Türk Dünyası Vatandaşlığı ve Hocalı soykırımı... / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Türk Dünyası Vatandaşlığı ve Hocalı soykırımı... / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

İletigönderen Balasagun » Prş Haz 25, 2015 14:05

Türk Dünyası Vatandaşlığı ve Hocalı soykırımı...

Resim
Sevgili okuyucum, internette yer alan ciddi tarih, bilim ve kültür siteleri, bilgiyi yaymada önemli kaynaklardan birisi. Ancak, her siteyi her gün ziyaret etmek mümkün olmuyor; dolayısıyla yeni eklenmiş bilgiye erişmek de tesadüflere kalıyor. İşte bu engeli fark eden dikkatli site yöneticileri, yeni ekledikleri makaleleri üyelerine e-posta ile haber veriyorlar. Bu konuda, http://www.altayli.net sitesini yöneten Sayın Hasan Özçelik, http://www.yenidenergenekon.com sitesini yöneten Sayın Yılmaz Karahan; gerçekten kahramanca bir emek veriyorlar. Söz gelimi, 2013 yılında; Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Sayın Doç. Dr. Selma Alyılmaz ve Sayın Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın tarihe geçecek çalışmalarıyla başardıkları Türk Dünyası Vatandaşlığı Projesi’ni sevgili Hasan Özçelik’in gönderdiği iletiyle öğrenebildim... Türklüğün birliğine hizmet eden bu görkemli projenin ikinci çalıştayı, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 22-23 Ekim 2014 tarihinde, 8 ülkeden 80 bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilmiş. Sevgili okuyucum, bu muhteşem proje, 21. yüzyılın en anlamlı projesidir. Bu projeyi gerçekleştiren o kahramanları alkışlıyorum; onlara en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ve Hocalı Soykırımı...

Fanatik Ermenilerin Türklere karşı taşıdıkları anlamsız kin ve öfkeyi bir türlü anlayamıyorum. Oysa tarihte ilk büyük katliam ve zorunlu göçü (tehciri) 11. yüzyılda Bizanslılardan gördüler. Bizanslılar o zorunlu göçü, Ermenileri Kafkasya’dan Çukurova girişine sürgün ederek uyguladılar. Ama Ermeniler bu konuda, Yunanlılara -din kardeşliğinden olsa gerek- seslerini hiç çıkartmıyorlar. Onlar için varsa-yoksa anlamsız bir Türk düşmanlığı! Bırakınız 1. Dünya Savaşı sırasında yaptıklarını; daha dün sayılabilecek bir Hocalı Soykırımı’nı bize yaşattılar! Sevgili okuyucum, Hocalı Soykırımı üzerine çok kitap okudum. Fakat inanın, Harp Tarihi ve Strateji uzmanı Sayın Derya Yıldız Özkaraman’ın “Hocalı Soykırımı” adlı eserinin bir benzerine rastlamadım. Akademik endişeyle hazırlanmış gerçekten görkemli bir çalışma! Bu kitap, sapık Ermenilerin; Karabağ, Hocalı’da beşikteki bebekler dâhil, 622 sivile uyguladıkları soykırımı gerçekçi biçimde anlatıyor... Kitap 422 sayfa, sekiz bölümden oluşuyor. Her bölüm; konu ve konuya dahil dış olayları pek güzel veriyor. Söz gelimi, 3. bölüm 105. sayfada Rusya’nın Kafkaslarda izlediği ‘çatışmacı politika’sını çok açık biçimde gözler önüne seriyor. Eser 19 katliam fotoğrafı dâhil, 434 ciddi kaynaktan beslenmiş. Sevgili okuyucum; bu eseri insanlığın vicdanına sunan Sayın Derya Yıldız Özkaraman Hanımefendi’yi gönülden alkışlıyorum. Eseri topluma ulaştıran Togan Yayınları’nı kutluyorum Bu görkemli çalışmaya, Yayınevi’nin 212.542 02 97 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Madem kitaptan söz ettik, Sayın Doç. Dr. Sait Yılmaz’ın ‘Türkiye’deki Amerika’sını da size kısaca anlatmalıyım... Kitap, Osmanlı döneminden itibaren -1945’ten sonra alevlenen- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile olan ‘maceramızı’ anlatıyor. Kitap bir başvuru eseri niteliğinde. Her Türk aydınının ve her politikacının kesinlikle eli altında bulunması gereken bir eser. Abartıdan uzak, belgelerle bezeli, gerçekçi bir anlatım... Emperyalizmin küresel sömürü tarihinden başlayıp, günümüz ABD-Türkiye ilişkilerinin geleceğini masaya yatıran bir çalışma... Kitap çok güçlü bir yapıya sahip; tam 400 kaynak ve 39 tablo-resimle desteklenmiş. Ama 243. sayfada Türk olarak beni gerçekten üzen bir fotoğraf var. O da, ColinPowell’in karşısında Gül ve Erdoğan’ın hazırol vaziyetinde duruşlarıdır... Ne diyelim -durağı uçmak olsun- Atsız Bey’imizin bir sözü vardır: “Baht utansın!” Sevgili okuyucum, Sayın yazar Sait Yılmaz’ı kutluyorum. Kaynak Yayınları gerçekten güzel eserler sunuyor. Bu esere Kaynak Yayınları’nın 212. 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ, 18 Haziran 2015
ulugtekinyilmaz@hotmail.com
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x