"Trabzon'u Bush bile 6 ay yönetemez"

Futbol ile ilgili hersey burada.

"Trabzon'u Bush bile 6 ay yönetemez"

İletigönderen CessA » Cum Kas 09, 2007 22:49

Trabzonspor'un eski yöneticisi Ahmet Ağaoğlu, camiada birlik ve beraberlik olmadığı sürece Bordo-Mavili Kulübü Bush'un bile 6 ay yönetemeyeceğini söyledi.


Bordo mavili kulüpte geçmişte yöneticilik yapan ve Aralık ayında yapılacak olan kongrede başkanlık için ismi geçen Ahmet Ağaoğlu, ilginç açıklamalarda bulundu. 'haber61.net' adlı internet sitesine konuşan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un 60 trilyonluk borcunun kendisini ürkütmediğini söyledi. Ağaoğlu, "Trabzonspor'un borcu beni neden ürkütsün ki. Trabzonspor'un 1 yıllık geliri 40 milyon YTL. Giderleri kıstığınız zaman, bu borcu 2 yıl içinde Trabzonspor çok rahat kapatır. Biz zamanında 70 milyon dolar borcun altına girmiştik. Bu borç neden kapatılmasın ki." dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile geçtiğimiz günlerde 2 saate yakın bir görüşme yaptığını ifade eden Ağaoğlu, "Sayın Faruk Özak, çok sevdiğim değer verdiğim bir kişidir. Kulislerde de Bakan Özak'ın Trabzonspor'un başkanlığı için beni düşündüğü konuşuluyor. Öncelikle ben neden Trabzonspor başkanlığı için isteniliyorum. Tabi ki Trabzonspor'a başkan olacak, başka isim kalmadı. Bu kulüp herkesi öğüttü, başkanları, yöneticileri, teknik adamları hep öğüttü .Herkesi kenara attı, sadece kenarda yarım yamalak, Ahmet Ağaoğlu kaldı. Bazılarına göre o da kalmadı ya. Bu işi sırtına yüklenmemiş, yıpranmamış isim olarak bir tek Ahmet Ağaoğlu kaldı. Kamuoyunun da Ahmet Ağaoğlu'na bir sempatisi var, bu çarkın içine tek girmeyen Ahmet Ağaoğlu kaldı. Şu unutulmamalı ki bu çark Ağaoğlu'nu da öğütür. Bu camia birlik ve beraberlik sağlayamadığı sürece, Trabzonspor'u ne Ahmet Ağaoğlu, ne de Dünyanın süper gücünü yöneten George Bush bile 6 ay yönetemez." diye konuştu.

Kendisine bazı arkadaşların gelerek, Golf Federasyonunu bırakması yönünde telkinlerde bulunduklarını dile getiren Ağaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bir camiayı da bu kadar aşağılamanın mantığı var mı ki. Siz bir hizmete talip olmuşunuz, insanlar sizin karşınıza aday çıkarmamışlar. 23 tane kulüp demiş ki, biz sana inanıyoruz, güveniyoruz. Bu işi yapacağınıza güvenimiz tam, biz senin karşına aday dahi çıkartmıyoruz. Ben de bu kişileri bir kenara itemem. Ben de bana bunları söyleyen kişilere bu camiayı bu kadar küçümsemeyin. Golf camiasını bu kadar küçültmeye hakkınız yok. Bu, masa tenisi, halk oyunları federasyonu da olabilirdi."

TRABZONSPOR KİMSENİN AĞZINI AÇMAYACAĞI BAŞKAN ADAYI BULMALI
Trabzonspor camiasının Ağaoğlu ismi üzerinde birleşmeyeceğinin de altını çizen Ağaoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Camia kesinlikle benim etrafımda birleşmez, olmayacak işleri konuşmayalım. Trabzon'da 34 yazar var, Benim hakkımdaki yazıları geriye giderek, bir okuyun. Adamlar benim üzerimden, Trabzonspora zarar veriyorlar.. Bana zarar veremezler. Sadece benim üzerimden Trabzonspor'a zarar veriyorlar. Camia, hiçbir şekilde hiçbir kimsenin ağzını açamayacağı, başkan adayı bulmak zorunda."

Bu noktaya neden geldiğimizi sorgulamamız gerektiğini de vurgulayan Ağaoğlu, "Yıllardır anlatmaya çalıştım ama kimseye anlatamadım. Arkadaş yapmayın, beni eleştirerek, Trabzonspor'a zarar veriyorsunuz. Böyle bir kulüp var mı, gelen başkan adayı beğenilmiyor, çok acımazsızca eleştirilerek gönderiliyor. Çok sevdiğimiz değer verdiğimiz Faruk Özak'ı bile istifaya ettirmedik mi, ondan sonra Trabzonspor UEFA'ya bile gidemez oldu. Sen bütün değerlerini harcarsan, yöneticini, başkanını bu kadar acımazsızca harcarsan, elinde bir şey kalmaz tabi ki." ifadelerini kullandı.

Gökdeniz'den bu yana 12 yıldan beri alt yapıdan futbolcu çıkmadığını da ifade eden Ağaoğlu, "Trabzonspor dizinin üstüne tam durmaya başladığı zaman birisi çıkıyor ve bir tane vuruyor sürünecek hali kalmıyor.Trabzonspor valla yemin ediyorum, bunlara karşı iyi dayandı. Trabzonspor kulübü başkanlığını yapamamak için 50 tane sebep var. Hepsinden en önemlisi ben başkan olduğum taktirde, benim düşündüğüm anlamda arkamda destek bulacağıma, Trabzonspor kulübüne destek verileceği konusunda endişelerim var. Benimle hesabı olan bir çok insan var. Benimle uğraşan insanlar Trabzonspor'u da yıpratacak, tartışma kısır döngüye dönüşecek." diye konuştu.


TEHDİT EDİLDİM DEMEDİM
Ağaoğlu, "Trabzonspor'da hiç bir siyasi beklentim yokken, bu kadar neden eleştirildiğime anlam veremiyorum. Biz dedik ki, ben Trabzonspor'a başkan olursam, bu kulübü kimsenin aleti etmeyeceğim. Ben tehdit edildiğimi hiçbir zaman söylemedim ki, zaten aday yoktu, beni kim tehdit edecek. İki tane aday olur da, ben seni tehdit ediyorum Ağaoğlu der, öyle bir durumda söz konusu değildi. Bana dediler ki, listene şuradan, şunu, buradan bunu al. Ben de dedim ki buyurun o zaman siz yapın. Listeni böleriz dediler. Hiç hayatım boyumca tanımadığım adayları listeme alacağım. Neymiş iyi adamlarmış. Rahmetli babamda iyi adamdı. İyi insan olmakla Trabzonsporu yönetmek aynı şey mi. Biz senin listeni Özkan Sümer zamanında deldik şimdi de deleriz. Tamam buyrun, kendiniz yapın o zaman dedim. Camia bu olayları bu şekilde algılamak isterse, benim de yapacağım bir şey yoktu. Ama ben de hata yaptım, niye çekip gidiyorsun, hiç değilse bu lafları duymazdın." sözlerini kullandı.

Futbol kulübü yöneticiliği gönül işi olduğunu da belirten Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu işe kalkışan bir insanın 50 defa düşünmesi lazım. Geriye bakıyorsun, Yıldırım Demirören arkadaşımdır, yerinde olmak istemem. Son 10 gündür, Yıldırım'ın yaşadıklarını ben biliyorum. Yıldırım, her şeye kötü olsun, diye mi Beşiktaş'a başkan oldu. Şimdi de yerden yere vuruluyor. Özhan Canaydın'ı Galatasaray hasta etti. Herkes şapkasını önüne koysun, iyi düşünsün, kendi içinde ön koşulsuz, kayıtsız şartsız, birlik ve beraberlik sağlanmadıktan sonra Trabzonsporun işi zor. Bugünlerimi de ararız. Bu kafayla da gidersek de arayacağız."



kaynak
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye
 
İletiler: 1164
Kayıt: Prş Nis 26, 2007 14:50
Konum: Rohan

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x