Türk Halkını Bölenler / Yılmaz DİKBAŞ

Türk Halkını Bölenler / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Prş Ağu 30, 2012 0:35

Türk Halkını Bölenler

Adnan Menderes, 1950–1960 sürecinde üst üste üç seçim kazanarak iktidar olmuş Demokrat Parti (DP) hükümetlerinin başbakanıydı.

1958 yılının sonlarına doğru Türkiye’de ekonomik, siyasal ve toplumsal koşullar Başbakan Adnan Menderes’in iktidarına karşı oluşmaya başlamıştı. Başbakan Adnan Menderes bu gidişi kendince önlemek için yandaşlarını “ Vatan Cephesi” saflarında toplanmaya çağırdı. Vatan Cephesi çok kısa zamanda tüm ülkede örgütlenerek yayıldı. Türk halkı ikiye bölünmüştü.

Adnan Menderes’in DP’sinden yana olanlar “vatansever” sayılıyor, Vatan Cephesi’nde toplanıyorlardı. Vatan Cephesi’ne katılmayanlar, vatansever sayılmıyor, dışlanıyor ve aşağılanıyordu. Başbakan Adnan Menderes, Türk halkını ikiye bölmüştü. Bölünme o kadar derinlere indi ki; Vatan Cephesi’nden olanlarla karşıtları ayrı ayrı kahvelerde toplanıyor, hatta ayrı camilere gidiyordu.

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Süleyman Demirel, 1975–1978 sürecinde kurduğu iki karma hükümete, “Milliyetçi Cephe Hükümeti” adını vermişti. Başbakan Süleyman Demirel’in bu hükümetlerinden yana olanlar artık “milliyetçi”, karşı olanlar ise “solcu-komünist” sayılıyordu.

Kurduğu hükümetlerde masonlara öncelik tanıyan, kendisi de mason olan Başbakan Süleyman Demirel, Türk halkını ikiye bölmüştü. Halkımız, özellikle de gençlerimiz; solcu- sağcı, komünist-faşist, milliyetçi-komünist yaftalarıyla bölünmüş, aynı odaklardan verilen silahlarla bir birlerine kıydırtılmıştı.

Gelelim günümüze.

2002–2012 sürecinde üst üste üç seçim kazanarak iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin günümüzdeki genel başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, özellikle gençlere hitap ederek “Dindar ve kindar bir genç nesil” istediğini duyuruyordu.

Recep Tayyip Erdoğan halkımızı, dindarlar-dindar olmayanlar diye ikiye bölüyordu. Kindar olmak; birilerinden öç almayı amaçlayan gizli düşmanlık duyguları beslemek demektir. Recep Tayyip Erdoğan yandaşları, kendileri gibi düşünmeyenlerden mi öç almak isteyecekler, onlara karşı mı düşmanlık duyguları besleyecekti?

Recep Tayyip Erdoğan halkımızın bir bölümünü, özellikle de gençlerimizin bir bölümünü ötekilerden öç almaları için kinci olmaya kışkırtıyordu. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan halkımızı bölmeye kalkışmış olsa neyse. Atatürkçü-Ulusalcı bilinen bazı yazarlar da halkımızı bölme yolunda yoğun çaba harcıyorlardı.

İşte örnekler.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde, 21 milyon seçmenimiz AKP’ye oy vermişti. Gazeteci Bekir Coşkun, 21 milyon insanımızı “Göbeğini kaşıyanlar” diye niteliyor, aşağılıyordu.

Gazeteci Yılmaz Özdil, 21 milyon insanımıza “Bidon kafalılar”, “Gıda kolisine oy atanlar” olarak yaftalıyor, hakaretler yağdırıyordu.
Gazeteci yazar Mine Kırıkkanat, Türk halkının yarısından fazlasını “Geviş getiren kıllı bacaklılar” diyerek alçakça aşağılıyor, onları hayvandan sayıyordu.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, “Bizim milletin cebine dokunma, gerisi serbest” diyerek milletimizin tümüne utanmadan saldırıyor, “Biraz kömür, biraz erzak, biraz harçlık ve biraz da din’i harmanladın mı diz çöktürürsün bu necip (!) millete” sözleriyle halkımızın tamamına küstahça hakaretler yağdırıyor, aşağılıyordu.

Asıl acı veren tablo şudur:

Bu yazarlar ve aynı çizgide yazan diğer yazarlar, Atatürkçü-Ulusalcı olarak bilinmektedir! Kendilerini Atatürkçü- Ulusalcı olarak gören aydınlarımız da bu yazarları alkışlamakta, el üstünde tutmaktadırlar…

Recep Tayyip Erdoğan bir yandan, Atatürkçü-Ulusalcı olduğu söylenen bazı yazarlar bir yandan halkımızı ayrıştırmaya, bölmeye ve bir birlerine düşman etmeye çalışırken bizler ne yapacağız?

Bıkmadan, yılmadan ve hiç ara vermeden halkımıza kimlerin bölücü olduğunu anlatacağız, yazacağız, söyleyeceğiz…

Yılmaz DİKBAŞ
12 Ağustos 2012
dikbas@kalinka.com.tr
http://www.kalinka.com.tr
http://www.dikbas.tv
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Yılmaz DİKBAŞ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x