Tarihi düşmanlar Chavez’in sağlığına zarar vermeye çalıştılar

Tarihi düşmanlar Chavez’in sağlığına zarar vermeye çalıştılar

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Mar 08, 2013 2:48

Venezüella basınından:

Agencia Venezolana de Noticias
5 Mart 2013 Caracas

Resim


Salı günü, Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, “ülkenin tarihi düşmanlarının Başkan Hugo Chavez’in sağlığına zarar vermek için bir zayıf nokta aradıklarından şüphesi olmadığını” söyledi.

Chavez’in ölümünün, iki yıldır mücadele ettiği ve son olarak 11 Aralıkta Havana’da ameliyat geçirdiği hastalık yüzünden olup olmadığını araştıracak bir ilmî kurulun ileride kurulacağını belirtti.

Caracas’da hükümet merkezi Miraflores Sarayı’nda Bolivya Devriminin politikacıları ve yüksek rütbeli subayları ile görüşmesi esnasında Maduro, “Hiç şüphemiz yok, vakti geldiğinde Başkan Chavez’in bu hastalığa tutulduğunu kanıtlayacak bir ilmî kurul oluşturulacak” dedi.

Bu konuda pek çok belirti olduğunu fakat ne derece önemli olduğu göz önüne alındığında “bilim adamlarından oluşan özel bir kurul tarafından araştırılması gerektiğini belirtti.

Maduro, Chavez’in hastalığı konusundaki görüşlerini kamu ile paylaştığını ve tarihte buna benzer pek çok olay olduğunu hatırlattı.

Maduro, “Son olarak Filistin lideri Yaser Arafat var. Gizliliği kaldırılmış belgeler ve bu işe dâhil olmuş kişilerin ifadeleri hastalığın kendisine enjekte edildiğini kanıtladı; Filistin halkı ve dünya liderlerinin çoğu bunu kınasa da, Batı basını konuyu alaya alma ve çarpıtma yoluna saptı” dedi.

Çeviri: Erkan GÜÇİZ
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x