Tek Vatan Türkiye projesi gerçekleştirilebilmeli

Tek Vatan Türkiye projesi gerçekleştirilebilmeli

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Mar 09, 2011 13:23

Tek Vatan Türkiye Projesi Gerçekleştirilebilmeli

Bir süredir basından takip ettiğim, eski TBMM başkanı Hüsamettin Cindoruk'un öncülük etmeye çalıştığı bir hareketin adı Tek Vatan Türkiye.
Amaç normal şartlarda meclise giremeyeceği kesin olan ancak vatan, millet, bayrak ve Atatürk ilkeleri etrafında birleşebilecek sol ve sağ partileri bir araya getirerek ya bu partilerden birisinin çatısı altında ya da bir platform oluşturup halka duyurarak bağımsız adaylarla seçime girerek meclise girmek; bu şekilde çöpe gidecek olan ve adaletsiz seçim sistemi nedeniyle büyük oranda AKP'ye yarayacak olan oylarının mümkün olduğu kadar mecliste temsil edilebilmesini sağlamak.
Pazar günü Ulusal Kanal'da ki Politikanın Nabzı programında da dinledim sayın Cindoruk'u. Zaten son yıllarda "Demirel ile birlikte kafalarına taş mı düştü, nedir?" diyerek açıklamalarını hayretle izlediğim Cindoruk(keşke şimdiki sağduyulu, akıllı yaklaşımlarını bundan 30 sene, 40 sene önce sergileselerdi ya, neyse)yine çok dolu ve doğru konuştu. Programı yöneten Kurtul Altuğ, gazeteciler Arslan Bulut ve Hakan Bayrakçı' da sayın Cindoruk' un bu önerisinin ciddiye alınması gerektiği konusunda ortak fikir beyan ettiler ve programın ilerleyen saatlerinde yoğun izleyici ilgisinden de çıkardıkları sonuç, sayın Cindoruk' un bahsettiği birlikteliğin sağlanabilmesi için Ulusal Kanal ekranlarının gereken sorumluluğu alması gerektiği oldu. Kurtul Altuğ kendi programına Osman Pamukoğlu' nu, Saadettin Tantan' ı, Hüsamettin Cindoruk' u ve bu birlikteliğin içinde yer alması mantıklı olan parti liderlerini ve temsilcilerini çağıracağını ilan etti.
Program içerisinde aynı zamanda SONAR araştırma şirketinin kurucusu olan Hakan Bayrakçı açık ve net bir şekilde AKP'nin şu an ki oy oranının 45% olduğunu ilan etti-ki bilmeyenler olabilir,mevcut anket firmaları arasında güvenilirliğinden kendi adıma şüphe etmeyeceğim tek şirket SONAR' dır-.Çizdiği tablo ne yazık ki karanlıktı. AKP:45%, CHP:28-29%(en iyi ihtimal),MHP:14-15%(en iyi ihtimal)...
Dolayısıyla ya CHP' nin sağ-sol ayrımı yapmadan TEK VATAN TÜRKİYE düşüncesi ve ilkeleri etrafında bir araya gelecek partileri toplamak üzere CHP çatısı altına davet etmesi(ne yazık ki pek çoklarının beğenmediği Baykal başta olmadığı için bu ihtimal 0 denilebilecek durumda, hatırlayalım, Baykal oy yüzdesi hesabına bakmadan DSP'nin 9 adayını seçilebilecek şekilde listelere koydu ve 9'u da milletvekili olarak meclise girdi)ya MHP' nin benzer bir tavrı sergilemesi(ki bu 0'ın altında bir ihtimal, halen daha MHP tabanında, MHP yönetiminde eski alışkanlıklar, sol parti seçmenlerine ve liderlerine "gomonisler" diyenler var)veya bu TEK VATAN TÜRKİYE projesi altında birleşmesi düşünülen partilerin kendi aralarında anlaşarak ister bir parti çatısı altında, isterse bağımsız adaylarla seçimlere gitmesi.
Ben bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün her ne kadar DP'nin yeni başkanı Zeybek bu projeyi çöpe atmış olsa da İP, YP, Abdüllatif Şener'in partisi, HEPAR, DSP ve belki bunlara eklenebilecek 1-2 parti ile yaratılabilecek sinerjinin meclise girmeye yeteceğine inanıyorum. Ve bu çeşit bir birlikteliğin AKP'nin önünü tıkayacağına, CHP ve MHP'yi de belki de akıllandıracağına inanıyorum.
TEK VATAN TÜRKİYE projesi eğer seçimlerden önce ete kemiğe bürünürse çok rahatlıkla oyumu verebileceğim bir oluşum olacaktır.
Böyle bir oluşumun da desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

Not: Bu yazı Objektif Bakış haber sitesinde yayınlanmıştır.
Bu siteyi, cemaat, site sahibinden satın almış arkadaşlar, artık Habernot.com'da yazıyorum, bilginize.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x