TRUMP PYD/YPG'Yİ DAHA ETKİN KULLANACAKLARINI İFADE ETTİ / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

TRUMP PYD/YPG'Yİ DAHA ETKİN KULLANACAKLARINI İFADE ETTİ / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Pzr Eki 22, 2017 21:14

Trump PYD/YPG'yi Müttefik İlan Ettiğini Yineleyerek Suriye'de Yeni Bir Evreye Geçileceğini İfade Etti

ABD; Dış İşleri ve Pentagon üzerinden yaptığı açıklamalarda bölücü terör örgütü PKK'yı terörist ilan ettiklerini ifade ederken, diğer yandan Trump, yaptığı yazılı açıklamada "SDG (PKK/PYD) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DEAŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DEAŞ'tan temizledi." ifadesine yer verdi.
Resim

Bir yandan Pentagon ve ABD'nin diğer "yetkili ağızları", bölücü terör örgütü PKK'yı "terörist" ilan ettiğini ifade ederken, diğer yandan Trump'ın "müttefiklerimiz" dediği PYD/YPG, Öcalan'ın dev posterlerini asarak Rakka'da poz veriyor. ABD, açıkça bölücü terör örgütünü "müttefik" ilan etiiğini belirterek, Türkiye'ye doğrudan mesaj vermektedir. Burada, ABD'nin resmi ağızlardan "Öcalan saygıdeğer biri değildir" şeklinde yaptığı açıklamanın hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Birincisi ABD "saygıdeğer değil" diyor. "Müttefikimiz değildir" demiyor. İkincisi, ABD ve diğer emperyalist merkezler, bölücü terör örgütünü sadece elebaşı Öcalan'dan ibaret görmemektedirler. Üçüncüsü, ABD'nin "saygıdeğer değil" demesi bile bölücü terör örgütünün elebaşını belli bir ölçekte, seviyede muhattap olarak algıladığını göstermektedir. Ayrıca ABD, kendisine uşaklık yapan hangi güce ya da bireye saygı duydu ki, Öcalan'a saygı duyması beklensin.Küresel güçlerin egemenlik planları zaten "saygı - sevgi"çerçevesinde yürütülen bir zeminde gerçekleşmez.

Bizim burada görmemiz gereken halka, Rakka'da PYD/YPG'nin şimdilik alan hakimiyeti sağladıktan hemen sonra Trump'ın yapmış olduğu "Suriye'de yeni evreye geçilecek" açıklamasıdır. Bir dönem bölgede PYD/YPG'nin yerleşmesi açısından IŞİD'i aparat olarak kullanan ABD; şimdiki süreçte IŞİD'i Suriye'de devre dışı bırakarak PYD/YPG'yi daha etkin bir şekilde, alan hakimiyeti sağlamak üzere, kullanacağını tespit etmemiz lazım gelir.

Mithat Akar
22 Ekim 2017
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x