Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu Teke Tek

Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 21, 2010 21:42

Fatih ALTAYLI'nın konukları Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU ve Dışkıcı Sevan NİŞANYAN

Ermeni Soykırım Yalanı

İzle


[BBvideo 640,468]http://tr.sevenload.com/pl/dVby0OM/500x408/swf[/BBvideo]

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 1 saat 35 dakika
Dosya Boyutu: 441 MB
Çözünürlük: 512x384


Resim

İndir
:arrow:

Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN (Kısım 1)

Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN (Kısım 2)

Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN (Kısım 3)


Rar - Şifresi: guncelmeydan


Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Mar 22, 2010 13:39

Nişanyan adındaki zatı muhteremin, Yusuf Halaçoğlu'nun ortaya koyduğu belgeleri nasıl çarpıtmaya çalıştığını, bu belgeleri çeviri hileleriyle karartma çabası içine girdiğini ''ibretle'' gördük.

Ermenistan'ın ilk kurucu Başbakanı Kaçaznuni, ''Taşnak Partisi olarak biz emperyalsitlerin oyununa geldik'' diyor... Hrant Dink, ''Ermeniler, emperyalistlerin vaadlerine kandı, oyuna geldi...'' diyor... Ama Nişanyan gibi hacıyatmazlar, hala utanmadan, sıkılmadan, vatanını emperyalist işgalden kurtarmak için savaşan Türk Milleti'ni ''Soykırımcılıkla', suçluyorlar.

Evet beyler, tarihimizle yüzleşeceksek yüzleşelim. Türk Milleti vatanını savundu. Vatanını savunmak için emperyalistlerle ve emperyalistlerle işbirliği yapan herkesle savaştı. Ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın özgürlüğü için savaşmak ONURLU bir davranıştır. Bundan dolayı hiçbir utanç ve pişmanlık duymuyoruz.

Peki emperyalistlerin vaadlerine aldanarak, emperyalistlerle işbirliği yapmak nasıl bir davranıştır?

Nişanyan efendi, tarihinizle yüzleşin ve siz bunun hesabını verin bakalım...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen Hayyan » Pzt Mar 22, 2010 15:44

Benim gibi sinir yapısı bozuk insanlar için oldukça tehlikeli bir program.Ben buradan Yusuf HALAÇOĞLU'nu tarihsel bilgi ve arşivlerle hem bizleri bilgilendirdiği için,hemde bu yanında ki insan bozması,sözde hümanist,Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı karaktersiz karşısın da sabrına mukayyet olduğu için tebrik ediyorum.

Belki aramız da bu pisliği tanımayanlar vardır,o yüzden bir hatırlatma yapmakta fayda görüyorum.Kendisi kıt beyni ile "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi" ni yorumlamış ve kaleme almış.Senin gibi adamdan ancak bu sözler çıkan dedirtecek yazısı..

Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, insan olmaktır.

İnsan olmanın yegâne temeli insana sevgidir. Hayatın boyunca, insanlığa güzelliği, aklı ve adaleti öğretmeyi görev bileceksin. Bilgin varsa, bedel beklemeden paylaşacaksın. İmkân ve şeraitin buna müsait değilse, o zaman yanındaki üç veya beş kisiye katıksız sevgini vermeyi deneyeceksin; onların hayat yükünü bir nebze hafifletmeye çaba göstereceksin. Bunu yaparken Türk mü, yoksa Hindu mu, Yamyam mi diye sormayacaksın. Çünkü insan, galiplerin çizdigi keyfî sınırlara sığmayacak kadar kıymetli bir hazinedir.

Etrafın dahili ve harici bedhahlarla çevrili olabilir. Sen şerri bahane etmeyecek, hayırhahlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceksin. Zira kötülük, esarettir. Manevi istiklalini ve manevi hürriyetini ancak insan olmakla kazanabilirsin.

Düşman bütün tersanelerine girmişse, vazifeye atılmadan önce düşüneceksin. Önce, düşman mı diye soracaksın. (Çünkü bugün düşman görünen yarın dost çıkabilir.) Sonra onu kendine düşman etmek için ne hata yaptığını düşüneceksin. (Çünkü düşmanlık, herkes için ağır bir yüktür.) Gönlünü kazanmayı deneyeceksin. Tersaneyi beraber işletmeyi teklif edeceksin. (Öylesi her ikiniz için daha kazançlı olabilir.) Sonuç alamasan, bir tersane uğruna düşman olmaya değer mi diye bir kere daha kendine soracaksın. Bunları yapabilirsen, inan, dünyanın tüm tersaneleri senin olur. Tüm ordular sana boyun eger. Tüm kalelerini terkedecek gücü ve güveni kendinde bulursun.

Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar sana “düşünmeyeceksin!” diyebilirler. Kendi çorak ve bencil emellerine seni muhafız ve müdafi yapmak isteyebilirler. Kuşaklardan beri süren iktidarlarını bir gün daha korumak için senin damarlarındaki kanı talep edebilirler. Memleketin bütün tepeleri kan ve intikam bayraklarıyla donatılmış, bütün mektepleri zaptedilmiş, bütün mahkemeleri satın alınmış, bütün gazete köşeleri bilfiil müstevlilere terkedilmiş olabilir. Millet, cehalet ve propaganda içinde serseme dönmüş olabilir.

Ey insan evladı! İste bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, insan olduğunu unutmamaktır. Muhtaç oldugun kudret tanrı vergisi olan vicdanında ve her gün çalışarak geliştireceğin aklında mevcuttur.

SN


Daha fazla bilgi için forumumuzun arama butonuna Sevan Nişanyan yazsanız yeterli.
Bu maskenin altında etten daha fazlası var.Bu maskenin altında bir fikir var ve fikirler kurşun geçirmez!..
V For Vendetta
Kullanıcı küçük betizi
Hayyan
Üye
Üye
 
İletiler: 99
Kayıt: Prş Eyl 17, 2009 19:53
Konum: TÜRKİYE !

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen tamerarar » Sal Mar 23, 2010 0:21

Bu nişancı Tam bir Komedi Haa
Kullanıcı küçük betizi
tamerarar
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Oca 30, 2008 21:55

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen ayee » Sal Mar 23, 2010 2:26

zaman zaman kullanılan "türkiye muz cumhuriyet değildir!" veya "türkiye iran olmasın!" gibi ifadeler aklıma geldi. acaba "muz cumhuriyetlerinde" veya iran'da böyle bir "insan"ın ulusal yayında söz alabilmesi mümkün müdür merak ediyorum. 15 dakika katlanabildim sonra kapattım
Kullanıcı küçük betizi
ayee
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Cum Ağu 28, 2009 7:35

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen kokoben » Sal Mar 23, 2010 9:55

Ayee rumuzlu arkadaşım. Dayanamadım onbeş dakika sonra tvyi kapattım diyor. Kapatmayacaksın arkadaşım dinleyeceksin.Türk olmak ne zor görecek, anlayacaksın. Sen, ben yan gelip yatarken adamların nasıl kin ve nefretle yoğrulduğunun karşında duran örneğine tanıklık edeceksin.
Nişanyan efendi olayları anlatmadı. Resmen içindeki ezilmişliğini kustu. Altan altan Sayın Halaçoğluna verdiği hakaret dolu cevaplarda seni beni tüm Türklüğü hedef aldı. Biz Türkler alicenap insanlarız.Övünmeyi, gururlanmayı ayıp kabul eder susarız.Unutmayın büyük bir imparatorluğun devamıyız. Yıkamadıkları dev bir çınarın dallarız.
Nişanyan efendi kendince o dev çınarı hedef aldı.
Sırf bu nedenle Nişanyan efendi ne diyor dinlemek lazım. Sadece onu değil. Onun gibi düşünenleri yakından takip etmek fikirlerini öğrenmek gerek.
Ah canım mehmetciklerim. Mekanınız cennet olsun.
Anladımki hesap daha kapanmadı.
Eninde sonunda bir gün o defter tekrar açılacak.
Kullanıcı küçük betizi
kokoben
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Cmt Oca 24, 2009 12:18

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen gerçeği arayan » Sal Mar 23, 2010 15:07

Bütün bu tartışmalarda dikkatimi çeken bir şey var. Türkler ve Ermeniler vay sen beni şu kadar kestin, yok kesmedim sen beni kestin tartışmasıyla biribirine girerken bu karşılıklı katliamların esas planlayıcıları ve tetikçileri olan İngiltere, Amerika, Fransa ve Rusya gibi dönemin emperyalist devletleri yeterince gündeme gelmiyor. Herhalde dışarıdan bizlere bakıp göbeklerini kaşıya kaşıya gülüyorlardır.

Halbuki içten parçala böl yönet tarihte çok bilinen, basit ama etkili bir taktiktir. Bunu Nişanyan da bilir.

Tuzak basit: Araya ajan provakatörler sokarak etnik ve dini grupları biribirine düşürür, isyan çıkarırsın. Devlet isyanı bastırsa bir türlü, bastırmasa bir türlü. Bastıramazsa zaten ülke bölünmüş demektir. Bastırırsa da bu sefer emperyalist devletler vay seni soy kırımcı insan hakları düşmanı seni diye baskı kurar, diplomatik ve siyasi açıdan ülkeyi köşeye sıkıştırırlar. İşin tuhafı, bu sözde insan hakları savunucuları tarihin soykırım ve katliam şampiyonlarıdır. Çok geçmişe de gitmeye gerek yok, ABD’nin Irak’ta neler yaptığı ortadadır.

Bence Türkiye Ermeni meselesinde taktik olarak emperyalist devletlerin kışkırtıcı ve tetikleyici rolünü daha çok vurgulamalıdır. Hatta dünyanın diğer ülkelerinde yaptıklarından da belgeleriyle somut örnekler getirerek tartışmayi başka yönlere (emperyalizm) taşımalıdır.

Nişanyan bütün medeni devletlerin Ermeni soykırımı konusunda kuşku duymadığını söylüyor. Buna iki itirazım var:

Bir bölümü Sevr’in tarafı olan bu sözümona uygar devletler ve onların halkları Türkiye’ye tarafsız bir gözle bakamıyorlar. Türkiye’nin aleyhine olan her fikri fazla sorgulamadan çok severek kolayca benimsiyorlar. Ayrıca Ermeni meselesini Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için siyasi ve diplomatik bir araç olarak görüyorlar.

İkincisi, çoğunluğun fikri her zaman doğruları işaret etmez. Bu çoğunluğun ilgili konuda ne kadar bilgili ve tarafsız olduğuna bakar. En basiti, sözümona uygar ABD halkının %60’ı evrim teorisinin bir yalan, doğrunun ise İncil’deki yaratılış efsanesi olduğuna inanıyor. Neden? Birincisi inandıkları dini dogmalar nedeniyle meseleye tarafsız bakamıyorlar. İkincisi, biyoloji ve evrim konularında yeterince bilgili değilller.

Sonuç olarak şunu düşünüyorum: Türklerle Ermenilerin kavgalı olması her iki milletin de zararınadır. Dost olup geçmisteki gibi ticari, sanatsal ve bilimsel ilişkilerimizi geliştirebilsek çok iyi olurdu. Ermenilerden ögrenebilecegimiz çok sey var.
Kullanıcı küçük betizi
gerçeği arayan
Üye
Üye
 
İletiler: 55
Kayıt: Pzt Oca 18, 2010 22:56

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen engindaglar » Çrş Mar 24, 2010 7:51

nerden bulmuslar bu saklabani?

yazik bu adam turkiyede yasiyor isadami turizimci olmus.
Kullanıcı küçük betizi
engindaglar
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Çrş Mar 24, 2010 7:32

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen Deli Haydar » Çrş Mar 24, 2010 15:59

engindaglar yazdı:nerden bulmuslar bu saklabani?
yazik bu adam turkiyede yasiyor isadami turizimci olmus.

Tüm iş kollarının ötesinde, paçalarından akan Türkiye sevdası ile Sevan Bey, sağlam bir Türkçeci'dir aynı zamanda... Özünün özünü oluşturan kadim dışkısallığının bir dışavurumu olarak ömrünü, Güneş'in dilini b.kuyla sıvayabileceği yanılgısı içinde, çapınca Türkçe'yi karalamaya adamıştır kendisi...

Bu bakımdan kendisinin Taraf gazetesindeki köşe yazılarından derlenip kapağını dahili bedhahlardan iç-mihrak'ın tasarladığı ve “kaç bin senelik medeniyet var arada, nihayet, Cumhuriyet çığırtkanları avazları çıktığı kadar bağırıp bastırmaya çalışsalar da...” biçiminde dil milliyetçiliğinin eleştirisine değin uzanan çalışması Kelimebaz kitabı ile çağdaş Türkçe'nin kökenbilim konusunda bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve sistemli çalışma olma savı taşıyan Sözlerin Soyağacı: Çağdaş Türkçe'nin Etimolojik Sözlüğü adlı çalışması oldukça anlamlıdır...

Örneğin Sevan Bey internette yayınladığı sözlüğünde "bilim" sözcüğü için şu ahkamı kesmektedir: ● Ar ilm > ilim sözcüğünden serbest çağrışım yoluyla türetildiği açıktır. TTü tek kerelik eylem adı (ism-i merre) yapan +Im ekinin buradaki kullanımı keyfidir.

Kitaplarını basan muhalif yayınevinin toprak ağası sahibinin 22. dönem AKP milletvekilliği yapması ve bu muhalif muhafazakar toprak ağası milletvekilimizin, "doğrucu Davut" çıkışı ile Nobellendirilen yazarımızın, Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü ile onurlandırılmasını istemesi de herhalde boşuna değildir...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Teke Tek - 9 Mart 2010 | Yusuf HALAÇOĞLU - Sevan NİŞANYAN

İletigönderen gmp » Sal Nis 27, 2010 1:11

teşekkürler Güncel Meydan
Kullanıcı küçük betizi
gmp
Üye
Üye
 
İletiler: 25
Kayıt: Pzr Oca 18, 2009 20:15


Şu dizine dön: Teke Tek

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x