"The MuhaleFED" / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

"The MuhaleFED" / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Pzr Mar 25, 2012 1:41

"The MuhaleFED"

Gelin, "Emperyalizm MUHALEFET'i nasıl şekillendirir" Prof. Michel Chossudovsky'den okuyalım...

"Çağımız kapitalizminde 'demokrasi' hayali hakim unsur olarak ortaya atılır. Yerleşik toplumsal düzeni tehdit etmediği sürece muhalefet'e İZİN VERİLİR! Bu şekilde bir muhalefet egemen elitlerin çıkarınadır. Amaçları açıktır: Varolan MUHALEFET bastırılmamalı AMA sınırları belirlenmeli, şekillendirilmeli ve bir kalıba sokulmalıdır.

Küresel güçler, küresel kapitalizmin temellerini ve kurumlarını sarsabilecek radikal muhalefet türlerinin gelişmesine ENGEL OLMAK AMACIYLA sınırlı ve kontrollü muhalafet türlerini desteklerler.

Diğer bir deyişle “muhalafet üretmek” Yeni Dünya Düzenini koruyan ve sürdüren bir “EMNİYET SUPABI” görevini görür."

İşte bugün Türkiye'de 'MUHALEFET' olarak ortada olanları bu sözleri aklınızda tutarak değerlendirin.. SAHTE muhalefetin zulüm odaklarına NEFES aldırmak için ortada olduklarını unutmayın...

Prof. M. Chossudovsky devam ediyor:

"Yeni Dünya Düzeninde “sivil toplum” önderleri, güç odaklarının iç çemberlerine davet edilir, aynı anda halk baskı altına itilir! Bu sürecin iki önemli işlevi vardır.

Önce Emperyalizme muhalefet edenlerin, güç odaklarıyla kaynaşabilmesi için taviz ortamı hazırlanır.. Sonra küresel elitlerin MEŞRU oldukları martavalı yayılır.. Bu ‘demokrasi’ söylemiyle yapılır."

Küreselleşmenin “başka bir alternatifi olmadığı” dillendirilir; köklü bir değişiklik mümkün değildir ve yapılacak en ‘mantıklı’ şey, direnmemek, muhalefet etmemek, ‘akıllı olmak’ ve ‘cellatlarımızla’ aşk ilişkisine girerek yol almaktır. Bu duruma en son örneği ABD büyükelçisinin ev partisinde gözlemlemedik mi…


Resim

Banu AVAR, 24 Mart 2012
banuavar@superonline.com






Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Re: "The MuhaleFED" / Banu AVAR

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Mar 25, 2012 2:29

Besleme MuhaleFED

İŞTE, BAYKAL’IN ERDOĞAN FORMÜLÜ...

Ekim 2002

CHP lideri Deniz Baykal, Tayyip Erdoğan'a Başbakanlık yolunun açılması için yeni bir formül önerdi. "Sayın Erdoğan’a başbakanlık yolunun açılması gerektiği görüşüne katılıyorum. Seçim sonucu da vatandaşın tercihinin bu olduğunu gösteriyor. Ayrıca Sayın Erdoğan, sorumluluğu da üstlenmeli. Hükümeti dışarıdan yöneten ama sorumluluğu olmayan bir konum doğru değil" diyen Baykal'ın formülü şöyle: "Önce 76'ncı maddeyi değiştirelim. Sonra hemen ara seçim yapalım; Erdoğan seçilsin, Başbakan olsun."

Amerikan Büyükelçisi'ni, aynen AKP gibi, ülkemizde sömürge valisi olarak gören CHP, sonra da bizi kendilerinin muhalefet partisi olduğuna inandırmaya çalışıyor...
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18


Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x