Trump'la dans / Muharrem BAYRAKTAR

Trump'la dans / Muharrem BAYRAKTAR

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Kas 10, 2017 11:50

Trump'la dans

Suudi Arabistan ateş hattına girdi. Bu ülkede yaşanan kaos, gerginlik ve tutuklanmaların sebebi Suud rejiminin, görünürde İslam ama perde arkasında bir Pentagon rejimi olması. Geçtiğimiz Mayıs ayında Riyad’daki 5 yıldızlı Ritz Carlton otelde ABD Başkanı Trump’la kılıç dansı yapan Kral, bugün aynı otelde rejimin prenslerini, şeyhlerini, bürokratlarını esir tutuyor, hatta öldürüyor.

Dün kılıç dansı yapılan otelden bugün kan damlıyor.

Gerekçe ise bu prenslerin ülkeyi soyup soğana çevirdikleri, resmi açıklamaya göre ‘yağmaladıkları’ imiş. Evet, Suudi Arabistan’da bir yağma var ve bu yağmanın sorumlusu o veya bu prens değil bütün kraliyet ailesi.

Ülkedeki binlerce prens ülkenin kanını emmeyi bir marifet sayıyor.

Ama asıl kan emici ve ‘yağmacı’ ise Suudi rejimini A’den Z’ye kuşatan ABD yönetimi.

Kaliforniya Irvine Üniversitesi’nden Mark Levin’in şu satırlarına kulak verelim:

“Ancak petro-dolarların büyük çaplı silah satışlarıyla geri kazanımı, hikâyenin sadece bir parçasını oluşturuyor. Eşit derecede önemli diğer geri kazanım yolu da, Suudilerin gizlice milyarlarca (hatta bazen trilyonlarca) dolarlarıyla ABD’ye yaptıkları geleneksel yatırımlardır. Krallığın oynadığı tarihi rollerden bir diğeri de, küresel petrol fiyatlandırmadaki önemi nedeniyle ABD dolarını fiilen küresel para birimi olarak muhafaza etmesidir.” (El Cezire Türk, 30 Ekim 2013)

Suudi Arabistan, şu veya bu şekilde ABD’ye hem ‘trilyonlarca’ dolarlık para aktarıyor, hem de petrol fiyatlarındaki dalgalanmaları Amerika’nın lehine revize ederek doların küresel para biri olarak devamında üzerine düşen görevi yerine getiriyor.

Yani Suud demek, Amerika demek oluyor.

Suudi Arabistan’ın yanına Katar, Bahreyn gibi Amerikan tetikçisi ülkeleri vererek sözümona koalisyon güçleri adı altında Yemen’e saldırtıp, Riyad’ın ortasına balistik füzelerin düşmesine sebep olan süreç de, bu körü körüne kölelikten kaynaklanıyor.

Trump’ın son Riyad ziyaretinde Suudi Arabistan’dan 350 milyar dolarlık silah ve diğer malzeme satımı için anlaşma yaptığını hatırlatalım.

Amerika bir taraftan ekonomik olarak sömürüyor, diğer taraftan bölgesel politikalarında figüran olarak kullanıyor aynı zamanda ‘ılımlı İslam’ projesini devreye koyuyor, üç taraflı keskin kılıçla ‘doğruyor.’

Aşağıdaki satırları dikkatlice okuyalım:

“Bir: Suudi Rabıta örgütü, yani Dünya İslam Birliği 18 Eylül 2017’de New York’ta “ABD ve İslam Dünyası Arasında Medeniyetler Etkileşimi” isimli bir kongre düzenlendi.

Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdülkerim el-İsa kongreyi açış konuşmasında “radikalizm ve terörle ideolojik ve askeri olarak mücadeleye hazırız” mesajı verdi.

İki: Kâbe İmamı Abdurrahman Es-Sudeys, aynı gün yaptığı açıklamada “ABD ve Suudi Arabistan’ın dünyayı birlikte huzur içinde yönettiklerini” savundu. (18 Eylül 2017)

Üç: Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Muhammed bin Abdülkerim el-İsa 26 Eylül 2017’de Vatikan’da Papa Franciscus ile görüştü.” (M. Ali Güller, ABC Gazetesi, 07.11.2017)

Suudi Arabistan yeni süreçte, bir yandan “Amerika’ya dua eden” hocalarla, Papa ile kucaklaşan şeyhlerle yeni ‘ılımlı’ yola giriyor, diğer yandan vatandaşlarının gerçeği görmemesi için sözümona yolsuzluk operasyonlarıyla ‘gaz alıyor.’

Köleliği kabul edenlere hatırlatalım:

Bu ‘dansın’ sonu bölünme ve kaostur.

Muharrem BAYRAKTAR, 10 Kasım 2017
mbayraktar@yenimesaj.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x