Türk gence soykırım infazı

Ermenilerin soykırım iddialarını çürüten ve asıl katliam sahiplerinin onlar olduğunu gösteren bölüm.

Türk gence soykırım infazı

İletigönderen Comte » Cum Oca 15, 2010 10:09

HOLLANDA’da “De Dagelijksestandaard” adlı haber sitesinde, “Türkiye’nin dış politikaları” üzerine yorumlar yapan 25 yaşındaki Türk genci Armand Sağ, “Türkler Ermenilere soykırım yapmamıştır” yazısı yüzünden işten atıldı. Utrecht Üniversitesi Tarih ve Türkoloji mezunu Sağ, “Yaşadıklarıma inanamıyorum” diyerek Hollanda’da fikir özgürlüğü olmadığını söyledi.

Resim

Hollanda’dan ‘soykırım’ infazı
Armand Sağ (altta), Ermeni yalanlarını kabul etmediği için işten çıkartıldı.
Hollanda’da “De Dagelijksestandaard” adlı internet haber sitesinde, “Türkiye’nin dış politikaları” hakkında köşe yazıları yazan Türk genci Armand Sağ (25), “Türkler Ermenilere soykırım yapmamıştır” başlıklı yazısı yüzünden işinden oldu.

‘Güçlü olan Ermeni lobisiymiş’
Hürriyet’in haberine göre; “Yaşadıklarıma inanamıyorum, şoku hala üstümden atamadım, inanılır gibi değil” diyen Utrecht üniversitesi Tarih ve Türkoloji mezunu Sağ, Hollanda’da fikir özgürlüğü olmadığını söyledi. Sağ yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Ermeni meselesine “tehcir” dediğim ettiğim için kıyamet koptu, sansüre uğradım. Hollanda’daki Ermeni lobisinin güçlü olduğunu tahmin ediyordum, ama bu kadarını da beklemiyordum. Kısa süre önce köşemde ‘Türkler Ermenilere soykırım yapmamıştır’ konusunu içeren bir yazı kaleme aldım. Yazı üzerine genel yayın yönetmenine Ermeniler tarafından tepki içeren yüzlerce telefon, mektup ve elektronik posta geldi. Daha sonra patronum, meslektaşım olan Michael van der Galien’i devreye sokarak Ermenilerden özür dilememi istedi. Ben de bunu yapmayınca işten çıkarıldım” dedi.

Yeniçağ, 14 Ocak 2010
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21

Şu dizine dön: Ermeni Meselesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x