Teröristten Barış Güvercini Olmaz

Teröristten Barış Güvercini Olmaz

İletigönderen İpek Deniz » Sal Haz 10, 2014 11:39

Terörist başını bir 'siyasi' gibi sunmaya çalışıyorlar

Son yıllarda sıkça duyduğumuz bir soru var "Alıştırılıyor muyuz?" Evet, alıştırılıyoruz...

Dini saptıranları, dindar gibi görmeye, yolsuzlukları icraat gibi algılamaya, teröristleri barış güvercini gibi görmeye alıştırılıyoruz. Her fırsatta kötü olanı iyi gösterme algısı bilincimize yerleştiriliyor. Belki hatırlarsınız bundan 5-6 yıl önce KATİL Abdullah Öcalan'a 'katil' denilirdi. Hatta ismi ağza alınmak istenmezdi. Şimdi, askerlerimizi şehit eden ve Doğu'daki vatandaşlarımızı tavuğuna kadar katleden bir katili, basın, devletin üst kademeleri ve bazı üst düzey yöneticiler 'baş tacı' yapıyor.

Bunun en büyük sorumlusu ise (terörist başıyla müzakere için görüşenler dışında) 'gücü özgürlüğünde(!)' olan basındır. Öyle bir özgürlük ki bu, 40.000 vatandaşımızın canını alan bu katil, bir barış güvercini gibi gösterilerek KCK'lı bir kadın ile mektuplaşmasını haber yapabiliyor. Fakat aynı basın şehit ailelerinin baskı altında olduğunu yazamıyor.

Lice'de her karışında şehit kanı bulunan şanlı bayrağımız bir TERÖR YANDAŞI tarafından indiriliyor ne ordu kılını kıpırdatıyor ne hükümet... Üstüne üstlük sanki çok önemli bir siyasetçiymiş gibi davranılarak KATİL Öcalan'ın açıklaması manşetlere geçiyor. Koskoca bir devleti ve milleti bir KATİL'in ağzından çıkacak sözlere mahkum ettiler. KATİL bunun 'provakasyon' olduğunu belirterek "Hiçbir ulusun ulusal değer ve simgelerine karşı olumsuz ve rencide edici bir yaklaşımımız olmamıştır" diyor da bazılarının içi 'rahatlıyor.'

Şimdi kimse bize yol yapımından ekonominin iyiye gidişinden bahsetmesin. Vatan ayaklarımızın altından kayarken ne yapılan yolun ne de ekonominin iyiye gidişinin önemi vardır. Durum, vatanı kurtaran bir adamın 87 yıl önce söylediği gibi değil midir? "Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir."

Algılarımız böyle yönetiliyor. Bir terörist, bizlere 'insan' gibi sunulmaya çalışılıyor. Tam bu dönemde zihnimize girilmesini önlemek için algılarımızı uyanık tutmak görevimiz olmalı!

denizipek.di@gmail.com
İpek DENİZ
Kullanıcı küçük betizi
İpek Deniz
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Cmt Mar 15, 2014 22:31

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x