Türkiye Cumhuriyeti’ni Parçalama Projesi

Türkiye Cumhuriyeti’ni Parçalama Projesi

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Oca 29, 2016 18:24

“Kürtler Ne Kadar Haklı? Türkiye'nin Batısı Kürt Sorunu'na Bakıyor” başlıklı rapor, TESEV - Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın Demokratikleşme Programı bölümü tarafından Nisan 2011’de hazırlanmış.

“Bunca acıya, can ve mal kayıplarına, özetle, ödenen büyük ve ağır bedellere rağmen, Türkiye toplumunun büyük çoğunluğu Kürt Sorunu’yla henüz doğrudan karşılaşmış değildir.”

2011’de hazırlanan raporda söylenen, o günlerde yaşanan PKK Terör ve Vahşeti’nin toplumun büyük çoğunluğunu yeteri kadar etkilemediği, ancak artıp büyüdükten, bugünlerde eriştiği boyutlarla anlaşılabileceği.

Bu raporun yayımlanmasında katkıları bulunanlara TESEV teşekkür ediyor.
• İsveç İstanbul Başkonsolosluğu (İsveç)
• Heinrich Böll Stiftung Derneği (Almanya)
• Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Temsilciliği (Almanya)
• Açık Toplum Vakfı (ABD)

(Not etmeden geçilmesi imkânsız bir şey var; o da YCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 183 sayılı TESEV kurucu üyesi olmasıdır.)

Bu demektir ki, İsveç, Almanya ve ABD, “Türkiye Cumhuriyeti’ni Parçalama Projesi”ne parasal desteklerini esirgemiyorlar. Eşbakanı, eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olan “Büyük Ortadoğu Projesi” (BOP) de zaten aynı amaçla tezgâhlanmıştı.

Devamla,

“Bu anlamda Rapor genel olarak çok olumlu; özellikle anayasal reformlar konusunda yapılan öneriler, sadece Kürt Sorunu’na değil Türk Sorunu’na da çözüm getirmektedir.” deniyor.

Yani, Türkler’in de Anayasa Sorunu varmış; TESEV, “bir taşla iki kuş vurmak” gibi bir çözüm öneriyor.


“Anayasa’nın ilk maddesinden Türk kelimesinin çıkarılması gerekir.”

ve

“‘Türkiyelilik’ kavramı gündeme getirilmeli ve kabul edilmelidir. Vatanı artık toprak parçasından, bayraktan ibaret değil de, üzerinde yaşayan insanlardan oluşan bir değer olarak telakki etmek gerekir.”

Bunlara söylenecek şeyleri buraya sığdırmak mümkün değil.

Her ne kadar raporun amacı,

“Sorunun toplumsal boyutunu ihmal ederek, bu ülkede yaşayan Kürtler dışındaki insanları ve toplumsal kesimleri göz ardı ederek, bu kesimlerin, sorunu ve Kürtlerin taleplerini nasıl algıladıklarını görmezden gelerek bir çözüm bulmak mümkün olmayacaktır”

olarak tanıtılıyor olsa da içeriği gösteriyor Soros’un maşalarının gerçek yüzünü.

Bir de olmazsa olmaz Yeni Anayasa var raporda…

“Yeni Anayasa
Yeni, sivil ve demokratik bir anayasa talebinin, neredeyse tüm toplantılarda, katılımcıların büyük bir bölümü tarafından desteklendiği gözlenmiştir. Bu tablo, yeni ve sivil, demokratik bir anayasaya olan ihtiyaç konusunda ciddi bir toplumsal mutabakat olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Yeni anayasa talebi etrafında özetle şu hususlara değinilmiştir:
Öncelikle toplumun bütün kesimlerini içeren, temsil eden bir anayasa yapılmalıdır. Demokratik ve sivil bir anayasa, hem Kürt Sorunu’nun hem de Türkiye’nin kronikleşmiş pek çok sorununun çözümü için gereklidir. Yeni anayasa, tüm farklılıkları kabul eden bir anayasa olmalı, birlikte yaşamayı güvence altına almalı ve militarizmi dayatmamalıdır.”




Ve ülke iç savaşın eşiğine nasıl getirilir, onun açıklamasını da eksik etmemişler…

"Kürtlere yönelik ayrımcılık ve nefretin, bizzat bu ayrımcılığı önlemekle görevli kurumlar eliyle yapılması, kuşkusuz kaygıların artmasına ve toplumsal çatışmanın tırmanmasına yol açmaktadır."


________________________________________
Kaynak:
http://tesev.org.tr/wp-content/uploads/2015/11/Kurtler_Ne_Kadar_Hakli_Turkiyenin_Batisi_Kurt_Sorununa_Bakiyor.pdf
http://tesev.org.tr/wp-content/themes/tesev/docs/Vakif_Senedi.pdf
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x