampanya ve Tepkiler!

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x