TürkBirDev - Bu Oluşum Gerçekleşebilir mi?

Belgeseller buraya

TürkBirDev - Bu Oluşum Gerçekleşebilir mi?

İletigönderen Balasagun » Pzt Ara 29, 2008 12:48



Ya kartal olup uçacaksın Yakalamak icin güneşi, Ya da tavşan gibi yaşayacaksın Olmak icin bir kartal yemi. Ey Türk! Senin yerin yükseklerdedir. Uç! TürkBirDev;
1- Hic bir partiye mensup degildir, ama her partiden insan icerir.
2- Hic bir gruba veya cemiyete bagli degildir ama her gruba ve cemiyete aciktir.
3- Bir dernek degildir; vatan ve millet icin calisan her kisi, kurulus ve derneklerin daha da basarili olabilmeleri icin katkida bulunmayi amaclayan bir topluluktur


VİDEOYU İNDİR
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 3523
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 13:18

İletigönderen MansurSah » Pzt Ara 29, 2008 13:22

Birlik konusunda aynı hislerdeyim, Galiyev'in düşüncelerini benimsiyorum. Sorunun cevabı: "BirTürkDev, tabii ki olur. Hatta olmalı".

Lakin (siteyi incelemedim, yalnızca bu video çerçevesinde söylüyorum), burada söylenenler hiçbir gerçekliğe dayanmıyor. Hayaller, tabii çok güzel ve benim de gördüğüm hayaller. Ama başta Rusya'nın ve Amerika'nın bölgedeki planları ve o planlarla nasıl başedebileceğimize dair harekat planları olmadan, "birleşmek için anket yaptık bakın %13'e göre ortada engel yok, haydi öyleyse birleşelim".. KKTC'yi, henüz Azerbaycan bile tanımamışken, yada Karabağ konusunda bizim Azerbaycan'a vermediğimiz destek ortadayken, ne birliği Allahaşkına? Ki bence birlikten bahsederken, direk şu kadar Türk Cumhuriyeti yerine, ilk etapta, Türkiye-KKTC-Azerbaycan birliğinden/federasyonundan falan bahsetmek lazım. Önce en yakın olduklarımızla birlik olalım ki daha dış kabuğa aşama aşama açılalım. Ayrıca şu da çok önemli bir nokta ki: Benim burada Kazak-Kırgız vs'den de, İran'ın Farsı da, Kürt ve Azeri kökenlilerinden de arkadaşlarım var. İran Azerisi, zaten malum ne kadar yakın olduğumuz. Ama İran'ın Farsı da, Kürt'ü de bize, yani Anadolu Türk'üne, Kırgız'dan falan çok daha yakın. Her açıdan. Ülkenin rejimi tabii ayrı konu; ama halkların (T.C. halkının ve İran halkının) kardeşliği bence ortadadır. Yapılacak her birlik-beraber projesinde, görülecek her kardeşlik rüyasında, bence İran'a da yer vermek gerekiyor.

Öte yandan.. Pasta pek güzelmiş (!)

Resim

..
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen kgursu » Pzt Ara 29, 2008 19:29

Ben de sayın "Mansur Şah" gibi düşünüyorum. Bu birlik yeni düşmanlar yaratmak için olmamalı ve bölge ülkeleri ile iyi geçinmeli.
Bu yüzden bu bölgedeki ülkelerin yanyana gelmesini desteklemeli. Ayrıca uluslararası büyük güçlere karşı direnç sağlayabilecek diyaloğu da oluşturmalı.

Teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye
 
İletiler: 495
Kayıt: Çrş May 21, 2008 4:47

İletigönderen orhunefe » Pzt Ara 29, 2008 20:23

GÜL ün Ermenistan gezisi" başlıklı yazıyı okudum ve bana yetti. İşim olmaz.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye
 
İletiler: 452
Kayıt: Sal May 22, 2007 10:51

İletigönderen Gök-Türk » Cmt Haz 06, 2009 14:53

Çeşitli konularda örneğin "uzay teknolojisi, devletlerarası giriş-çıkışlar, savunma sanayi vs." oluşturulan birlik doğrultusunda kolaylıklar sunulacağı öngörülüyor. Bu birliğe bence federasyon gözüyle bakmamak lazım. Neden derseniz federasyon demek, dayanışma amacıyla kurulan birliktir.Yani ortak -çıkarlar- doğrultusunda gerçekleşir. Ama biz Azerbaycan'a, Kazakistan'a vs. Türki Cumhuriyetler gözüyle bakıyoruz. Cumhuriyet demek "Egemenliğin millete ait olduğu rejim" demektir. Eğer federasyon tarzi bir oluşum gerçekleşecekse halimiz Avrupa Birliği'nden farklı olmaz. Bu birliği halkın kendisi isterse ( ki bu tarihte hep böyle olmuştur ) emin olun ki o zaman gerçek farkımız ortaya çıkacaktır. Bizim Türki Cumhuriyetlerle olan bağlarımızı "devletlerarası çıkar" diye adlandırmak yanlış olur. Çünkü herşeyden önce hepimiz aynı kandan insanlarız.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
Kullanıcı küçük betizi
Gök-Türk
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt May 25, 2009 22:07
Konum: Trabzon

İletigönderen alpbilgekagan » Cum Haz 26, 2009 9:28

Bu oluşum gerçekleşecek tabi ki. Bir gün bütün Türkler, tek bir bayrağın gölgesinde dimdik yaşayacaktır. Allah'a nasıl inanıyorsam, Turan İmparatorluğu'na da öyle inanıyorum...
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
alpbilgekagan
Üye
Üye
 
İletiler: 81
Kayıt: Pzr Mar 16, 2008 17:22
Konum: Gaziantep


Şu dizine dön: Belgesel Filmler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x