Türk'ün 'Sayın' Öcalan ısrarı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Türk'ün 'Sayın' Öcalan ısrarı

İletigönderen Efe » Çrş Mar 21, 2007 21:57

Ahmet Türk'ün 'sayın' Öcalan ısrarı sürüyor. İşte DTP liderinin Nevruz kutlamasında yaptığı konuşma..

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada, teröristbaşı Öcalan'ın zehirlendiği yolundaki iddiaları yeniden gündeme getirdi. Türk, rapordan söz ederken de ceza aldığı "sayın" sözünü yeniden kullandı.

Türk, “Sayın Öcalan’ın raporu ortadadır. Bu raporun şifreleri de ortadadır. Halk bu konuda endişelidir. Sayın Öcalan sıradan bir tutuklu değildir, bu böyle biline. Bağımsız bir heyet gitmelidir ve Hükümet kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmalıdır. Açık söylüyorum bu raporun yalan çıkmasını ben de istiyorum, yeter ki bağımsız bir heyet gidip orada inceleme yapsın.”

DTP üzerinden siyaset

DTP üzerinden siyaset yaparak iktidara gelmek isteyenler olduğunu öne süren Ahmet Türk, “Birileri bu ülkenin dokularıyla oynamak istiyor. Şoven ve milliyetçiliği geliştirerek iktidara gelmek istiyor ama bu halk buna izin vermeyecek. Kürt halkını susturmaya çalışanlar gerçekten istedikleri sonuca ulaşamayacaklardır. Açıkça söylüyorum özgür bir yaşamı kısa bir hayata tercih ediyorum.”

IRAK’TAKİ KARDEŞLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

DTP Genel Başkanı Türk, Irak’taki Kürtlere sahip çıktıklarını ancak bunun farklı yansıtıldığını söyledi. Kuzey Irak’taki Kürtlerin mutlu ve özgür olmasını istediklerini belirten Türk, “Onların özgürlüğüne müdahale edildiği zaman inciniriz. Kürtleri de Türkmenleri de kazanacak bir siyaset oluşsun. Tehditlerle sorun çözülemez” diye konuştu.

Türk, “Biz kardeşlikten yanayız artık Kürtlerin yüzü de aydınlanmıştır. Ya demokrasi ya hiç” ifadelerini kullandı. //

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 1508
Kayıt: Cmt Şub 17, 2007 22:58

İletigönderen iso » Prş Mar 22, 2007 17:16

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Paylasimboard.net hos bi site, Banlanmak istemiyorum :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!:

Haber icin sagol EfE
ResimResim
Kullanıcı küçük betizi
iso
Üye
Üye
 
İletiler: 434
Kayıt: Pzr Mar 04, 2007 23:38


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x