Tuncay:"Fener benim gibisini bulamaz"

Futbol ile ilgili hersey burada.

Tuncay:"Fener benim gibisini bulamaz"

İletigönderen Veled » Pzr Tem 29, 2007 11:51

"Fener benim gibisini bulamaz"

F.Bahçe’nin eski futbolcusu Tuncay’dan tartışma yaratacak sözler: "F.Bahçe’deki yerim dolmaz.. Fener’de beni ‘Sen burda işçisin’ diye azarlıyorlardı.. İngiltere’de ise resmen‘sir’ muamelesi görüyorum.. F.Bahçe’deki yerim dolmaz. Ben öyle bir F.Bahçeliyim.”



F.Bahçe’den Middlesbrough’ya transfer olan Tuncay Şanlı, ZAMAN Gazetesi’nden Vahap Söztutan’a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Transferinden Aziz Yıldırım’ın ‘işçi’ sözüne dek bir çok konuya değinen Şanlı’nın olay yaratacak sözleri şöyle:

GARY ‘EN FLAŞ TRANSFERİM SENSİN’ DEYİNCE YÜREKLENDİM
“İngiltere’de bana karşı yoğun ilgi var. Manchester United’a Kadıköy’de attığım üç golü hep hatırlatıyorlar. Gerçekten futbolculara ayrıcalıklı davranıp değer veriyorlar. Kimse üzerinize atlamıyor. Uzaktan gülüp, el sallıyorlar. Her şey düzeyli. Menajer Garry Southgate gelip beni Viyana Havaalanı’nda karşıladı. Bir de gelir gelmez ‘Sen en flaş transferimizsin’ gibi yüreklendirici laflar etti. Böyle şey başka nerede olur ki?”

TÜRKİYE’DE İŞÇİ MUAMELESİ GÖRÜYORDUM, BURDA ‘SİR’ÜM
“Bizde futbolcuyu azarlıyorlar. ‘Sen benim işçimsin!’ diyorlar. Yani bir anlamda orada işçi muamelesi görüyorduk, burada bana ‘sir’ (beyefendi) gibi davranıyorlar... Olay şahsi değil, genel konuşuyorum. Öyle değil mi? Kimin söylediğini siz de biliyorsunuz işte. Tamam Türkler’e belki böyle davranabilirsin; ama yabancı ne anlar böyle sözden, azarlanmaktan. Çocuk değil ki karşındakiler... (Aziz Yıldırım 2004’te yönetimi eleştiren Daum için de ‘Daum kulübün işçisidir. Patronuna karşı böyle konuşamaz’ demişti)

ZICO ‘OYNAYACAĞIN TAKIMA GİT’ DEYİNCE BORO’YU SEÇTİM
“Middlesbrough’dan daha büyük, hayâlini kurduğum asıl takımlara geçebileceğime inanıyorum. Bu transferi yaparken Zico’nun deneyimlerinden de faydalandım. Bana, Avrupa’ya gitmememi, bana ihtiyacı olduğunu söyledi. İlla ayrılmak istersem oynayabileceğim takımları tercih etmemi öğütledi. Burada oynayabileceğime inanıyorum. Deneyimlerimi burada paylaşacağım. Küçük değil, büyük bir futbolcu olarak buraya geldim. Türkiye’nin en büyük takımından ve Şampiyonlar Ligi’nden oynayan bir futbolcu olarak transfer edildim.”

BAŞKAN BENİM GİDECEĞİMİ BİLİYORDU AMA UMURSAMAZ GÖRÜNMEYİ TERCİH ETTİ
“Aziz Yıldırım F.Bahçe’den ayrılacağımı zaten biliyordu. O yüzden ‘İsteyen istediği takıma gidebilir’ şeklinde bir açıklama yaptı. Oysa ben gidecektim. Bu tip bir açıklama bence gereksiz oldu. Böyle konuşarak dışarıya karşı umursamaz görünmüş oldu. F.Bahçe’de misyonumu tamamladım. Kimseye kırgın veya sinirli değilim. Şimdi en koyu taraftar benim. Artık saha içinde değilim. Bu, biraz buruk ve karmaşık bir duygu. O kadar ki, bir gün F.Bahçe’ye karşı oynamak istemem.”

SEYİRCİYİ KIŞKIRTMAK İÇİN ‘TUNCAY F.BAHÇE’YE PARA KAZANDIRMADAN GİTTİ’ DEDİLER
“Kimse benim F.Bahçeliliğimi sorgulayamaz. Herkes biliyor zaten takımıma ne kadar düşkün olduğumu... Taraftarı kışkırtmak için ‘Tuncay kulübe para kazandırmadan gitti’ diye eleştiriler yapılıyor. Yoksa Tuncay’ı kaybettikleri için onlar eleştirilecek. Gidene kadar formamın hakkını verdim, para kazandırmamış olsam da... Beni Tuncay yapan F.Bahçe’dir. İnkâr etmem.”

“F.Bahçe’de eksikliğimin hissedileceğini biliyorum. Benim gibi F.Bahçeli’yi bulamazlar. Aldıkları yabancılar bir Tuncay gibi çocukluktan bu renklere düşkün olamaz ki... Bir de şu lejyoner düşkünlüğünü anlamıyorum. Ben olsam yabancı sınırlandırmasını yükseltmezdim. Niye onlara bu düşkünlük? Hani milliyetçilik?”

LINCOLN SÜPER KALİTELİ AMA O DA ‘CARLOS BENDEN İYİ’ DER
“G.Saray çok büyük transfer yaptı. Lincoln çok kaliteli... Zor zaptedilen bir silah. Ama Carlos mu Lincoln mü derseniz? Carlos tabii ki... Zaten Lincoln’e de sorsanız; ‘Kariyer açısından hanginiz daha büyüksünüz?’ diye... ‘Carlos’ der. Ben de ondan faydalanmak isterdim.”

Tuncay ayrıca ‘R.Carlos geliyor. Gitme! Ona kaptanlık yap!’ dendi; kalmadın. Niye?’ sorusuna ise “Şu anda Middlesbrough’da oynuyorum” diye üstü kapalı yanıt verdi.

(Vatan)


lig tv
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=23523
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Reisimiz » Pzr Tem 29, 2007 22:37

O Zaman Sana Sormazlar mı Niye Gittin
Kullanıcı küçük betizi
Reisimiz
Üye
Üye
 
İletiler: 125
Kayıt: Cum Tem 13, 2007 23:03

İletigönderen Egeli » Pzt Tem 30, 2007 0:15

Ne fenermiş be peh.Transfer yapıyo bir tufan,adam gönderiyor bi tufan.Avrupa'da Kavak Yelleri :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40

İletigönderen Veled » Pzt Tem 30, 2007 11:55

Egeli, :kikirik: fenerbahçenin farkı bu işte be kardesim :wink:
Reisimiz, giderek iyi yaptı adam bence ingilterede oynayacak en azından :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Reisimiz » Pzt Tem 30, 2007 12:03

Semih R.Cabalar yazdı:Egeli, :kikirik: fenerbahçenin farkı bu işte be kardesim :wink:
Reisimiz, giderek iyi yaptı adam bence ingilterede oynayacak en azından :D


Ben Gitmesine Bir Şey Demiyorum Ama Gittiği Takıma Bak Bunun Neresi Avrupalı 12.Olmus bir takıma gitti bir de sözleşmesine 1 yıl sonra 5 milyon dolar bonsevis bedeli veren klup'e gidebilir diyor sana bundan sonra avrupalı'lar 5 milyon dolar veremez kusura bakmasın tuncay
Kullanıcı küçük betizi
Reisimiz
Üye
Üye
 
İletiler: 125
Kayıt: Cum Tem 13, 2007 23:03

İletigönderen Veled » Pzt Tem 30, 2007 16:27

Reisimiz, eğer kendini iyi gösterirse beş değil onbeş verirler ki bunu bildiği için transfer etti onu boro bu arada senden ingilteredeki transfer piyasasında dönen paralara bakmanı rica ediyorum kardes :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Futbol

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x