Türk askerine çirkin suçlama

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Türk askerine çirkin suçlama

İletigönderen Efe » Çrş Nis 04, 2007 19:01

KKTC’de Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda yayımlanan "Duvarımız" isimli belgeselde Türk askerine çirkin suçlama!

KKTC’de Bayrak Radyo Televizyon Kurumunda (BRTK) geçen Perşembe gecesi yayımlanan ve büyük bölümü Rumca olan "Duvarımız" isimli belgesel filme çeşitli kesimlerden tepki geldi.

Belgesele tepki gösterenler, Kıbrıs’ta 1994 yılında, Güney Kıbrıs’ta yaşayan Niyazi Kızılyürk ile Panikos Hrisantu adlı Rum’un ortak yapımında hazırlanan "Duvarımız" adlı belgesel filmde, Türkiye’nin "işgalci", Türk askerinin "tecavüzcü", Türk Mukavemet Teşkilatının (TMT) "ırz düşmanı" olarak gösterildiğine dikkat çekiyor.

Büyük bölümü Rumca olan ve Türkçe alt yazıyla yayımlanan filmde, 1974 sonra göç etmek zorunda kalan Kıbrıslı Rumların ve birbirinden ayrı düşen Kıbrıslı Türklerle Rumların duygularına yer veriliyor. Filmde, Güney Kıbrıs’ta yaşayan şair Neşe Yaşın da şiir okuyor.

KKTC Yayın Yüksel Kurulu (YYK) Başkanı İlkay Diren, tepkiler üzerine, konunun gündemlerinde olduğunu ve YYK üyelerinin belgeseli izledikten sonra gerekli değerlendirmelerde bulunacağını söyledi.

UBP’NİN TEPKİSİ
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Genel Sekreteri Nazım Çavuşoğlu, "ulusal değerlerin tartışılmasına zemin yarattığı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) yayın organı haline geldiği" gerekçesiyle BRT’yi eleştirdi.

Çavuşoğlu, yaptığı yazılı açıklada, başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık olmak üzere tüm devlet kurumlarını BRT yayınlarını incelemeye almaya çağırdı.

BRT’yi "belirli bir görüş doğrultusunda kamuoyu yaratmaya çalışmakla" suçlayan Çavuşoğlu, BRT’de yayımlanan "Duvarımız" adlı filmle ilgili olarak da soruşturma başlatılmasını istedi.

Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından biri olan Türk Mukavemet Teşkilatına küfre varan saldırılar yöneltilmesi karşısında Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan tutumlarını ortaya koyup gereğini yerine getirmelidir" ifadelerini kullandı.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x