TÜRKÇÜLÜK VE KUVAYİ MİLLİYE

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

TÜRKÇÜLÜK VE KUVAYİ MİLLİYE

İletigönderen mithat akar 1923 » Cum Eyl 04, 2015 9:55

"Şimdi pek çok insanın unuttuğu veya hatırlamak istemediği bir şey var; Kuvayi Milliye'yi ve Müdafaa-i Hukuk'u örgütleyenler Türkçülerdir."
Attila İlhan..

Mudaafa-i Hukuk ve Kuvayi Milliye tabandan gelen,millettin kendiliğinden bir araya gelerek oluşturduğu yapıyı,Türkçü-Devrimci kadroların tek merkezde toplayarak örgütlemesi sonucu oluşmuş merkez yapıdır. .Emperyalist işgale karşı , mevcut partilerden umudunu kesen ve çözümü "sistemin dışında" arayan Türk milleti;

- Partiler üstü.

- Ortak paydalarda bir araya gelmiş.

- Manda ve himayeyi ( yani emperyalist tahakkümü ) reddeden.

- Milli bağımsızlık ve milli egemenliği esas almış.

- Anti emperyalist ve milliyetçi olan ama halkçılığı da temele oturtan bir yapı ile bir araya gelerek Milli Kurtuluşu gerçekleştirmiştir.
Şimdi , emperyalizme bağımlı sistemin bize dayattığı küresel şirketlere ( emperyalist mali sermayeye ) bağımlı bir EKONOMİK modelle;NATO ve Amerika'ya bağımlı bir ASKERİ emir komuta zinciri ile;Vaşington'un emirlerine tabi bir SİYASİ erkle;hala 1947 Marshall Yardım Planı'nda Amerika Birleşik Devletleri'nin öngördüğü bir eğitim modeli ile ve bütün bu kolonların uzantısı olan parlamenter bir düzenekle ne kadar milliyetçi,vatansever bir programla yürünebilir.Belirtilen temellerde ( Türkçü- milliyetçi temelde ) mücadele yürütmek için "sistemin dışına" çıkılmalıdır..

Çözüm;partiler üstü zeminde bir araya gelmiş,milletin kendisini tek dayanak olarak alan,eğitimde-ekonomide-savunmada tamamen millileşmeyi esas alan,her türden emperyalist ittifakı reddeden,Türk milliyetçiliğini ve anti kapitalizmi yörüngesine oturtan bir teşkilatlanmaya gitmektir.
Zaman 1919 öncesinde Başbuğ Atatürk'ün yaptığını yapıp,ezilen milletlerle dostluk esasına dayanan Paktlarla ( Balkan ve Sadabat Paktları gibi ) emperyalizmin dün Sevr,bu gün BOP olarak önümüze koyduğu planları yeniden Anadolu'dan ve bölgemizden kovmanın zamanıdır.
Partilere bel bağlamış ve milleti yüzdelik dilimlere bölen parlamenter sistemle bir yere varılamayacağı anlaşılmıştır.Atatürk'ün de dediği gibi "Çamurlu zeminde partilerle yürünmez."

Bu yüzden Yeniden Kuvayi Milliye esasında örgütlenmeli ve Mudaafa-i Hukuk Doktrini'ni hakim kılmalıyız.

Mithat Akar - Gaziantep
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x