Tecavüzden hüküm giyen Recep Çakır yeni yasa sayesinde geçmişini sildiriyor

Genel & Güncel Konular

Tecavüzden hüküm giyen Recep Çakır yeni yasa sayesinde geçmişini sildiriyor

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Ağu 19, 2020 21:51

Antalya’da 23 yaşındaki G.C.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla 2008’de tutuklanan, 2012’de de 23 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan güreşçi Recep Çakır, hakkında çıkan tecavüz haberlerine erişim engeli getirilmesi için mahkemeye başvuruda bulundu. Birçok sitede bulunan haberlere, ‘unutulma hakkı‘ gerekçe gösterilerek erişim engeli kararı getirildi.
Resim
Korkuteli Sulh Ceza Hakimliği Çakır’ın kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruda Yeni Şafak, Hürriyet, Takvim ve Sabah gibi birçok sitedeki haberlere erişim engeli getirdi. hâkimlik 13 Ağustos 2020 tarihli kararında ‘unutulma hakkı’nı gerekçe gösterdi. Haberi İfade Özgürlüğü Derneği’nin projesi Engelli Web duyurdu.

Sosyal medyaya ve internete ilişkin düzenlemeleri içeren kanun 31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Altıparmak, unutulma hakkının özel hayatın gizliliği ile ifade özgürlüğünün çatıştığı zaman özel hayatın korunması için kullanılabileceğini fakat tecavüz gibi durumlarda kamu yararı nedeniyle kullanılamayacağını vurguladı.

“Milli bir güreşçi tecavüz niteliğinde ağır bir suç işlemiş. Burada unutulma hakkını unutmalıyız” diyen Altıparmak şöyle devam etti:

(Erişim engeli kararının sonuç kısmı)
AYM’nin ilgili kararında, kişisel verilerin silinmesini talep etme hakkı bulunduğu, bunun ‘kişilerin geçmişteki olumsuzlukların unutulmasına imkan tanımayı kapsadığı’ kaydedildi. Hakimlik, bu kararın da dikkate alınarak sitelere erişim engeli getirildiğine hükmetti.

‘Unutulma hakkı’ yasası çıkmıştı
AKP ile MHP’lilerin imzasını taşıyan yeni sosyal medya düzenlemesi 31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Yeni sosyal medya düzenlemesinin 5’inci maddesinde şu ifadeler yer almıştı: “İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talep etmesi durumunda hâkim tarafından, başvuranın adının bu madde kapsamındaki karara konu internet adresleri ile ilişkilendirilmemesine karar verilebilir. Kararda, Birlik tarafından hangi arama motorlarına bildirim yapılacağı gösterilir.”
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Ağu 21, 2020 13:12

Tebrikler sevgili İlteriş. Bu taciz ve tecavüz mahkümü 'güreşci' o iğrenç ve barbar GEÇMİŞİNİ SİLDİREBİLİR ama tüm uzak ve yakın geleceği önce kaynar katran kazanının içi, sonra da cehennemin en dibidir.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x