Tarihsel Miras ve Doğa Katliamı… / Ali ERALP

Tarihsel Miras ve Doğa Katliamı… / Ali ERALP

İletigönderen Gamze Okur » Çrş Tem 31, 2019 11:03

“Tarihsel Miras ve Doğa Katliamı…“

AKP tıpkı bir mirasyedi gibi hareket ediyor.

Har vurup harman savuran bir genç gibi babasından, atasından kalan malları, mülkleri, paraları yiyip bitiriyor.

Hem Cumhuriyetten, Atatürk’ten şikâyet ediyor, hem de onun yaptıklarını, ürettiklerini Cumhuriyet mirasını sata sata bitiremiyor.

Tıpkı mirasyedi bir delikanlı gibi…

Babasının, atasının hangi güç koşullar altında o değerleri oluşturduğunu, nasıl çaba harcadığını bilmiyor. Alın teri, göz nuru dökmemiş çünkü. Üretmemiş. Bir ürün koymamış ortaya. Emek harcamamış. Hazıra konmuş. Çile çekmemiş hiç.

Önüne geleni satıyor.

Yılların birikimini bir anda çarçur ediyor. Önünü arkasını düşünmüyor. "Gelecek kuşaklara ne bırakacağım” kaygısı yok. Gününü kurtarmaya çalışıyor sadece.

Yeter ki AKP’nin çarkı dönsün. Bütçe açığı kapansın. Bakanlar, vekiller yolluk alıp bol bol seyahat etsin. Makamlarında otursunlar…

AKP, üretmiyor, tüketiyor. Satmıyor, alıyor. Ama bütün bunları gerçekleştirebilmek için de paraya ihtiyacı var.

Onun için Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan sanayi kuruluşlarının altından girip, üstünden çıkıyor. İstihdam (iş ve işyeri) yaratmıyor. Bu nedenle işsizlik çığ gibi büyüyor.

Özetin özeti, Türkiye her geçen gün biraz daha batıyor. Yoksullaşıyor. Toplumsal yapı ve ekonomi her geçen gün biraz daha kaosa (kargaşa) sürükleniyor.

Peki, sadece toplumsal yapımız, ekonomik yaşantımız mı bozuluyor? Sadece onlar mı bitiriliyor? Ya doğa? Ya ormanlar, akarsular, kurtlar, kuşlar, böcekler… Onlar rahat yüzü görüyor mu?

İkiz Dere vadisi, zümrüt yeşili Kaz Dağları, bünyesinde 1518 bitki barındıran Munzur, Munzur’un bağrında görkemli boynuzları ile özgürce dolaşan dağ keçileri, geyikler, yüz yıllık kaplumbağalar, bülbüller, keklikler… Onların gelecekleri güven altında mı?

Ne yazık ki bu soruya da olumlu yanıt veremiyoruz. Sosyo-ekonomik yapı gibi, onların gelecekleri de güven altında değil. Çünkü vurguncular bu kez de gözlerini doğaya diktiler. Doymak bilmiyorlar. Bu kez de doğada başlattılar talanı.

Güzellikleri, canlıları, bin bir renk zümrüt ormanları, tarihsel kalıntıları yıkmaya, yok etmeye, yemin etmişler sanki. Çekilen sular nedeniyle dereler şimdiden kurumaya başladı bile.


Kurtlar, kuşlar böcekler, akarsular, akarsularda oynaşan balıklar, ışıltılı damlacıklar onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Onlar sadece keselerini doldurmaya bakıyorlar. “Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” diyorlar.

AKP, doğa katliamını toplumsal ve ekonomik katliam ile birlikte çok başarılı bir biçimde yürütüyor.

Böyle bir uygulama dünyanın neresinde görülmüştür?

Koruması altında bulunan ormanı, doğal çevreyi ortadan kaldıran bir “Çevre ve Orman Bakanlığı” dünyanın hangi ülkesinde vardır?

Kentlerimizde ardı ardına “maden arama izinleri” veriliyor. Yakında orman katliamları Türkiye’nin her yerinde başlayacak…

Bir zamanlar devlet ormanları vatandaşa karşı korurdu, şimdi vatandaşlar devlete karşı korumaya çalışıyorlar…

Siyanürle altın aramak için Kaz dağlarında, tamı tamamına, 195 bin ağaç kesilmiş.

Bu gidişe dur diyelim. Bu gidişi engelleyelim.

Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım.

Ormanlarımıza, kurtlarımıza, kuşlarımıza, börtümüze, böceğimize, dağ keçilerimize, geyiklerimize, yüzyıllık kaplumbağalarımıza, akarsularımıza, akarsularımızdaki balıklarımıza, vadilerimize sahip çıkalım.

Sit alanlarına, milli parklara, anıt ağaçlara, kıyılara, tarihsel mirasa sahip çıkalım. Tarihsel yapılara sahip çıkalım.

Direnelim. Mücadele edelim. Tüm demokratik haklarımızı kullanalım.

Eylemler gerçekleştirelim.

Mitingler, toplantılar düzenleyelim, yürüyüşler yapalım.

Türkiye’mizi, doğamızı, doğal dengemizi, güzel yurdumuzu, soygunculardan kurtaralım…

(alieralp37@gmail.com)
Kullanıcı küçük betizi
Gamze Okur
Üye
Üye
 
İletiler: 466
Kayıt: Cmt Tem 07, 2018 10:48

Şu dizine dön: Ali ERALP

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x