Türk Bilim Adamları Şizofreninin Şifresini Çözdü

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Türk Bilim Adamları Şizofreninin Şifresini Çözdü

İletigönderen İlteriş » Sal Şub 17, 2009 4:05

TÜRK BİLİM ADAMLARI ŞİZOFRENİYE NEDEN OLAN MADDEYİ TESPİT ETTİ: "AGMATİN"

Türk Bilim Adamları, Günümüzde Kesin Tedavisi Olmayan ve Her Yüz Kişide Bir Görülen Şizofreniye, Beyinden Fazla Miktarda Salgılanan "Agmatin" Adlı Kimyasalın Neden Olduğunu Kanıtladı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Albay Prof. Dr. Tayfun Uzbay ve ekibi, yüksek doz agmatin verilen farelerde şizofreninin modellendiğini ve hastalığın tedavisinde kullanılan mevcut ilaçların bu modelde iyileşmeyi sağlamadığını belirledi. Araştırmacılar, ABD'de tarım alanında kullanılan 3 maddenin yeni bir tedavi yöntemi olarak şizofrenide kullanılabileceğini ortaya koydu.

Bilim adamları,tıp literatürüne girip patent alan araştırma kapsamında,hastalığa neden olduğu saptanan maddenin kanda tahlil edilip edilemeyeceğine ilişkin yeni bir çalışmaya da imza attı.

GATA Ocak 2009 Haber Bülteni'nde, "çalışmanın TÜBİTAK destekli olduğu ve patent alınmasının ardından araştırma sonuçlarının 'European Neuropsychopparmacology' ve 'Journol of Psychopharmacology' isimli dergilerde yayına kabul edildiği" belirtildi.

Kaynak
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen maydonos » Sal Şub 17, 2009 14:53

kesin ergenkondan tutuklarlar..(!)..
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x