Tümer METİN:"Hayatımda ilk kez bu kadar yıprandım"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Tümer METİN:"Hayatımda ilk kez bu kadar yıprandım"

İletigönderen Veled » Pzt Tem 02, 2007 14:07

"Hayatımda ilk kez bu kadar yıprandım"
Resim


Geçtiğimiz sezonun sonunda Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transferi büyük fırtınalar kopardı. Bu transferinin ardından hayatının en zor dönemini yaşadı ancak "İki farklı kulüpte 100. yıl şampiyonluğu yaşayan tek oyuncu" olarak adını tarihe yazdırdı.



Bu unvanla birlikte, yaşadığı tüm olumsuzlukların silinip gittiğini söylüyor ve "Şampiyonluk madalyasını eşimin boynuna taktığımda gözlerinin dolduğunu hissettim. 'Çekilen sıkıntılara değdi. Yaptığın hareket çok güzeldi' dedi. Gözlerindeki ışığı görmek beni çok mutlu etti" diyor.

İki farklı kulübün 100. yılında şampiyonluk yaşayan tek oyuncu unvanına sahip olan Tümer, Fenerbahçe'ye imza attıktan sonra bunu kendine hedef olarak seçtiğin isöyledi. "Bunun için sezon boyunca son derece mücadele ettim." diyen Tümer statta yapılan kutlamada da 5 dakika geri sarıp onun keyfini ve huzurunu yaşadığını söyledi.

Tam Saha'dan Mazlum Uluç'un sorularını yanıtlayan Tümer, "5 dakika geri sarmak" ifadesini şyöyle açıkladı:
"Yani bütün bir sezon boyunca yaşadıklarınız, çekilen sıkıntılar geçiyor gözlerinizin önünden. Çok kolay bir sezon olmadı bu sezon. Daha ligler başlamadan transferin getirdiği sesle yaşanan sıkıntılar ve beraberinde gelen etkiler bu sezon belki de hiç yıpranmadığımız kadar yıpranmamıza yol açtı. Sonunda şöyle bir düşündüğünüzde 'İyi ki bunlar yaşanmış ve bir tecrübe olmuş' diyorum."

Beşiktaş'tan ayrılışı ve siyah beyazlı taraftarların tepkileri hakkında da açıklamalar yapan yıldız oyuncu "Hayatım boyunca aldığım hiçbir karardan pişmanlık duymadım. Aldığım kararların hiçbirini de referanduma sunmadım. Bir karar almam gerekiyorsa hep kendi başıma aldım. Fenerbahçe'ye transferinde aldığım kararı eşime bile söylemedim. Bırakın anne, baba, yakın çevre, aynı yastığa baş koyduğum eşime bile… Dolayısıyla ben anlaştıktan sonra eşimin haberi oldu. İmzadan sonra şöyle bir sıkıntı yaşadık; Beşiktaş'ın bir forum sitesine telefon numaramı yayınladılar. Telefonlar ve tepkiler yoğunlaştı. Eşim gelen aramalardan duyduğu rahatsızlıktan, "Sen zaten giderken bana bile sormadın ki" diye sitem etti. Hayatımızın çok uzun bir süresinde böyle bir sitemi hiç yaşamamıştık biz. Söylediği şey bana biraz dokunmuştu. Şampiyonluk töreninde madalyayı boynuma takıp yukarıdan aşağıya elimde kupayla en son ben indim. Fotoğraf çekiminden sonra madalyaları bırakıp yeniden fotoğraf çektirecektik. Eşimin tribünde oturduğu yeri biliyordum. Tribüne kadar gidip madalyayı boynuna taktığımda gözlerinin dolduğunu hissettim. Akşam eve gelip konuştuğumuzda 'Çekilen sıkıntılara değdi. Yaptığın hareket çok güzeldi. Bununla çok mutlu oldum' dedi." diye konuştu.

Geçen sezon başında yapılan "Alex-Tümer bir arada oynar mı?" tartışmasının hatırlatılması üzerine "Ben aslında bunu yazanların şimdi ne düşündüğünü merak ediyorum." diye söze başlayan Tümer Metin, gerçeğin, öngörülenden bir gömlek üstün olduğunu söyledi. "Siz bir şeyi öngörüyorsunuz ama gerçek olmadığını gördüğünüz zaman ne yazacaksınız, onu bilmiyorum. Şu anda ben bu yorumları yapanların neden bu soruyla gelmediklerini merak ediyorum. Tümer-Alex veya Tümer-Tuncay yan yana oynar mı? Bu polemiği oluşturmak kolay. Oynadığımızı gördükten sonra 'Biz böyle düşündük ama böyle değilmiş' demedi hiç kimse. Böyle bir yorum da okumadım. İlk defa siz bu cümleyi kullanıyorsunuz." diyen Milli futbolcu "Beşiktaş'takinden daha verilmi bir Tümer izlendiği" şeklindeki yoruma katıldı. Tümer şunları söyledi: "Takım değişikliği, belki tecrübe, belki içerideki fırtına, belki önündeki hedef ve ona koşma arzusu. Birçok sebep sayabilirim buna. Ama en başta söyleyebileceğim şey deneyim. Sahadaki duruşum ve deneyimimle performansımı 34 haftaya, 50 maça bölebilme şansını yakaladım bu sezon. Ligde sakatlıktan dolayı oynayamadığım maç yok. Sadece UEFA Kupası'ndaki Palermo maçından bir gün önce antrenmanda aldığım darbe nedeniyle forma giyemedim. Bu benim için son derece önemli. Hem 33 yaşında hem de büyük bir camiada ve çok yoğun maç trafiğinde sürekli dakika buldum. Demek ki kendime iyi bakmışım, iyi hazırlanmışım."


Tümer, camia değiştirmenin zorlukları hakkında da duygularını dile getirdi:
"Bir camia değiştiriyorsunuz. Ayrıldığınız camia size sırtını dönüyor ve tepki veriyor. Başka bir büyük camiaya gidiyorsunuz ve ne olduğunuz belli değil. 'Tümer hoş geldi, bize çok faydalı olacak' diyen kadar 'Bu adam Beşiktaşlı, senelerce canımızı yaktı, neden alındı?' diyen de vardı. Buraya da kendinizi kabul ettirmeniz o kadar kolay bir şey değil. Bir Anadolu takımına gitseniz daha kolay olabilirdi ama beklentinin çok yüksek olduğu bir yerde ve Tümer Metin ismiyle bunu sağlamak çok kolay bir şey değil. İnsanlar senelerce Beşiktaş formasıyla sizi izlemişken ya da tepki göstermişken, Fenerbahçe formasıyla ilk çıktığınızda farklı gözle bakabiliyorlar. Bunu da anlayışla karşılamak lazım. Ama ben hep işin doğru tarafındayım. İşinizi doğru yaptığınız müddetçe insanların sizi kabullenmesi de çok kolay oluyor. Fenerbahçe'ye imza attığım ilk gün 'Şampiyonluk adına en iyi Fenerbahçeliden daha çok mücadele edeceğim' dedim. Bu çizgim de sezon boyunca hiç değişmedi. Mücadeleyse mücadele, onlar gibi yaşamaksa onlar gibi yaşamak, hedefe yürümekse onlarla hedefe yürümek çizgimde hiç sapma olmadı. Nihayetinde de boynuma takılan madalya ve kariyerime eklenen iki farklı takımda 100. yıl şampiyonluğu bunun meyvesini aldığımı gösteriyor."

Fenerbahçe ile birlikte çıktığı ilk maçta dizlerinin titrediğini itiraf eden Tümer "İlk maç çok enteresandı. Çok kritik ve üst düzey maçlar oynadım, final niteliğindeki maçlara çıktım ama hayatım boyunca hiç heyecanlanmadım. Ancak o ilk maçta ısınmaya çıktığımda dizlerimin titrediğini hissettim. Çünkü ne tepki geleceğini bilmiyordum. Ama Allah doğrunun yanında. İlk maçta golle başladım. Dolayısıyla o soru işaretleri çok çabuk kalktı. Seyirciyle hiçbir problem yaşamadım. Ancak camianın kabullenmesi ikinci yarının başında gerçekleşti. İçerideki duruşunuzla ya da sizi tanımalarıyla sağlanan bir şey bu. Çok sorunsuz ve keyifli bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim." dedi.

Bazı maçlarda bir teknik direktör gibi saha kenarından Fenerbahçeli futbolculara taktik verişinin hatırlatılması üzerine Tümer "Müdahale edilmesi gereken yerde ederim. Zico'ya saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. O anda yapılan iş veya kazanılacak puanın derdindeyim. Eğer bir şeyi yanlış görüyorsam müdahale ederim. Benim karakterimde bu var." dedi.


Tümer, Kezman'ın golüyle 1-0 kazandıkları ve adeta şampiyonluğu kopardıkları maça başka bir motivasyonla mı çıktığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "İster istemez. Çünkü ilk kupa maçına gittiğimde küfür olmadan tezahüratlarla tepkiler aldım. Küfür etseler o kadar olurdu yani. Ama normal, benim için çok önemli değil. Tel örgülerin arkasından söylenen hiçbir şeyi umursamamayı öğrendim. Ben İstanbul'da her yerde geziyorum, hiçbir yerde gizlenmedim. Hedef göstermek anlamında da söylemiyorum. Bana 'Beşiktaş çarşısına gelemezsin' diye tehdit telefonları açan insanlar var. Benim bankam çarşıda ve haftanın iki günü gidiyorum."

"Ne oluyor gittiğinizde peki? Orada gören 'Hoşgeldin Tümer' diyor mu?" şeklindeki soruya "Hayır, böyle bir şey yok. Söz konusu bile değil. Ama sokakta nasıl gezeceksiniz, oraya nasıl gideceksiniz gibi şeyler yaşamıyorsunuz. Fatih Hoca seneler önce, "Tribünde bana küfür eden insanları dışarıda görüyorum, hiçbir şey söylemiyorlar" demişti. Ben bu transferimde bunu yaşadım. Bir eğlencede ya da yemekte yanımdan geçerken herkes bir şeyler söyleyebiliyor ama bana laf atıp yanımdan geçenle muhatap olmam. Gelip omzuma dokunup da söylüyorsa ciddiye alabilirim." yanıtı veren Tümer "Keşke bunlar olmasa" demenin çok büyük bir ütopya olduğunu savundu.

Fenerbahçe'nin geçen sezon rakiplerinden daha iyi bir kadrosu olduğunu ifade eden Tümer Metin "Lig çok daha önce kopabilirdi. Son 8-10 haftaya büyük bir puan farkıyla girip çok daha rahat bir sezon geçirebilirdik. Biraz 100. yılın verdiği stresi yaşadık." dedi.

Galatasaray derbisinde sahaya atılan yabancı maddeler hakkında da açıklamalar yapan Tümer "Bakın biz Milli Takım kampında beraberiz. Şampiyonlar Ligi finalinde Hakan'la Atina'da beraberdik. İnsanlar 'Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları arasında büyük bir rekabet var, futbolcular da böyle yaşıyor' diye düşünüyorlarsa burada büyük bir yanılgı var. Biz taraftar değiliz. Bu çok altı çizilecek bir şey. Biz tarafız. Ben taraftar gibi düşünemem. Dolayısıyla saha içinde en ufak bir sıkıntı yok. Maçın durduğu dakikalarda Arda ile çok absürt bir şey konuştuk mesela. Hiç maçla alakası olmayan, atmosferin dışında, özel bir sohbet yaptık. Sadece korner kullanacak futbolcuya atılan pet şişeyi anlayabilirim ama Önder'le Arda'nın mücadelesinde atılanlar Arda'nın kafasına da gelebilir. Bunu nasıl idrak edemiyorlar, anlamış değilim." dedi.

Gökhan Zan'ın kendisine bir sohbette "Ali Gültiken senin yanına gelmememizi söyledi" dediğini söyleyen Tümer, "Ali ağabeyi bir yerde görürsem bunun doğru olup olmadığını soracağım." diye konuştu.

"En üzüntülü anım AZ'ye elenmemizdi." diyerek geçen sezonu değerlendiren Tümer Zico'nun "UEFA'da turu geçseydik şampiyonluk çok zor olurdu" şeklindeki demecine katılmadığını söyledi. "Eğer AZ Alkmaar maçını kazansaydık havamız çok değişirdi. O maçta Nobre'nin bize attığı golle eşdeğerde bir gol yedik. Kimseyi suçlamıyorum, çok teknik bir konu ve bu oyuncuların bize çok büyük faydaları olmuştur ama, Lugano sırtı dönük adama faul yaptı. Normalde faul yapılmaması gereken bir yerdi. Top paylaşımında hata yapıldı ve golü atan oyuncu asla boş kalmaması gereken bir noktada topa vurdu, tur gitti." diyen Tümer geçen sezon en çok sevindiği anın ise şampiyonluğu ilan ettikleri Trabzonspor maçı olduğunu söyledi.

Askere bir gün mutlaka gideceğini, ala şu anda giderse futbol hayatının biteceğini söyleyen Tümer, "Tugay'la oturuyorduk. 37 yaşında ve bir senelik mukavele yenilemiş. 'Bravo Tugay. Türk evladı, gurur duyuyoruz' deniliyor. Ama 33 yaşındaki Tümer Metin'den futbolu bırakması isteniyor. Oysa bu sadece benim sorunum değil. Anadolu'dan bir sürü arkadaşım arıyor ve 'Durumumuz ne olacak?' diye soruyor. Fenerbahçe camiasında çok keyifli bir sezon geçirdim. Açıkçası kalmak da istiyorum. Ama 6 ay sonra tecilim bitiyor. Eğer kanunda bir değişiklik yapılacaksa Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum. Olmayacaksa da o zaman kendime bir yol çizmem gerekiyor." dedi.

LİG TV Resmi İnternet Sitesi
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=22179
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x