Toplumsal ahlâk çöktü! / Levent BULUT

Toplumsal ahlâk çöktü! / Levent BULUT

İletigönderen Oguzhan34 » Pzr Tem 08, 2018 10:08

İngiltere'de "3 kişi bir kadına tecavüz etti" haberini gördüğümde dikkatimi çekti.
Bilmeyenler için özet geçeyim:
İngiltere'nin çok satan gazetesi Daily Mail'de yer alan habere göre 3 kişi Kent isimli İngiliz şehrinin merkezinde alkollü bir kadınla görülüyor. Genç kadının alkollü olmasından faydalanan 3 adam kaçırdıkları kadına 50 dakika boyunca 4 kere tecavüz ediyor.
***
Yaşananların ardından gözaltına alınan adamların duruşması yapılıyor. Hâkim, "Aşırı kırılgan ve yardıma muhtaç bir kurbana saldırdınız. Bu cezasız kalamaz. Acı çekmesine izin verdiniz ve istememesine rağmen zorla birlikte oldunuz. İşiniz bitince de onu bırakıp kaçtınız." diyerek saldırganlara 27 yıl hapis cezası veriyor.
***
Şimdi ülkemizde de sıkça taciz-tecavüz olayı yaşanmasına rağmen ben bu aşağılık olayı neden köşeme taşıdım?
Bir İngiliz kadar kendi ülkemizin kızlarının değer yok muydu diyorsanız bunun cevabını yazının sonunda vereceğim. Ama önce ben bir soru sorayım: Bu olay Türkiye'de yaşansaydı neler olurdu sizce?
***
Gelin hep beraber düşünelim. Muhtemelen önce 3 adam, tecavüzü ve kaçırmayı inkâr ederdi. Kızın kendisinin geldiğini ve rızasıyla ilişkiye girdiklerini, para isteyince vermediklerini ve bu yüzden de iftira attığını söylerlerdi. Hatta biri evli olduğunu, biri iş güç sahibi olduğunu, diğeri saygın biri olduğunu ve kızın bu iftirasıyla mağdur olduklarını bile söyleyerek karşı dava bile açabilirlerdi. "Ahlâklı" basınımız bu olayı manşetlere taşırken habere yorum yapan andavallar ise bir kızın tek başına kulüpte ne işi varmış, üstelik alkollüymüş diye yorum yapmaz mıydı?
***
Üzülenlerimiz, lanetleyenlerimiz olduğu kadar, hem tek başına kulübe gitmiş, hem alkol içmiş, hem o saatte ne işi var diyenler çıkmaz mıydı?
Demek ki aranmış diye düşünen olmaz mıydı?
Kızın yaşadığı tecavüz, ahlâk timsali görünen ahlâksızlarca devam etmez miydi?
***
İş yargıya geldi diyelim. Muhtemelen yansız yargımız o 3 adamın söylediklerine itibar ederdi. Büyük ihtimalle serbest bırakılır ve tutuksuz yargılanırlardı. Duruma göre biraz tepki gelirse de tekrar ifadeye çağırırlar ve akabinde 3-5 güne de unutulurdu bu olay.
Abartıyorsun kardeşim demeyin.
Zira hiç abartmıyorum. Bu ülkede 45 çocuğa tecavüz edilmedi mi?
Kadın Aile Bakanı bir kereden bir şey olmaz demedi mi!
Böyle bir ülkede, o genç kız kime, nereye, nasıl derdini anlatabilirdi?
Kimseye anlatamazdı.
İşini düzgün yapan yargı mensuplarını tenzih ederim de. Tecavüze uğrayanın rızası varla, iyi hâl indiriminin yapıldığı bir yargıya sahibiz. İşin gerçeği bu.
***
"Yargı bunlara gerekli cezayı versin, bunun için ülkeyi yönetenler kanun çıkarsın zaten işleri bu değil mi!" diyorsanız, haklısınız. Fakat "Erkek telefon, faks, mektup, mesaj ve internetle de eşini boşayabilir" fetvasının verildiği, "Haram parayla hac olur mu?" sorusuna "Pek uygun değildir ama hac geçerli olur." denildiği, "Allah okumuşların şerrinden bizi korusun!" diye duanın edildiği, tecavüze uğrayan kadının, tecavüzcüsüyle evlendirildiği bir ülkede, iktidar bu zihniyetteyse sahip çıkar mı sanıyorsunuz!
Çıkmaz kardeşim.
***
Yahu "Tecavüze uğrayan anne ölsün, çocuğun günahı ne!" diyen çıkmadı mı bu ülkede?!
***
İşte bu olay iyi ki ülkemizde yaşanmadı. Ülkenin itibarını düşündüğümden değil. Zaten böyle bir olayda da turizmi, itibarı düşünen, yukarıda bahsettiğim, çiğ insanlardır. Bu olayda bana göre az da olsa mahkeme her birini 9'ar yılla cezalandırmıştır.
Bu durumu anlatmamın sebebi de işte bu. Ülkemizde kadına verilen değer ve ahlâkî bakışla İngiltere'deki bakışı kıyaslamak istedim.
***
Saadete gelirsek, ahlâkta ikiyüzlüyüz. Adam kayırarak, torpille, rüşvetle, yalanla iş görürken toplumsal ahlâkı da çökerttik. Sonunda iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı "Bizden-onlardan" ayrımı ile şekillendiren bir ülke olup çıktık. Emeği geçenleri tebrik ederim.
Levent BULUT
Kullanıcı küçük betizi
Oguzhan34
Üye
Üye
 
İletiler: 214
Kayıt: Cmt Eyl 08, 2012 0:34

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x