Tello:"Beni Beşiktaş'ın büyüklüğü getirdi"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Tello:"Beni Beşiktaş'ın büyüklüğü getirdi"

İletigönderen Veled » Pzr Tem 15, 2007 16:02

"Beni Beşiktaş'ın büyüklüğü getirdi"

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Tello, ülkesinin milli takımında aldığı 20 maç cezayı kesinlikle hak etmediğini ve sarhoş bir takım arkadaşının yaptığı taşkınlıkların kurbanı olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı takımın kampına dün akşam katılan Tello, sabah yapılan antrenman sonrasında bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş'ın ligdeki hedefinin şampiyonluk olduğunu belirten Şilili futbolcu, "Avrupa arenasında mücadele edeceğimiz Şampiyonlar Ligi'nde de gideceğimiz en üst noktaya kadar çıkmak arzusundayız. Benim şahsi olarak hedefim ise Sporting Lizbon'daki gibi başarılı olmak ve takımıma katkı sağlamak olacaktır" dedi.

"AİLEM BÜYÜK DESTEK VERDİ"
Sporting Lizbon'da 6.5 yıl kaldığına dikkat çeken Tello, "Bu kadar uzun sürenin ardından hem kendim hem de ailem açısından bir değişiklik yapmam şart olmuştu. Aslında istesem bana yaptıkları teklif doğrultusunda 4 yıl daha Portekiz'de kalabilirdim. Beşiktaş'ın çok büyük bir camia olması böyle bir karar vermeme yardımcı oldu. Sonuçta bu kararı ailemin desteğiyle aldığım için kendimi rahat ve mutlu hissediyorum. Portekiz'de özellikle eski kulübümde bana kırgınlıklar olabilir; ama ben şunu söylemeliyim ki,orada çok güzel günlerim geçti ve aynısını Beşiktaş'ta da yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu. Portekiz'de ligler biter bitmez, İstanbul'a geçerek mukavele imzaladığını söyleyen Tello, "Son hafta itibariyle ufak bir sakatlığım vardı. Ülkeme geçerek 10 günlük bir tedavi yaptırdım ve hemen milli takımımızın kampına katıldım. Çok yoğun bir dönemden geçtiğim doğru ama ben kafa olarak kendimi hazır hissediyorum. Aslında ben her ne kadar size kendimi anlatmaya çalışsam da hepsi havada kalacak. Sonuçta zaman hepsini size gösterecektir" dedi.

"ZORUNLULUKTAN DOLAYI DEFANSTA OYNADIM"
Futbol hayatında son 3 seneye kadar hep orta sahanın solunda görev yaptığının altını çizen Tello, "Son üç sezonda ise tamamen zorunluluktan dolayı ve takımımın bana orada ihtiyacı olduğu için defansın solunda görev yaptım. Oyun karekteri olarak, sol çizgiyi boydan boya kullanan, iyi pas yapabilen, ileri çıktığında ise isabetli ortaları olan agresif bir oyuncuyum. Çocukluğumdan beri kendime örnek aldığım tek futbolcu Maradona'ydı" diye konuştu.

"RICARDINO VE İBRAHİM'LE REKABET EDECEĞİZ"
Yıldız futbolcu, Beşiktaş'ta Ricardinho ve İbrahim Üzülmez gibi kaliteli ve çok tecrübeli iki oyuncuyla rekabet içinde olacağını belirterek, bu rekabetin başarıyı getireceğine dikkat çekti.
Şili Milli Takımı'nda yaşanan olaylar sonrasında 20 maç ceza almasını da değerlendiren Tello, "Medyada doğru olmayan bilgiler yer aldı. İşin doğrusu, ben o gün yanlış bir kişi ile beraberdim. Yani sarhoş bir takım arkadaşımızın yaptığı taşkınlıkların kurbanı olduk. Ben ve diğer takım arkadaşlarımız, sadece taşkınlık yapan arkadaşımızı engellemeye çalıştık. Orada olan herkes bizim aldığımız 20 maçlık cezanın çok ağır olduğunu zaten biliyor. Benim içinde olduğum herhangi bir taciz olayı ya da kavga kesinlikle söz konusu değildir. Federasyon, bizle konuşmadan ve kimseye sormadan çok acele bir şekilde cezayı verdi. Bu cezada yerel basının olayı çarpıtmasının büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben, avukatım aracılığıyla bu cezaya itiraz ettim ve sonucunu bekliyorum. Şu unutulmamalı ki, ben çok profesyonel bir oyuncuyum ve bu olaylar kesinlikle benim buradaki performansımı etkilemeyecektir. Ben cezanın kaldırılacağını ve milli takımımızın Dünya Kupası elemelerinde takımdaki yerimi alabileceğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

lig tv
http://www.ligtv.com.tr/TurkcellSuperli ... &hid=22828
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x